Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

 Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Είκοσι λεπτά cha-cha-cha την ημέρα, κάνουν...

Εκείνο το απόγευμα ένιωθε τόσο καλά, είχε τόσο καλή διάθεση, όλα τα έβλεπε πολύ χαλαρά, με ένα στιλ έντονα «δεν βαριέσαι». Τίποτα δεν θα του χαλούσε την διάθεση, ένιωθε τέλεια. Όταν είδε στο σαλόνι του γιατρού όλες τις καρέκλες γεμάτες, ακόμα και αυτό το είδε θετικά, γιατί να κάτσει μήπως ήταν άρρωστος?

Δεν ήταν καθόλου άρρωστος, ένιωθε μια χαρά! Να και η απόδειξη. Η γραμματέας του έδειξε την πόρτα να περάσει να δει τον γιατρό. Σκέφθηκε ότι τον περνάει μέσα γιατί η επίσκεψή του θα είναι σύντομη και χωρίς σημασία, αφού οι εξετάσεις του θα είναι άψογες.

Το είχε σκεφθεί στην διαδρομή, τι πλάκα θα έκανε στους δικούς του που ανησυχούσαν και του έλεγαν να προσέχει πώς τρώει. Φανταζόταν τον γιατρό να του λέει ότι οι εξετάσεις του ήταν θαύμα και ή υγεία του σε τέλεια κατάσταση.

Όταν ο γιατρός άρχισε να μιλάει, ήταν όμως όλα όξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά, στην αρχή ήταν σα' να του έριχνε χαστούκια, κοφτά, δυνατά, μετά γροθιές, δυνατές, συνεχόμενες, επίμονες και τέλος η χαριστική βολή:

Πάσχεις από Μεταβολικό σύνδρομο. Μα τι λέει ο γιατρός? Αλλουνού εξετάσεις διαβάζει. Εκείνος έχει πρόβλημα με τον μεταβολισμό του? Ποτέ στην οικογένεια του, δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο για κανένα συγγενή, ούτε καν μακρινό.

Ο γιατρός του εξήγησε πολύ υπομονετικά, ότι όταν μιλάμε για μεταβολικό σύνδρομο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες κινδύνου για την ζωή του ασθενή και δεν αναφερόμαστε σε κάποιο πρόβλημα που έχει σχέση μόνο με τον μεταβολισμό του ασθενούς. Ποιανού ασθενούς, εκείνος νιώθει σαν ταύρος.

Ο γιατρός το βιολί του συνεχίζει, του μιλάει για την συσσώρευση λίπους γύρω από την κοιλιά, πολλά τριγλυκερίδια, συγκέντρωση κακής χοληστερόλης και μικρή της καλής χοληστερόλης, επικίνδυνη αρτηριακή υπέρταση, χαμηλά επίπεδα γλυκόζης, μεγάλο κίνδυνο για δημιουργία θρόμβων στο αίμα και πιθανότητα διαφόρων λοιμώξεων.

Ο γιατρός τον καθησύχασε λέγοντας του ότι δεν θα πεθάνει αύριο, αλλά ότι κινδυνεύει οποιαδήποτε στιγμή να πάθει κάποιο εγκεφαλικό ή περιφερειακή αγγειοπάθεια ή διαβήτη ή στεφανιαία νόσο.

Όλα αυτά απο την κακή διατροφή και την χωρίς καμία άσκηση καθιστική ζωή. Πιθανότατα ένας στους τέσσερις στην Ελλάδα να πάσχει από το μεταβολικό σύνδρομο. Τώρα μάλιστα που λόγω της κρίσης το βραδινό φαγητό αντικαταστάθηκε από ένα χοντρό, πολύ λιπαρό σουβλάκι των 0,90€ το ένα. Με τρία ευρω τρως τρία, και μετά πας για ύπνο, πολύ χορτάτος και πολύ ευχαριστημένος που έκανες και οικονομία.

Καλά όλα αυτά γιατρέ τώρα τι θα κάνουμε, θα ρίξω λευκή πετσέτα, μετά το ξύλο που έφαγα και θα περιμένω να σκάσουν όλες οι ευχάριστες εκπλήξεις που με περιμένουν για να πεθάνω.

Αλλαγή της διατροφής από αύριο γιατρέ μου αυτό θα κάνω, λαδάκι από την Καλαμάτα, ψάρια, πολύ λίγο ή καθόλου κρέας, σαλάτες, λαχανικά, φρούτα, αμύγδαλα, ξηρούς καρπούς και μέλι. Λόγω τιμής γιατρέ από αύριο αυτό θα κάνω. Κάθε μέρα και για πάντα από εδώ και εμπρός, μπορώ να φύγω τώρα?

Δεν φθάνουν όλα αυτά εάν δεν συνοδεύονται από άσκηση. Φυσική άσκηση. Αεροβική και μη αεροβική άσκηση. Περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι και ακόμα πιο εύκολα, οικονομικά και ευχάριστα χορός. Τρεις φορές την εβδομάδα είναι μια καλή αρχή.

Χορέψτε, πάρτε την φίλη σας, την γυναίκα σας και χορέψτε λατιν. Είκοσι λεπτά cha-cha-cha την ημέρα κάνουν τον γιατρό πιο πέρα.

Τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο, μπορούν εύκολα να αλλάξουν το επίπεδο της υγείας τους προς το καλύτερο και να διώξουν όλες τις δυσλειτουργίες που τους έχει επιφέρει αυτό στη ζωή τους. Αλλάζοντας τον τρόπο διατροφής και προσθέτοντας τον χορό στην ζωή τους, εύκολα θα απαλλαγούν απο αυτά τα προβλήματα και θα εξασφαλίσουν καλή υγεία, ακόμα καλύτερη διάθεση και σίγουρα πιο όμορφη εμφάνιση.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.