Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις. 

Τι θα πρέπει να διδαχθεί ένας υποφήφιος δάσκαλος χορού.

Ένας δάσκαλος σήμερα πρέπει να διδαχθεί στα δύο ή τρία χρόνια της επαγγελματικής του εκπαίδευσης τα εξής:

1. Όλους τους Λαϊκούς (Χασάπικο, Ζεϊμπέκικο, Συρτάκι, Χασαποσέρβικο) και τους σημαντικότερους Παραδοσιακούς Ελληνικούς χορούς.

2. Στο American style latin & standards όλη την ύλη του bronze, την τεχνική και ότι θεωρητικό περιλαμβάνει το επίπεδο αυτό.

3. Επιπλέον, στο μέρος που αφορά τους χορούς με παρτενέρ θα μάθει και τους χορούς Disco, Salsa, Merengue, Bachata και Tango argentino.

4. Στο σύστημα International style latin & standards θα πρέπει να μάθει αρκετά ώστε να μπορεί να χορεύει και, εάν χρειασθεί, να τα διδάξει σε αρχικό επίπεδο.

Φυσικά, για τους χορούς με παρτενέρ, θα εκπαιδευθεί και στα ανδρικά και τα γυναικεία βήματα.

5. Επιπλέον, θα μάθει να χορεύει και να μπορεί να διδάξει Free-style, Hip-hop και Belly dance (οι δασκάλες).

6. Μέσα στην εκπαίδευσή του υπάρχουν και πολλές χορευτικές επιδείξεις σε ζευγάρι ή ομαδικές, που θα τον βελτιώσουν τεχνικά και εκφραστικά, ενώ παράλληλα θα τον εκπαιδεύσουν στο να μπορεί αργότερα να κάνει δικές του χορογραφίες. Οι συμμετοχές σε διαγωνισμούς χορού θα τον βοηθήσουν πολύ στον τομέα αυτό.

Η αδιάκοπη και ενεργής παρουσία του σε όλα τα party και η επίμονη χορευτική του εξάσκηση σε αυτά με μαθητές όλων των επιπέδων είναι απαραίτητη για το καλύτερο αποτέλεσμα, όσο διαρκεί η εκπαίδευσή του.

7. Φυσικά μέσα σε αυτά που θα διδαχθεί, θα συμπεριλαμβάνεται και ο τρόπος διδασκαλίας, η χορογράφιση, η διαχείριση μιας σχολής χορού, η λειτουργία της υποδοχής, οι πωλήσεις, η διαφήμιση, η συμπεριφορά, οι δημόσιες σχέσεις, η οργάνωση εκδηλώσεων και πολλά άλλα που δεν έχουν σχέση με τα χορευτικά βήματα και την εκτέλεσή τους.

Αυτά είναι όσα θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος για να γίνει εγγυημένα ένας πολύ καλός δάσκαλος χορού, ώστε να μείνει με επιτυχία στο επάγγελμα και να ζήσει όμορφα την ζωή του, από αυτό.
Το μόνο που εμείς επιπλέον του ζητάμε, είναι και αυτός με την σειρά του να κάνει τους δικούς του μαθητές, ίδιους και καλύτερους δασκάλους.

Στις εξετάσεις για το American style οι απαιτήσεις είναι πολύ λιγότερες. Απαιτείται πρώτα χορευτική ερασιτεχνική εξέταση όλων των χορών και μετά, ακολουθεί η επαγγελματική εξέταση, που περιλαμβάνει την επίδειξη των βημάτων, ρυθμική εξέταση και ερωτήσεις τεχνικής και διδασκαλικής ικανότητας. Γενικά, για κάποιον ο οποίος έχει κάνει σωστή εκπαίδευση, έχει τις χορευτικές γνώσεις, χορεύει όμορφα...σαν δάσκαλος και έχει και λίγη εμπειρία οι εξετάσεις, εάν είναι ψύχραιμος, θα είναι πολύ εύκολες.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.