Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός: Ένας άλλος τρόπος Θεραπείας .

Η χοροκινητική θεραπεία ή πιο απλά, χοροθεραπεία, αποτελεί μια μέθοδο αντιμετώπισης ψυχοσωματικών ασθενειών, που στηρίζεται στην αντίληψη ότι οι κινήσεις του σώματος λειτουργούν ως προεκτάσεις της συναισθηματικής και διανοητικής κατάστασης του ατόμου.

Κύρια μέθοδος της χοροθεραπείας είναι η παρατήρηση των κινήσεων του σώματος του ατόμου με σκοπό τον εντοπισμό των ψυχολογικών προβλημάτων που το απασχολούν και στη συνέχεια τη βελτίωση της συναισθηματικής του υγείας.

Η ιδέα της χρήσης του χορού ως θεραπευτικής μεθόδου γεννήθηκε μέσα από του αναπτυσσόμενου είδους του σύγχρονου χορού και της ψυχαναλυτικής θεωρίας των Sigmund Freud και Alfred Adler, που υπήρξαν καινοτόμοι στον τομέα της ψυχολογίας.

Η ιδέα της χοροθεραπείας έγινε πράξη το 1940. Κεντρική θέση στην ανάπτυξή της είχε η Marian Chace, η πρώτη χορεύτρια και δασκάλα χορού που εστίασε τη διδασκαλία της στα ψυχολογικά κίνητρα που ώθησαν τους μαθητές να ασχοληθούν με τον χορό και στο πώς η ψυχολογική τους κατάσταση επηρεάζει τον τρόπο που χορεύουν και αντανακλάται σε αυτόν.

Η πρωτοποριακή διδασκαλική προσέγγιση της Chace άσκησε αρκετή επιρροή στον χώρο της ψυχοθεραπείας και του χορού. Αποτέλεσμα αυτής της επιρροής ήταν η ίδρυση του Αμερικανικού Συνδέσμου Χοροκινητικής Θεραπείας (ADTA) το 1996. Σήμερα, ο Σύνδεσμος έχει πάνω από 1000 μέλη στις Πολιτείες της Αμερικής και σε 20 ακόμα χώρες, ενώ όλοι οι επαγγελματίες χοροθεραπευτές είναι καταχωρημένοι σε αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.