Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Γιατί να χορέψω στο γάμο μου?

Η μεγάλη ημέρα πλησιάζει, το άγχος κάθε μέρα μεγαλώνει. Τα πράγματα που πρέπει καθημερινά να γίνουν, φαινόντουσαν πολύ πιο εύκολα όταν πριν λίγους μήνες ήταν σε μια λίστα.

Τις τελευταίες ημέρες, με τη πίεση του χρόνου όλα φαίνονται πολύ πιο δύσκολα.

Για πολλά ζευγάρια όλη η διαδικασία του γάμου τους, είναι η πιο όμορφη περίοδος της ζωής τους. Για κάποια άλλα η διαδικασία μπορεί είναι ένα αναγκαίο κακό, που πρέπει να γίνει για να ικανοποιηθούν οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι.

Ίσως και εσείς κάποιες στιγμές να σκεφθήκατε, μήπως ήταν καλύτερα να μην κάνετε τον γάμο σας με πολλούς καλεσμένους και δεξίωση. Όταν όμως σκέπτεστε τις πολλές ευχάριστες πλευρές της βραδιάς σας, αισθάνεστε πολύ ευχάριστα και δεν βλέπετε την ώρα για να ζήσετε αυτές τις στιγμές. Περισσότερο οι νύφες φαντάζονται και ζουν στιγμή- στιγμή όλα τα highlights της βραδιάς.

Ένα από τα πιο σημαντικά είναι ο χορός του ζευγαριού. Ο πρώτος του χορός σαν νιόπαντρο ζευγάρι.

Εξίσου σημαντική είναι και η χορευτική παρουσία του ζευγαριού σε όλη την διάρκεια της βραδιάς, στον χορό με τους καλεσμένους.

Εάν είστε ζευγάρι που ασχοληθήκατε στο παρελθόν ή ασχολείστε με τους κοινωνικούς χορούς, κανένα προβλημα. Όλα θα είναι πολύ ευχάριστα και για εσάς και τους καλεσμένους σας. Για το σχετικό με τους Ballroom χορούς ζευγάρι, είναι πρόκληση το να χορέψει στο πρώτο του χορό κάτι πολύ εντυπωσιακό που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους.

Εάν δεν έχετε ασχοληθεί με τους κοινωνικούς χορούς και δεν θέλετε να ξεπεράσετε την στιγμή με το κλασικό μπλουζ που θα συνοδεύετε από τον κρότο που κάνουν τα κουταλάκια, σαν να σας λένε: «Παιδιά πολύ χορέψατε, δεν το αντέχουμε άλλο, φιληθείτε να πάμε παρακάτω», πρέπει να εκπαιδευθείτε από κάποιον ειδικό. Έναν έμπειρο στις γαμήλιες χορογραφίες δάσκαλο χορού. Εδώ θα χρειασθεί μια έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο ή οι συμβουλές κάποιων πιο έμπειρων φίλων.

Η μεγάλη εμπειρία του δασκάλου είναι πολύ σημαντική προϋπόθεση και για τον πρώτο σας χορό, αλλά και για την συνολική χορευτική σας παρουσία και συμπεριφορά, σε όλη την διάρκεια της δεξίωσης.
Ακόμα και τα ζευγάρια που τελικά αποφασίζουν να χορέψουν μόνο ένα μπλουζ ή και τίποτα στην διαδικασία της εισόδου ή της τούρτας, θα πρέπει να ανοίξουν τον χορό για τους καλεσμένους, πριν να εξαφανισθούν από την πίστα. Θα χορέψουν λοιπόν κάτι σαν συρτό και μετά έρχεται το...ιππικό. Οι καλεσμένοι συγγενείς και οι φίλοι, που αντίθετα με το ζευγάρι δεν βλέπουν την ώρα αφού έφαγαν και ήπιαν, να γλεντήσουν χορεύοντας όλη την νύχτα με το ζευγάρι.

Με τον χορό οι καλεσμένοι εκφράζουν αυτό που νιώθουν. Την χαρά τους για την ευτυχία του νιόπαντρου ζευγαριού. Το ζευγάρι δεν πρέπει να λείπει από αυτή την διαδικασία, να μην χορεύει με τους συγγενείς και τους φίλους αλλά κάπου να κρύβεται, να αποφεύγει την πίστα σαν να έχει κάρβουνα αναμμένα.

Ο γάμος είναι ένα πολύ ευτυχές για όλους κοινωνικό γεγονός. Ο γάμος είναι η ένωση δύο οικογενειών, μαζί με τους κουμπάρους περισσότερων οικογενειών. Μετά τον γάμο συνήθως ακολουθούν τα βαπτίσια των παιδιών που θα προκύψουν. Τον γάμο ενός ζευγαριού τον ακολουθούν λοιπόν και άλλα κοινωνικά ευτυχή γεγονότα. Παραδοσιακά από τους γάμους και τα βαπτίσια προκύπτουν γνωριμίες. Από την πρόσμιξη των οικογενειών προκύπτουν νέα ζευγάρια, που και αυτά με την σειρά τους θα αρραβωνιασθούν, θα παντρευτούν θα κάνουν παιδιά, θα παντρέψουν άλλους και θα βαπτίσουν τα παιδιά τους. Οραματιστείτε λοιπόν μια τεράστια πυραμίδα που στην κορυφή είναι η νύφη και ο γαμπρός, που τώρα ξεκινούν μια καινούργια ζωή,

Φαντασθείτε πόσο σημαντική είναι η παρουσία του ζευγαριού σε όλη την διάρκεια της βραδιάς του γάμου τους. Οι καλεσμένοι του ζευγαριού πιθανόν οι μισοί να είναι άγνωστοι με τους άλλους μισούς, μέχρι εκείνη την βραδιά. Η συμπεριφορά του ζευγαριού προς όλους και προς τον καθένα χωριστά είναι πολύ σημαντική. Το ζευγάρι πρέπει να τους κάνει να νιώθουν όμορφα, να φροντίσει ώστε να γνωρισθούν μεταξύ τους, να διασκεδάσουν μαζί σαν μία οικογένεια. Να γλεντήσουν μαζί τους την ευτυχία τους. Είναι πολύ σημαντική η συνεχής επαφή του ζευγαριού με τους καλεσμένους όλη την βραδιά. Ο χορός είναι ο πιο απλός τρόπος για να έλθουν οι άνθρωποι μας πιο κοντά. Χορέψτε λοιπόν μαζί τους όλη την νύχτα, γλεντήστε μαζί τους και απολαύστε την πιο όμορφη βραδιά της νέας σας ζωής.

Μετά από όλα αυτά, δεν χρειάζεται καμία απάντηση στο ερώτημα του τίτλου.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.