Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

H σημασία της προθέρμανσης στον χορό.

Η προθέρμανση είναι απαραίτητη πριν από οποιαδήποτε μορφή άσκησης, και ειδικά όταν αυτή περιλαμβάνει απαιτητικές κινήσεις που μπορεί να καταπονήσουν το σώμα. Η σωστή προθέρμανση βελτιώνει την συνολική απόδοση του χορευτή κατά τη διάρκεια της βασικής εκγύμνασης και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα στον οργανισμό του.

Τα πλεονεκτήματα της προθέρμανσης:

Αυξάνεται η θερμοκρασία στο εσωτερικό των μυών του σώματος με αποτέλεσμα να αποκτούν μεγαλύτερη ελαστικότητα, να συστέλλονται πιο δυναμικά και να διαστέλλονται πιο γρήγορα. Έτσι, αυξάνεται η δύναμη και η ταχύτητα του χορευτή, ενώ μειώνεται η πιθανότητα τραυματισμού από μυϊκό διάστρεμμα ή τράβηγμα.

Θερμαίνονται οι αρθρώσεις των οστών με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δυνατότητα κίνησης γύρω από αυτές.

Διαστέλλονται τα αγγεία με αποτέλεσμα να επιτρέπεται μεγαλύτερη ροή του αίματος στα ζωτικά όργανα μεταφέροντας περισσότερο οξυγόνο και μειώνοντας την πίεση στην καρδιά.

Ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί ομοιόστασης που ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος, αυξάνοντας την εφίδρωση του σώματος με αποτέλεσμα να προλαμβάνεται η υπερβολική αύξηση της θερμοκρασίας του κατά την διάρκεια της έντονης άσκησης.

Αυξάνεται η παραγωγή ορμονών που ρυθμίζουν την παραγωγή ενέργειας, κάνοντας τον οργανισμό να καίει περισσότερους υδατάνθρακες και λιπαρά οξέα.

Καθαρίζει και ηρεμεί το μυαλό με αποτέλεσμα να αυξάνεται η συγκέντρωση του χορευτή, και να αξιοποιεί καλύτερα τις ικανότητές του.

Μία τυπική προθέρμανση για χορό περιλαμβάνει σταδιακή αύξηση της έντασης των ασκήσεων και την προσθήκη διαφόρων ασκήσεων που μπορεί να μην σχετίζονται άμεσα με τον χορό.

Αν ασκείτε το σώμα σας και μόνοι σας, δοκιμάστε διαφορετικές ασκήσεις προθέρμανσης για να βρείτε αυτές που εξυπηρετούν καλύτερα τις δικές σας σωματικές ανάγκες.

Και μην ξεχνάτε: η προθέρμανση είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε άσκησης που δεν πρέπει να παραλείπεται για κανένα λόγο.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.