Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ-ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ-OΔΗΓΟΙ

Οι υποχρεώσεις του δασκάλου χορού προς τους μαθητές του.

Η πρώτη και πλέον σημαντική υποχρέωση του δασκάλου χορού είναι να ενδιαφέρεται πάντα για τον μαθητή του.

Ξεκινώντας από το αυτονόητα θα πρέπει ο δάσκαλος να είναι σίγουρος ότι στην διάρκεια του μαθήματος ο μαθητής θα είναι ασφαλής και απόλυτα υγιής. Επίσης εάν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για το καλύτερο μάθημα, όπως επαρκής χώρος, κατάλληλο ασφαλές και καθαρό ξύλινο πάτωμα, καλός αερισμός, σωστή για την εποχή θερμοκρασία, ικανοποιητικός φωτισμός και φυσικά πολύ καλή μουσική υποστήριξη με σύγχρονα μηχανήματα.

Στην συνέχεια ο δάσκαλος δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά ότι ο μαθητής είναι εκεί και πληρώνει, για να του παρασχεθούν κάποιες υπηρεσίες και με αυτές να πετύχει κάποιο αποτέλεσμα. Ο δάσκαλος χορού θα πρέπει να μην ξεχνά τον στόχο του μαθητή και να του εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα, μέσα στον χρόνο και τις ώρες μαθήματος που αρχικά είχε δεσμευθεί ότι θα χρειασθούν.

Ο δάσκαλος χορού θα πρέπει να βοηθήσει τον μαθητή ανάλογα με τις δυνατότητες του, να έχει κάποιους στόχους και πάντα να αναζητά και να διαπιστώνει εάν υπάρχει το καλό αποτέλεσμα. Η συνδρομή του δασκάλων χορού στον μαθητή για την αναζήτηση των στόχων του, πρέπει να αποβλέπει αποκλειστικά στο όφελος του μαθητή και μόνο. Σε καμία περίπτωση οι στόχοι του μαθητή δεν πρέπει να σχετίζονται, με επί πλέον χρηματικό όφελος του δασκάλου. Οι στόχοι που θα τεθούν θα πρέπει να είναι να είναι απολύτως ανάλογοι με τα προσόντα και τις δυνατότητες του μαθητή.

Μέσα στις υποχρεώσεις του δασκάλου και πάντα μόνο προς το όφελος του μαθητή, είναι να του υποδείξει τα κατάλληλα μέσα και είδη χορού που θα του χρειασθούν στην διάρκεια των μαθημάτων, όπως παπούτσια χορού, κατάλληλα ρούχα, βιβλία cd μουσικής κλπ.. Σε καμία περίπτωση οι συστάσεις του δεν πρέπει να αποβλέπουν σε δικό του χρηματικό όφελος όπως προμήθεια, δώρα κλπ.

Φυσικά ο δάσκαλος θα πρέπει να επιμένει στην χρησιμότητα της εξάσκησης από τον μαθητή για το καλύτερο αποτέλεσμα. Εάν του προτείνει εξάσκηση και σε χώρους που ο κόσμος διασκεδάζει clubs κλπ, αυτό θα πρέπει να μην έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε δικό του όφελος από τους χώρους αυτούς όπως προμήθεια, δωρεάν είσοδος, ποτά κλπ.

Ο δάσκαλος χορού θα πρέπει να δώσει κάθε δυνατότητα στον μαθητή του, ώστε ο μαθητής να απολαμβάνει όλα τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του χορού.

Προσοχή:
Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.
Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:

Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.

Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο. Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.

Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου. Είναι πολύ σημαντικό όταν το κάνει αυτό να είναι ήδη χορευτής, έστω και μέτριος.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.