Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ-ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ-OΔΗΓΟΙ

Από δελτίο τύπου ανακοίνωση του Ε.Σ.Χ.Ε.
(Εθνικό συμβούλιο χορού Ελλάδος):

Εφιστούμε την προσοχή, σε όλους τους μαθητές των Σχολών Χορού αυτού του είδους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί πριν από κάθε συμφωνία ή καταβολή χρημάτων, είτε για επαγγελματική είτε για ερασιτεχνική εκπαίδευση.
Συνιστούμε δε και την διεξαγωγή σχετικής έρευνας από μέρους τους, ώστε να διαπιστώσουν την πραγματικότητα και προς τούτο τους παρακαλούμε να απευθύνονται στους διεθνείς οργανισμούς :

WORLD DANCE COUNCIL
INTERNATIONAL DANCE ORGANIZATION
INTERNATIONAL DANCE TEACHERS ASSOCIATION

Που είναι και οι κατ' εξοχήν υπεύθυνοι για πτυχία στους χορούς :
LATIN AND STANDARD BALLROOM.
Αναφορικά δε με το American Style σας κάνουμε γνωστό ότι το επίσημο βηματολόγιο, εγκεκριμένο από το Εθνικό Συμβούλιο Χορού της Αμερικής, είναι μόνο το American Standard Bronze Syllabus και για αυτό το λόγο έχει υιοθετηθεί και από το Ε.Σ.Χ.Ε. για επαγγελματικές εξετάσεις σε αυτό το στυλ χορού. Προς τούτο σας παροτρύνουμε να επικοινωνήσετε με το Εθνικό Συμβούλιο Χορού της Αμερικής (NDCA).
Συνεπώς θα πρέπει να γίνει σαφές ότι τα μοναδικά πτυχία για αυτά τα είδη χορού, αναγνωρισμένα διεθνώς από ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ και φορείς είναι μόνον όσα δίνονται από τους κάτωθι οργανισμούς :

WORLD DANCE COUNCIL
INTERNATIONAL DANCE TEACHERS ASSOCIATION(International Style)

Κάθε άλλο πτυχίο δεν έχει καμία διεθνή ισχύ και συνεπώς αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ!

Προσοχή:

Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.
Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:

Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.

Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο.
Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.
Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου.
Είναι πολύ σημαντικό όταν το κάνει αυτό να είναι ήδη χορευτής, έστω και μέτριος.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.

Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.