Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Μα ποιοι είναι τελικά οι Γαμήλιοι χοροί?

Αποφασίζοντας να χορέψετε με τον σύντροφό σας στην δεξίωση του γάμου σας κάποιο χορό πέρα από το συνηθισμένο «μπλουζ», βρίσκεσθε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο δίλημμα Ποιος χορός είναι ο πιο κατάλληλος για εσάς.

Εάν δεν έχετε καμία σχέση ή προηγούμενη εμπειρία με τους κοινωνικούς χορούς, τα πράγματα είναι δύσκολά και θα χρειασθείτε την βοήθεια ή των ειδικών δασκάλων ή κάποιο κοντινού σας, πιο σχετικού με το θέμα, προσώπου.

Εάν έχετε βρει το αγαπημένο σας τραγούδι, θα πρέπει να έχετε αρκετή τύχη ώστε αυτό να έχει ρυθμό και να χορεύεται. Με τη σχετική βοήθεια θα βρείτε τι ρυθμός έχει ή τι χορό μπορείτε να χορέψετε με αυτή την μουσική.

Εάν η μουσική του τραγουδιού σας δεν χορεύεται ή κανένας χορός δεν της ταιριάζει, τα πράγματα είναι δύσκολα και εάν θέλετε να ξεφύγετε από το «μπλουζ» με μια μικρή εισαγωγή με μια δύο φιγουρίτσες και το φινάλε, θα πρέπει να διαλέξετε άλλο τραγούδι.

Οι επιλογές σας σε αυτή την περίπτωση αλλάζουν, όλα γίνονται πιο εύκολα, αλλά θα πρέπει σε αυτή την περίπτωση να βρείτε τον κατάλληλο δάσκαλό πρώτα. Αυτός πρέπει να σας κατευθύνει στον χορό που σας πάει καλύτερα, αυτόν που θα μπορέσετε να χορέψετε με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ποιοι όμως είναι οι πλέον κατάλληλοι για γαμήλια χορογραφία χοροί:
Σίγουρα στην ατμόσφαιρα και τις συνθήκες ταιριάζουν περισσότερο οι απαλοί Ευρωπαϊκοί χοροί, αυτή είναι οι εξής:

1. Το Αργό Βαλς (slow waltz).
Χορός πολύ εντυπωσιακός, και είναι αυτός που ταιριάζει περισσότερο στις συνθήκες, δηλαδή το νυφικό, που εντυπωσιάζει στις στροφές, ιδιαίτερα τις ελεύθερες. Χορός αργός, με εύκολο σχετικά ρυθμό. Είναι ιδιαίτερα τεχνικός ως χορός και απαιτεί καλή ισορροπία, στήσιμο (poise) και κράτημα.(frame). Δεν θα κριθείτε όμως σαν χορευτές σε διαγωνισμό. Ιδανικός χορός για μεγάλες ηλικίες και εάν υπάρχει και πρόβλημα εγκυμοσύνης ή δύσκολου νυφικού. (κενό) Επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι, ότι μια χορογραφία waltz προσαρμόζεται και χορεύεται και σε μεγάλη πίστα και σε μικρή. Εύκολα με ένα καλό και έμπειρο χορογράφο- δάσκαλο να σας προετοιμάσει θα έχετε μια πολύ όμορφη παρουσία.

2. Το αργό Φοξ ή φοξ-Τροτ (Slow Fox- Fox-Trot)
Χορός πολύ εντυπωσιακός και αυτός, με πιο Τζάζ στυλ και ατμόσφαιρα. Ισχύουν όλα όσα αναφέρονται και για το αργό Βαλς. Μικροδιαφορές υπάρχουν όσον αφορά την κίνηση του ζευγαριού στο χώρο ο οποίος όμως θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος. Εύκολα θα μπορέσετε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.

3. Το Ευρωπαϊκό Τανγκό (Ballroom Tango)
Μουσική επιβλητική, τέλεια ατμόσφαιρα μεγαλύτερη ταχύτητα, μεγαλύτερες χορευτικές απαιτήσεις. Εδώ θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα για τα νυφικά που σέρνονται στο πάτωμα ή κρατούν τον γαμπρό σε απόσταση. Είναι χορός που θέλει περισσότερη χρόνο προετοιμασίας, εξάσκηση, μέτρημα και μνήμη. Σίγουρα πρέπει να ξεκινήσετε νωρίτερα αλλά ο χορός αυτός θα σας αποθεώσει. Μια καλά μελετημένη χορογραφία, μεγάλος σχετικά χώρος, σωστή καθοδήγηση και εξάσκηση είναι η συνταγή για την επιτυχία.

4. To Bιεννέζικο Βαλς ή γρήγορο Βαλς (Vienna waltz- quick waltz)
Το γρήγορο σε σχέση με τον βαθμό δυσκολίας τα λέει όλα, είναι όμως ο Βασιλιάς των απαλών χορών. Εκτός από την χορευτική σας ικανότητα απαιτεί κατάλληλο νυφικό, παπούτσια και αρκετό χώρο. Εάν ζαλίζεστε απο τις στροφές ξεχάστε το. Βρείτε καλό δάσκαλό και ξεκινήστε νωρίς. Εάν ο δάσκαλος σας πει ότι είναι δύσκολο ή ότι δεν σας πάει μην επιμένετε, κάτι θα ξέρει παραπάνω.

5. Το Quick step
Είναι χορός σχετικά ευκολότερος εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις: νυφικό, παπούτσια, μεγάλος χώρος, ικανότητα στο μέτρημα, ταχύτητα και χρόνος για εξάσκηση. Σπάνια θα τον δείτε σε γάμους στην Ελλάδα. Εκτός όμως από τους απαλούς χορούς, υπάρχουν και οι Latin.

6. Rumba.
Φυσικά η πρώτη και καταλληλότερη επιλογή είναι μία, η Ρούμπα λόγω ταχύτητας, Χάνει λίγο λόγω του νυφικού και ακόμα λίγο γιατί σαν χορός κερδίζει πολύ από τις αισθησιακές κινήσεις του ζευγαριού που σε μια γαμήλια δεξίωση πρέπει να είναι συγκρατημένες λόγω των παιδιών και υπερηλίκων που παρίστανται.

Η μουσική είναι πολύ όμορφη και θα καθηλώσει τους καλεσμένους. Εύκολα τα πράγματα και εδώ, λόγω νυφικού που κρύβει πόδια και γοφούς εξαφανίζοντας την τεχνική από τις κινήσεις σας. Μαζί με το Βαλς και το Φαξ-Τροτ είναι οι πιο εύκολες και λιγότερο απαιτητικές σας επιλογές.

7. Argentino Tango
Μια ακόμα αργή αλλά όχι εύκολη επιλογή πολύ αγαπητή, πολύ δημοφιλής είναι το Αργεντίνικο Τανγκό (Tango Argentino). Κερδίζει εύκολα την προσοχή των καλεσμένων και προκαλεί τον θαυμασμό. Με αρκετά έγκαιρη προετοιμασία, εξάσκηση κάποια προσαρμογή στο νυφικό και μια εντυπωσιακή χορογραφία που θα σας μάθει ο έμπειρος δάσκαλός σας. Θα σκίσετε. Στα υπέρ είναι το ότι δεν χρειάζεται μεγάλος χώρος.
Εδώ τελειώνουν οι χοροί που συναντάμε συνήθως σε μια δεξίωση.

Υπάρχουν και πιο νεανικές επιλογές: όπως Disco, swing και Mambo- salsa ή ακόμα cha-cha και Samba πολύ πιο σπάνια.

Μπορεί το ζευγάρι εάν είναι πολύ μοντέρνο να χορέψει Free-style hip-hop η ακόμα να χορέψει και mendley μουσικό κομμάτι δηλαδή πολλούς χορούς σε ένα τραγούδι.

Ακόμα στο εξωτερικό δεν είναι σπάνιοι και οι ομαδικοί χοροί με πολλά ζευγάρια salsa rueda κλπ.

Όλα αυτά απαιτούν προηγούμενες χορευτικές γνώσεις προετοιμασία και πολλές άλλες προϋποθέσεις.

Οι χοροί όπως βλέπετε είναι πολλοί. Συμβουλή: αρχίστε έγκαιρα και βρείτε τον κατάλληλο δάσκαλο, αυτός θα κάνει τα πάντα πιο εύκολα. Έτσι θα μπορέσετε να απολαύσετε πραγματικά τον χορό σας στην διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά περισσότερο εκείνη την μεγάλη βραδιά, την ομορφότερη της ζωής σας.
Καλή επιτυχία!

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail ή κάντε μας ένα τηλέφωνο, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.