Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Πως ο χορός επηρεάζει την ψυχολογία μας.

Τα ευεργετήματα του χορού είναι αναρίθμητα. Όσον αφορά την ψυχολογία ο χορός μας προσφέρει πολλά, αφού από αυτήν εξαρτάται η πνευματική και η σωματική μας καθημερινή λειτουργία.

Ο χορός κάνει πιο ηρεμεί και μας χαλαρώνει.

Η ζωή μας είναι γεμάτη έννοιες, προβλήματα και υποχρεώσεις που μας κάνουν νευρικούς μας φορτώνουν με πολύ άγχος. Κάθε ώρα μας που θα γεμίσει με χορό μπορεί να διώξει το άγχος μας, να μας ηρεμήσει, να μας χαλαρώσει, να αδειάσει το μυαλό μας από τα προβλήματα. Φεύγοντας από το μάθημα του χορού ή την χορευτική μας προπόνησή, μπορούμε πιο ήρεμα να βάλουμε τις σκέψεις μας σε καλύτερη σειρά. Έτσι εύκολα και με περισσότερη σιγουριά θα προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Ο χορός μας τονώνει την ψυχολογία.

Σε κάποιες φάσεις της ζωής μας βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις. κάποιοι βιώνουν δυσκολότερες, όπως χωρισμούς, διαζύγια, απώλεια της εργασίας, αποτυχία σε μαθήματα ή εξετάσεις. Κάποιες καταστάσεις τέτοιες αν δεν ξεπεραστούν γρήγορα μπορούν να σημαδέψουν την ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι ξεκινώντας να ασχολούνται με τον χορό, αλλάζουν εντελώς την κακή λόγω κάποιας κατάστασης ψυχολογία και αντιμετώπισαν και ξεπέρασαν αυτή την φάση της ζωής τους. Ο χορός μας βοηθάει να ξεπεράσουμε ακόμα και τις δυσκολότερες καταστάσεις.

Ο χορός μας κάνει πιο δημιουργικούς.

Όταν χορεύουμε ακολουθώντας το ρυθμό το σώμα μας και το μυαλό μας λειτουργούν με μεγαλύτερη ελευθερία, αναζητώντας διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων μας.

Χορεύοντας εξελισσόμαστε, δοκιμάζουμε κινήσεις, αυτοσχεδιάζουμε, τολμάμε και ξεπερνάμε τα όριά μας, αποκτώντας επί πλέον δημιουργικές ικανότητες. Ο χορός μας απελευθερώνει και μας οδηγεί σε νέους δρόμους και σε διαφορετικές απαντήσεις στα προβλήματά μας. Αναζητώντας το τέλειο, επιμένουμε σε ιδιαίτερες αισθητικές απαιτήσεις. Ο χορός θα μας κάνει δημιουργικούς καλλιτέχνες.

Ο χορός βελτιώνει την σχέση μας με τον εαυτό μας.

Ξεκινώντας μαθήματα χορού πολύ γρήγορα ανακαλύπτουμε πολλές άγνωστες κρυμμένες μέχρι τότε πλευρές του εαυτού μας. Με έκπληξη θα δούμε πόσα πολλά πράγματα θέλαμε και μπορούσαμε πάντα να κάνουμε, αλλά ποτέ δεν κάναμε. Χορεύοντας νιώθουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα και μέσω του χορού τα εκφράζουμε. Χορεύοντας επικοινωνούμε με τον εσωτερικό μας κόσμο, γνωρίζουμε και εκτιμάμε τον εαυτό μας. Η αυτοβελτίωσή μας μέσω του χορού, θα ανεβάσει την αυτοεκτίμησή μας. Η σχέση μας με τον χορό θα μας κάνει να αγαπάμε τον εαυτό μας και να τον φροντίζουμε περισσότερο.

Ο χορός μας φέρνει πιο κοντά με τους άλλους.

Χορεύοντας επικοινωνούμε και ερχόμαστε σε επαφή ευκολότερα με τους άλλους. Μέσω του χορού θα αποκτήσουμε νέους φίλους και σχέσεις που η αγάπη για τον χορό θα τις κάνει να κρατήσουν.

Οι ζεστές, ανθρώπινες σχέσεις θα φέρουν δυνατές φιλίες και δημιουργούν γρήγορα ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών και κοινωνικών σχέσεων, που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα είχαμε. Ο χορός μας κάνει εξωστρεφής και κοινωνικούς, η δημοφιλία μας πολύ γρήγορα θα είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτη.
Ο χορός μας θα μας κάνει πιο έξυπνους και θα βοηθήσει η μνήμη μας να διατηρηθεί πιο δυνατή μέχρι τα γεράματα μας. Μέχρι τα γεράματα μας χορεύοντας θα διατηρηθούμε ζωηροί, κινητικοί, γυμνασμένοι και πάνω από όλα πνευματικά, ψυχικά και σωματικά υγιέστεροι.

Δεν είναι απαραίτητο κάποιος να ασχολείται επαγγελματικά ή πολύ συστηματικά με τον χορό για να έχει όλα αυτά τα οφέλη. Κάνοντας το χόμπι του μία δύο φορές την εβδομάδα για λίγη ώρα, μπορεί να αλλάξει την ζωή του και να απολαμβάνει τα αμέτρητα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο χορός.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά, σημαίνει ότι δεν έχετε ασχοληθεί ακόμα με τον χορό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ξεκινήσετε αμέσως. Θα ανακαλύψετε αμέσως την δύναμη του χορού και πολύ γρήγορα θα διαπιστώσετε την αλλαγή στην καθημερινότητά σας.

Χορεύοντας θα μπορέσετε και εσείς να επωφεληθείτε και να απολαύσετε τις όμορφες στιγμές που θα σας χαρίζει ο χορός σε όλη σας την ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.