Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ-ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ-ΟΔΗΓΟΙ

Μοναχικός ανώνυμος εθελοντής.

Το καθημερινό τρέξιμο στον καθαρό αέρα είναι μια πολύ ωφέλιμη συνήθεια. Μια εύκολη, ευχάριστη και πολύ αποτελεσματική μορφή άσκησης, που προσφέρει και πολλά άλλα ωφελήματα.  Σκέπτεσαι ήρεμα βάζεις σε τάξη τις έννοιες σου, τακτοποιείς διάφορες εκκρεμότητες και προβλήματα. Μετά από λίγο όλα είναι σε τάξη και μπορείς να απολαύσεις το περιβάλλον ή την μουσική που ακούς. Τρέχοντας παρατηρείς πράγματα που ίσως να τα ξεχάσεις σε λίγη ώρα. Συχνά όμως τραβάει την προσοχή σου κάτι που που σε βάζει σε σκέψεις και σε προβληματίζει.

Ο κύριος Κώστας θα περνούσε ίσως απαρατήρητος από όλους όσους έτρεχαν στο γήπεδο, αφού λόγω της ηλικίας του, άλλοτε περπατούσε και άλλοτε έτρεχε σχετικά χαλαρά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στον κύριο Κώστα ήταν ότι συχνά σταματούσε, έσκυβε και μάζευε κάποιο σκουπίδι, συνήθως πλαστικά μπουκάλια ή καπάκια, συνέχιζε να τρέχει μέχρι να βρει ένα κάδο σκουπιδιών, ευτυχώς υπήρχαν και να το πετάξει εκεί. Χωρίς να πει τίποτα σε κανένα, χωρίς να τον βλέπει κανένας.

Κάποια ημέρα συναντηθήκαμε εκεί που συνήθως αφήνουν οι αθλούμενοι κάποιο στεγνό ρούχο ή κάποια τσάντα. Όπως στεγνώναμε δίπλα δίπλα, δεν άντεξα και εξέφρασα τον θαυμασμό μου για την καλή του συνήθεια. Χαμογελαστός, πολύ ευγενικός και πολύ μετριόφρων, με ευχαρίστησε σεμνά για τα συγχαρητήριά μου, λέγοντας ότι δεν του κάνει καθόλου κόπο αυτό που κάνει, αντίθετα του προσφέρει πολύ ευχαρίστηση.

Πέρασε καιρός. Δεν τον βλέπω πια τον κύριο Κώστα, ελπίζω να είναι πάντα καλά, αλλά δεν τον ξεχνώ ποτέ. Πάντα θα θυμάμαι την ανώνυμη, ανιδιοτελή προσφορά του.

Αυτό είναι εθελοντισμός! Ο ανώνυμος εθελοντής παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς κανένα κίνητρο ανταμοιβής, μόνο για να αισθάνεται χρήσιμος.

Τι ίσως δεν είναι εθελοντισμός:
•  Η συμμετοχή σε δραστηριότητες που έχουν διαφημιστικό, εμπορικό ή κερδοσκοπικό χαρακτήρα, είναι εθελοντισμός?
•  Η απλήρωτη εργασία όταν στερείς θέσεις εργασίας σε εργαζομένους είναι εθελοντισμός?
•  Η συμμετοχή ή συνεργασία με επαγγελματικά αθλητικά σωματεία- συλλόγους- φορείς, κερδοσκοπικές εταιρίες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, είναι εθελοντισμός?
•  Η πρακτική προσωπική εξάσκηση για κάποιο σκοπό (πτυχίο, εμπειρία κλπ), είναι εθελοντισμός?
•  Η συμμετοχή σε δραστηριότητες που είναι διασκέδαση ή χόμπι και αφορά τα προσωπικά μας ενδιαφέροντα(πάρτι, παιχνίδια, εκδρομές κλπ), είναι εθελοντισμός?
•  Μια εργασία ή υπηρεσία που δεν είναι αυτόβουλη, παρέχεται αναγκαστικά ή επιβάλλεται, είναι εθελοντισμός?

Η εθελοντική προσφορά δε πρέπει ποτέ να γίνεται με οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

Η ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε, η ιστοσελίδα Pro-dance, θέλει να είναι ένας μοναχικός ανώνυμος εθελοντής. Μοναδική ανταμοιβή η αναγνώριση της προσφοράς από νέους και παλιούς φίλους του χορού. Ένας μοναχικός ανώνυμος εθελοντής, με ένα και μοναδικό μακροπρόθεσμο σκοπό:

Όλος ο κόσμος να μάθει και να αγαπήσει τους κοινωνικούς χορούς.

Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.

Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.