Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός: Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί.

Οι πιο συνηθισμένοι τραυματισμοί αφορούν σε:

1. Βλάβες των προσαγωγών:

Βλάβες σε μια μεγάλη ομάδα μυών που βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά του μηρού και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον χορό, στη σταθερότητα, την πλαστικότητα και την ελαστικότητα του ισχίου των χορευτών. Οι βλάβες των προσαγωγών είναι η θλάση, η ρήξη, η κάκωση και η φλεγμονή. Η πλέον συνηθισμένη βλάβη είναι η "διάταση" ή μερική ρήξη (θλάση) των ινών του προσαγωγού, που συνοδεύεται από οξύ πόνο που διαχέεται και οδηγεί στην αδυναμία χρήσης του τραυματισμένου σκέλους. Με έγκαιρη ιατροφαρμακευτική αγωγή, ανάπαυση και φυσικοθεραπεία ο χορευτής θα είναι απολύτως καλά σε 10-15 ημέρες.

2. Κατάγματα κοπώσεως:

Τα κατάγματα αυτά προκαλούνται από κακή επίμονη χρήση ενός άκρου, χρειάζονται αρκετές εβδομάδες οι μήνες για να θεραπευτούν, ανάλογα με το πόσο καλά ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας και την έκταση . Ο πόνος σταματά συνήθως πριν το σπάσιμο να γίνει στερεό στις πιέσεις μιας απλής δραστηριότητας. Αφού αφαιρείται ο γύψος ή ο νάρθηκας, το άκρο αυτό πρέπει να προστατεύετε.

3. Κακώσεις του μηνίσκου:

Οι κακώσεις των μηνίσκων είναι αρκετά συχνές στους χορευτές. Οποιαδήποτε βεβιασμένη κίνηση του γονάτου , οι πτώσεις, οι τραυματισμοί στα γόνατα, μπορεί να προκαλέσουν κακώσεις των μηνίσκων Εμφανίζεται πόνος στο γόνατο καθώς κ φλεγμονή, όμως τα συμπτώματα υποχωρούν και εξαφανίζονται. Προσβάλλεται όμως η κινητικότητα του γονάτου. Η αρθροσκοπία είναι η ιδανική διαγνωστική μέθοδος για την εξέταση και την χειρουργική διόρθωση των κακώσεων του μηνίσκου χωρίς να διανοιχτεί η άρθρωση. Η φυσικοθεραπεία ακολουθείται αμέσως μετά το χειρουργείο.

4. Οι περιοστίτιδες κνήμης:

Η περιοστίτιδα είναι μια φλεγμονή που εκδηλώνεται με αρκετά έντονο πολλές φορές πόνο στην μπροστινή επιφάνεια της κνήμης και ιδιαίτερα στη μέση (καλάμι). Η ανάπαυση, το μασάζ, η κινησιοθεραπεία, οι αλοιφές συνήθως αρκούν. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις χρειάζεται και φυσιοθεραπεία με ειδικά μηχανήματα.

5. Οι μυϊκές θλάσεις:

Οι θλάσεις των μυών στους χορευτές, συμβαίνουν όταν αυτοί χορεύοντας εφαρμόζουν μεγαλύτερες τάσεις από αυτές που μπορεί να ανεχθούν οι μύες τους . Όσο πιο σοβαρός είναι ο πόνος, τόσο πιο σοβαρό είναι το τραύμα. Θεραπεύονται με την χρήση θερμότητας 48 ώρες μετά την εμφάνιση τους. Οι μύες που έχουν πάθει θλάση θα θεραπευθούν σε διάστημα δύο με δέκα ημερών.

6. Διαστρέμματα:

Μία στις τέσσερις περίπου κακώσεις που παθαίνουν οι χορευτές είναι διαστρέμματα του αστραγάλου, τα οποία μπορεί να χρειασθούν ακόμα και έξι μήνες για να ιαθούν.
Η εξάσκηση με ελαστικούς επιδέσμους στους αστραγάλους είναι ένα πολύ καλό μέσο πρόληψης. Εάν δεν μπορείτε να σταθείτε σταθεροί με τα μάτια κλειστά στο ένα πόδι, προσέξτε έχετε μεγάλη προδιάθεση για διαστρέμματα του αστραγάλου. Πλαστικός επίδεσμος, πάγος, ζεστά λουτρά, νάρθηκας και ανάπαυση αρκούν για την θεραπεία.

7. Τραυματισμούς των πελμάτων:

Τα πέλματα αποτελούν τη βάση του σώματος του χορευτή. Σε αυτά πέφτει όλο το βάρος του σώματος με αποτέλεσμα να καταπονούνται έντονα κατά την διάρκεια του χορού.
Επίσης τα πέλματα καταπονούνται πολύ από τα άλματα, ή τα χτυπήματα στο πάτωμα (Φλαμένκο, Πάσο ντόμπλε). Σημαντικό ρόλο παίζει και η ποιότητα των χορευτικών παπουτσιών.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.