Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Υγεία και δύναμη στο σώμα, ισορροπία στο πνεύμα και την ψυχή.

Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Ο χορός όμως παραμένει.

Πολλές και διαφορετικές ανάγκες του ανθρώπου γέννησαν τον χορό. Για να εξευμενίσει τους θεούς, να εξαφανίσει τους φόβους του, να εκφράσει τους έρωτές του και κυρίως να επικοινωνήσει και να διασκεδάσει.

Όλοι θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές στο άκουσμα μιας ρυθμικής μουσικής, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό και την ακολουθείτε.
Όλη αυτή η διαδικασία προκαλεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια έντονη αίσθηση ευχαρίστησης, που πλημμυρίζει τον οργανισμό μας.

Λόγος ικανός για να εντάξετε το χορό στη ζωή σας.

Τι μας προσφέρει άραγε ο χορός;

Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι χορευτές έχουν σώματα άξια θαυμασμού.

O χορός -μαζί με το κολύμπι- είναι οι καλύτερες και οι πιο ευχάριστες αεροβικές ασκήσεις.

Ο χορός αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών.

Έχει υπολογιστεί ότι ενάμισι λεπτό χορού, όσο διαρκεί ένας από τους πέντε αθλητικούς χορούς (χορός υψηλού δηλαδή επιπέδου), ισοδυναμεί με 800 μέτρα συνεχούς σπριντ!

Χορεύοντας δεν γυμνάζονται μόνο τα πόδια.

Όσο εσείς θα απολαμβάνετε το ρυθμό της μουσικής, όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματός σας καταβάλλουν τη δική τους ιδιαίτερη προσπάθεια.

Αυτός που χορεύει, μαθαίνει να συντονίζει τα διάφορα μέλη του σώματός του, αποκτώντας αρμονία στην κίνηση.

Ένας χρόνος συστηματικής ενασχόλησης με τον χορό βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία.

Επίσης, μέσα από το χορό, μαθαίνει κανείς να στέκεται και να περπατάει σωστά, ελέγχοντας το σώμα του.

Αυτά επιτυγχάνονται και με τη βοήθεια της διαφραγματική αναπνοής, που ισχυροποιεί την καρδιά και διευρύνει την ελαστικότητα των πνευμόνων.

Τα οφέλη του χορού, όμως, δεν είναι μόνο σωματικά.

Η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης και μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες.

Ο χορός γεννήθηκε εξάλλου για να υπηρετήσει μια κοινωνική ανάγκη.

Ο χορός είναι φτιαγμένος για δύο ή πολλούς ανθρώπους, που βιώνουν έτσι τη χαρά της επαφής και της ομάδας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σήμερα ο χορός είναι πολύ της μόδας. Σχολές χορού κάθε είδους ξεφυτρώνουν παντού και προσφέρουν μια ατελείωτη ποικιλία επιλογών.

Εσείς διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.