Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Πώς επηρεάζει ο χορός το σώμα μας?

Η τέλεια εμφάνιση, η καλή φυσική κατάσταση, η ευλυγισία είναι φυσικό να χαρακτηρίζουν τους χορευτές, αφού ο χορός είναι μια πολύ αποτελεσματική μορφή άσκησης με σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Εκτός από την διαρκή ενεργοποίηση πολλών διαφορετικών μυικών ομάδων, απαιτεί δύναμη, αλτικότητα, ευελιξία, ευλυγισία, συντονισμό και ισορροπία.

Άλλα είδη χορού απαιτούν μεγαλύτερο συντονισμό, άλλα είδη χορού αρμονία κινήσεων και κάποια άλλα απαιτούν δυνατά πόδια και πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Ο χορός εκτός από το σώμα ενεργοποιεί και καλλιεργεί και το πνεύμα, αφού είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική μορφή έκφρασης, αλλά και μεγάλη προσωπική απόλαυση.

Κάποια χαρακτηριστικά στα σώματα των χορευτών είναι πολύ ευδιάκριτα και δύσκολα περνούν απαρατήρητα, ακόμα και με την πρώτη ματιά.

Στάση σώματος- παράσταση:

Η στάση του σώματος ενός χορευτή είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα προσέξει κάποιος ακόμα και ανάμεσα σε ένα πλήθος ανθρώπων. Οι μύες της κεντρικής περιοχής του σώματος μας, όπως αυτούς που περιβάλουν την σπονδυλική στήλη, την κοιλιά, το στομάχι, τους ώμους και τον λαιμό, ασκούνται και δυναμώνουν με την συνεχή εξάσκηση. Οι χορευτές εκπαιδεύονται στο να διατηρούν πάντα μια άψογη στάση σώματος, ακόμα και στις μη χορευτικές καθημερινές δραστηριότητες τους. Η καλή στάση βελτιώνεται και τελειοποιείται αφού όλοι οι μύες του κορμού, χορεύοντας με σωστή στάση συνεχώς δυναμώνουν.

Εκφραστικότητα:

Η υπερήφανη στάση του κεφαλιού και η έκφραση του προσώπου τους την οποία καλλιεργούν και μπορούν εύκολα να ελέγχουν χορεύοντας, κάνει την παρουσία τους ξεχωριστή σε κάθε στιγμή της ζωή τους.

Βάδισμα:

Το όμορφο βάδισμα είναι και αυτό ευδιάκριτο στους χορευτές, ιδιαίτερα σε κάποια είδη χορών, αφού εκπαιδεύονται, προσέχουν, φροντίζουν και συνηθίζουν να περπατούν ελέγχοντας απόλυτα την χρήση των ποδιών τους, ιδιαίτερα των πελμάτων.

Μυική δύναμη- ευελιξία- ευλυγισία:

Ο χορός είναι μια πολύ αποτελεσματική άσκηση για τα πόδια, τους γλουτούς, την μέση, την κοιλιά. Κάποιες μορφές χορού δυναμώνουν ιδιαίτερα τα χέρια και το επάνω μέρος του σώματος. Καθώς όλες οι μυικές ομάδες δυναμώνουν αυξάνεται η ευελιξία, η εκρηκτικότητα και η ευλυγισία των χορευτών που είναι και αυτά ιδιαίτερα γνωρίσματα των χορευτών.

Ισορροπία:

Τα περισσότερα είδη χορού απαιτούν και βελτιώνουν την ισορροπία. Όλοι οι έμπειροι χορευτές έχουν αξιοθαύμαστη ισορροπία. Ένα πολύ χρήσιμο προσόν, απαραίτητο σε κάθε μορφή αθλητικής δραστηριότητας.

Συντονισμός:

Ο πολύ καλός συντονισμός είναι κάτι που αντιμετωπίζουν οι χορευτές από τα πρώτα τους χορευτικά βήματα, αφού όλες τους οι κινήσεις πρέπει να ακολουθούν τον ρυθμό.

Οι χοροί σε ζευγάρια, όπως είναι όλοι οι Ballroom χοροί, η Salsa, το Αργεντίνικο Tango, είναι χοροί που απαιτούν τέλειο συντονισμό και ακρίβεια στις κινήσεις μεταξύ των δύο παρτενέρ. Οι ομαδικοί χοροί επίσης επίσης έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις συντονισμού από τους χορευτές.

Έλεγχος του βάρους, τέλεια εμφάνιση:

Ο χορός είναι μια αερόβια άσκηση αρκετά έντονη. Η καθημερινή ενασχόληση με τον χορό εκτός του ότι γυμνάζει την καρδιά των χορευτών, τους βοηθάει να διατηρούν σταθερά ιδανικό το βάρος τους, αφού μπορούν πολύ εύκολα να το ελέγχουν. Κάποιοι χοροί μπορούν να κάνουν τους χορευτές να κάψουν ως και πεντακόσιες θερμίδες χορεύοντάς τους, αφού μοιάζουν πολύ σαν γρήγορο τρέξιμο με συνεχή άλματα.

Ευδιάκριτη καλή υγεία:

Η εμφάνιση ενός χορευτή μαρτυρά ότι μέσα στο καλοφτιαγμένο σώμα, το ευχάριστο πρόσωπο και το χαμόγελο, κρύβεται ένας δυνατός οργανισμός με άριστη κατάσταση υγείας, που θα τον διατηρήσει έτσι όσο μπορεί χορεύει.

Είναι αλήθεια ότι ο χορός απαιτεί αφοσίωση, πολύχρονη εκπαίδευση και συνεχή εξάσκηση. Προσφέρει όμως αναρίθμητα οφέλη σε αντάλλαγμα.

Εκτός από την τέλεια εμφάνιση, την καλή φυσική κατάσταση και την άριστη υγεία, χαρίζει μία ζηλευτή ζωή, γεμάτη όμορφες εμπειρίες, αναγνώριση και άφθονο χειροκρότημα.