Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ-ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ-OΔΗΓΟΙ

Βιβλίο επιβίωσης για αρχάριους και όχι μόνο.

Το βιβλίο επιβίωσης νέων μαθητών, περιλαμβάνει όλα όσα είναι απαραίτητο να γνωρίζουν στα πρώτα τους βήματα. Είναι όλα όσα θα τους βοηθήσουν, στο να αντιμετωπίσουν τις πρώτες δυσκολίες.

Τα θέματα που περιλαμβάνει, αφορούν τον κώδικα επικοινωνίας με τον δάσκαλο και χρήσιμα βοηθήματα αναγνώρισης και προσαρμογής των ρυθμών και των χορών. Επίσης περιλαμβάνει τα μέσα που θα χρειασθεί αργότερα για να μπορέσει να αποθηκεύσει της γνώσεις του σε σημειώσεις. Σε αυτές θα προσθέτει το νέο υλικό σε χορευτικά βήματα και τις επί πλέον τεχνικές και εκφραστικές λεπτομέρειες των βημάτων.

Είναι όλα όσα ο μαθητής θα συναντήσει, θα ακούσει, θα δει και θα χορέψει στην διάρκεια των πρώτων μαθημάτων. Σπάνια ο δάσκαλος ή η σχολή θα δώσει στον μαθητή συγκεντρωμένα σε κάποια λίστα ή σε κάποιο πίνακα., όλα αυτά.

Κατά κανόνα ο μαθητής αυτά τα μαθαίνει λίγα-λίγα, με αποτέλεσμα, μέχρι να τα συγκεντρώσει όλα και να γίνουν απόλυτα κατανοητά, περνάει αρκετός χρόνος. Πολλές φορές ακόμα και όταν ο μαθητής έχει μάθει πολλά πράγματα, χορεύει πολύ όμορφα ακόμα και σε αθλητικό επίπεδο ή κάνει προετοιμασία για κάποιο επαγγελματικό δίπλωμα, οι βασικές αυτές γνώσεις, σε πολλές περιπτώσεις είναι ελλιπείς.

Τα απολύτως απαραίτητα είναι τα εξής:
    1. Τα είδη των χορών.
        α. Απαλοί, Latin, κλπ, (π.χ. Rumba, Tango, Salsa κλπ)
        β. Τα συστήματα (American- International) και
        γ. Τα επίπεδα (Bronze, Silver, Gold)
    2. Ο ρυθμός κάθε χορού. Αργά, γρήγορα κλπ
    3. Ο μουσικός χρόνος κάθε χορού. (4/4, ¾, 2/4 κλπ) 
    4. Οι τρόποι μετρήματος των βημάτων κάθε χορού.
        1. Με σύντομη περιγραφή (εμπρός, πλάι μαζί κλπ)
        2. Με αρίθμηση των μέτρων (ένα γρήγορα- γρήγορα κλπ)
        3. Με αρίθμηση των μέτρων σε χτύπους (1234, 2234,3234 κλπ)
        4. Με αρίθμηση χτύπων σε οκτάρια μουσικής.
    5. Την προέλευση του κάθε χορού.
    6. Οι πέντε θέσεις των ποδιών.(λεξικό χορού και τεχνική χορού) και στο στις φωτογραφίες στο κάτω μέρος αυτής της σςλίδας.
    7. Τα σημεία επαφής του ζευγαριού (κράτημα)
    8. Οι βασικές θέσεις σωμάτων (κλειστή, ανοιχτή κλπ) (latin χορών- Απαλών χορών)
    9. Οι βαθμοί στροφής και τον τρόπο περιγραφής ενός κύκλου σε όγδοα, τέταρτα κλπ (φωτογραφίες στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας)
  10. Η γραμμή χορού και οι πιο βασικές της κατευθύνσεις (τοίχος, κέντρο, γραμμή)
  11. Κάποιοι βασικοί όροι για την αρχή το η αλλαγή βάρους, το CBM., η άρση- πτώση, κάμψη, το pivot, το check κλπ., το swing, το sway, η Hill turn, το Bounce.(τεχνική για όλους τους χορούς)
  12. Λίγα πράγματα για την κουβανέζικη κίνηση.(τεχνική στους latin χορούς)
  13. Απαραίτητη από τις πρώτες ώρες μαθήματος είναι και η γνώση των όρων στήσιμο, κράτημα, αντίσταση, διεύθυνση, ακολούθηση κλπ

Ίσως ακούγονται πολλά, αλλά όλα σχεδόν είναι πράγματα που ο μαθητής θα συναντήσει από το πρώτο του δεκάωρο. Εάν έστω και θεωρητικά τα έχει υπ' όψη του ή τα γνωρίζει λίγο ή πολύ καλά. Εάν κάθε φορά που τα συναντάει μαθαίνοντας κάποιο χορευτικό βήμα τα αναγνωρίζει, τα βρίσκει και τα μαρκάρει στην λίστα του, σίγουρα αυτό θα είναι πολύ σημαντικό στο να γίνουν όλα γρήγορα κτήμα του.

Πολύ γρήγορα θα μιλάει στην ίδια «γλώσσα» με τους δασκάλους του, θα κατανοεί πολύ πιο εύκολα, τα πολύ ενδιαφέροντα όμορφα πράγματα που έχει να μάθει στο μέλλον. Όλα θα γίνονται πολύ πιο εύκολα, πολύ πιο ευχάριστα, χάρη στο βιβλίο επιβίωσης νέων μαθητών χορού.

Δεν συνιστώ όπως βλέπετε να ζητήσετε βοήθεια σε αυτό από τον δάσκαλό σας, το αφήνω στην κρίση σας εάν θα θελήσει να συνεργασθεί. Κάθε δάσκαλος έχει το δικό του τρόπο, το δικό του σύστημα μαθήματος, πιθανόν να μη του αρέσει η ιδέα αυτή.

Το βιβλίο επιβίωσης ο μαθητής, θα πρέπει να προσπαθήσει να το φτιάξει μόνος του, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται δίπλα σε κάθε θέμα. Όλα υπάρχουν στις αντίστοιχες σελίδες μέσα στην ιστοσελίδα. Σίγουρα αυτή η αναζήτηση, θα του μάθει πολλά και πολύ χρήσιμα πράγματα. Καλή επιτυχία.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.