Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χοροθεραπεία. Πώς λειτουργεί

Θεμελιωμένη στην αντίληψη ότι τα ψυχοσυναισθηματικά τραύματα αντανακλώνται στο σώμα ως μυϊκή ένταση, η χοροθεραπεία βοηθά στην απελευθέρωση της έντασης αυτής καθοδηγώντας το άτομο να εκφράσει τα συναισθήματά του μέσω της κίνησης.

Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της χοροθεραπείας, η κίνηση αποτελεί την γλώσσα του σώματος που είναι μοναδική για κάθε άτομο και αλληλεπιδρά με τη νοητική και συναισθηματική διάσταση του ατόμου. Στόχος του χοροθεραπευτή είναι να βοηθήσει τον ασθενή να ανακαλύψει τον τρόπο έκφρασης του σώματός του, απελευθερώνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά του χορεύοντας.

Σε ένα πρώτο στάδιο, ο χοροθεραπευτής αξιολογεί την κατάσταση του ασθενούς εξετάζοντας τις κινήσεις του. Στη συνέχεια δημιουργεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ατόμου. Σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργούνται ομαδικά προγράμματα που εξυπηρετούν άτομα με κοινά προβλήματα και στοχεύουν στην επίλυσή τους μέσω της ομαδικής θεραπείας. Τα ομαδικά προγράμματα μπορεί να απαρτίζονται από ολόκληρες οικογένειες.

Η χοροθεραπεία εφαρμόζεται σε άτομα με κοινωνικο-συναισθηματικά, νοητικά και σωματικά προβλήματα. Παραδείγματος χάρη, άτομα με διατροφικές διαταραχές, χρήστες ουσιών, υπερήλικες με κινητικές αδυναμίες, άτομα που μεγάλωσαν σε δυσλειτουργικές οικογένειες, θύματα βίαιης συμπεριφοράς, κακοποιημένα ή παραμελημένα παιδιά, άτομα με αυτισμό, άτομα με ασθένειες του καρδιαγγειακού συστήματος, υπερένταση, χρόνιους πόνους, κλπ. Συχνά χρησιμοποιείται και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις, αλλά και κατά την ανάρρωση μετά από ασθένεια.

Δυστυχώς, ο αριθμός των ερευνών πάνω στην επίδραση του χορού στην υγεία είναι αρκετά περιορισμένος. Παρ' όλα αυτά, γνωρίζουμε τα οφέλη που προσφέρει στην ψυχοσωματική υγεία. Η μουσική ενεργοποιεί τους μύες, ενώ παράλληλα χαλαρώνει το σώμα και μειώνει το άγχος. Και ταυτόχρονα, η δημιουργική κίνηση ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση του σώματος, και την διερεύνηση των εσωτερικών συναισθημάτων και των ορίων του σώματος.

Η χοροθεραπεία είναι κατάλληλη για άτομα κάθε ηλικίας και δεν απαιτεί προηγούμενη γνώση χορού. Η ένταση και η ύλη κάθε προγράμματος εξαρτάται από τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις βλέψεις του μαθητή και του θεραπευτή. Στόχος των προγραμμάτων δεν είναι η δημιουργία επαγγελματιών χορευτών, αλλά να γνωρίσει ο μαθητής το σώμα του μέσα από τον χορό.

***Επιλέξτε τον χοροθεραπευτή σας με μεγάλη προσοχή. Η χοροθεραπεία από άτομα που δηλώνουν θεραπευτές, χωρίς πιστοποίηση γνώσεων και ικανοτήτων, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.