Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Ρυθμική παρουσίαση (rhythmic interpretation)

Για να επιτευχθεί η σωστή ρυθμική παρουσίαση κατά τη διάρκεια των chasse στο Jive, πρέπει το βάρος να βρίσκεται πάνω στο μετατάρσιο του πέλματος που έχει το βάρος, ακόμα και όταν η λειτουργία του πέλματος είναι B flat (μετατάρσιο και πέλμα).

Εξίσου σημαντικό είναι να διατηρηθεί ένταση στους μύες των ποδιών, αλλά οι γοφοί πρέπει να είναι ελεύθεροι έτσι ώστε να κινούνται ελαφρώς σε κάθε πλήρη αλλαγή βάρους.

Όσον αφορά στα γόνατα, αυτά είναι συμπιεσμένα κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο βημάτων του chasse. Και το τρίτο βήμα γίνεται με συμπιεσμένο γόνατο, αλλά έπειτα το πόδι ισιώνει, χωρίς να «κλειδώσει», στο τέλος του βήματος.

Μουσικός χρόνος (Time signature)

Ο μουσικός χρόνος της μουσικής Jive είναι 4/4, όπου ο δεύτερος και ο τέταρτος χτύπος κάθε μέτρου είναι πιο τονισμένος.

Ρυθμός (Tempo)

Το Jive μπορεί να χορευτεί πάνω σε μία μεγάλη ρυθμική ποικιλία, αλλά στους διαγωνισμούς και στις χορευτικές εξετάσεις χρησιμοποιούνται τα 40/48 μέτρα ανά λεπτό.

Ρυθμικές και χρονικές αξίες (Time and beat values)

Το chasse στο Jive έχει ρυθμό γρήγορα και γρήγορα (QaQ) και μερικές φορές μετριέται ως 3&4 (3a4).

Όταν ο χορός δομείται με τη χρήση αυτών των chasse αναφέρεται ως τριπλό Jive ή Jive σε τριπλό ρυθμό (triple Jive).

Χρησιμοποιούνται δύο διαφορετικές δομές στο τριπλό Jive.

Η πρώτη, και η πιο θεμελιώδης, βασίζεται σε ενάμισι (1 ½) μουσικά μέτρα, στα οποία γίνονται από δύο βήματα με ρυθμό γρήγορα γρήγορα (QQ), ακολουθούμενα από δύο Jive chasses με ρυθμό γρήγορα και γρήγορα (QaQ), γρήγορα και γρήγορα (QaQ).

Η δεύτερη δομή βασίζεται σε ένα μουσικό μέτρο και αποτελείται από δύο βήματα με ρυθμό γρήγορα γρήγορα (QQ), ακολουθούμενα από ένα Jive chasse με ρυθμό γρήγορα και γρήγορα (QaQ).

Προσοχή:
Η τεχνική χορού δεν πρέπει να απασχολεί πολύ τον χορευτή στα πρώτα του βήματα.
Η τεχνική χορού είναι απολύτως απαραίτητη στον αθλητικό χορό και φυσικά στον επαγγελματικό χορό. Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.

Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:

Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.

Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο.
Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.

Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου.
Είναι πολύ σημαντικό όταν το κάνει αυτό να είναι ήδη χορευτής, έστω και μέτριος.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.