Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Υπάρχουν τραυματισμοί και στον χορό?

Ο χορός είναι ένα πολύ όμορφο γεμάτο καλούς τρόπους χόμπι, ακόμα και όταν γίνεται έντονος ή ανταγωνιστικός, όπως στην περίπτωση του αθλητικού χορού, δεν παύει να είναι το ευγενέστερο άθλημα.

Στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού, όπου εκεί κρίνονται μεγάλης αξίας βραβεία ή επαγγελματικά οφέλη, η καλή συμπεριφορά, η ευγένεια και η συναδελφικότητα είναι πολύ έντονη ανάμεσα στους χορευτές, τα ζευγάρια και τις ομάδες.

Παρ΄όλα αυτά, ένας στους δύο χορευτές έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον μια φορά στην διάρκεια του χορού. Οι τραυματισμοί συνήθως αφορούν στη μέση και τα κάτω άκρα.

Ο συνδυασμός έντονων κινήσεων, ξαφνικών παύσεων και γρήγορων αλλαγών κατευθύνσεων στον χορό, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και σοβαρούς τραυματισμούς.

Τέτοιου είδους τραυματισμοί αφορούν κυρίως σε μέρη του σώματος που στηρίζουν μεγάλο μέρος του βάρους, όπως οι μύες και οι αρθρώσεις.

Οι συχνότεροι τραυματισμοί είναι αυτοί των κάτω άκρων. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τρεις στους τέσσερις περίπου τραυματισμούς (ποσοστό 75%) είναι στα πόδια.

Αρκετοί από αυτούς είναι σοβαροί και χρειάζονται ειδικές εξετάσεις (μαγνητικές τομογραφίες) από ορθοπεδικούς και σε ένα ποσοστό 5 % από αυτές, εκτός από την φυσιοθεραπεία και την φαρμακευτική αγωγή θα χρειασθεί χειρουργική επέμβαση. 

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.