Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Δέκα λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Η προσοχή και το ενδιαφέρον των καλεσμένων σε μία γαμήλια τελετή και λίγο αργότερα στην γαμήλια δεξίωση, είναι συγκεντρωμένα στο ζευγάρι. Λίγες στιγμές η προσοχή των καλεσμένων συγκεντρώνεται κάπου αλλού.

Όταν γεμίζουν το πιάτο τους στο μπουφέ, στις...όμορφες παρουσίες ή σε κάποια διασημότητα που παρευρίσκεται, είναι οι λίγες στιγμές που από το κάδρο λείπουν οι νεόνυμφοι.

Η προσέλευση της νύφης, το Ησαΐα χόρευε, το ρύζι, η είσοδος του ζευγαριού, η τούρτα και ο πρώτος τους χορός, είναι τα τα εντυπωσιακότερα στιγμιότυπα, ποδοσφαιρικά τα... "highlights", της βραδιάς.

Από αυτά το πιο εντυπωσιακό, τι πιο ρομαντικό, το πιο συγκινητικό είναι ο πρώτος χορός. Διαδικασία συνοδευμένη από πολύ όμορφη μουσική στο πολύ όμορφο περιβάλλον, την ιδανική ατμόσφαιρα, αιχμαλωτίζει όσο διαρκεί, την προσοχή όλων των καλεσμένων και προκαλεί ρίγη συγκινήσεως μέχρι δακρύων στους πιο στενούς φίλους και συγγενείς του ζευγαριού.

Για πολλά ζευγάρια η διαδικασία αυτή δεν είναι και η πιο ευχάριστη της βραδιάς. Συχνά δε, ενώ είναι κάτι που αφιέρωσαν πολύ χρόνο, χρήματα και προσπάθεια για να το οργανώσουν, το αποτέλεσμα δεν πλησιάζει καθόλου σε αυτό που είχαν φαντασθεί. Κάθε φορά που θα ακούν κάπου το τραγούδι τους, αντί να πλημμυρίζουν τρυφερά συναισθήματα, κάτι θα τους χαλάει την διάθεση.

Λίγο καιρό μετά, ίσως το αντιμετωπίζουν με χιούμορ και συμπάθεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τους στεναχωρεί λιγάκι, που δεν τα πήγαν και όσο καλά στον πρώτο τους χορό, τι στιγμή μάλιστα που όλα στο γάμο τους ήταν μαγικά.

Πέρα από το πόσο καλά έχει προετοιμασθεί ένα ζευγάρι για τον πρώτο χορό, ακόμα και για αυτούς που ξεκινούν πολλούς μήνες πριν, κάνουν άπειρα μαθήματα, ξοδεύουν αρκετά χρήματα, και θα εξασκηθούν χορεύοντας πολλές ώρες μόνοι τους, η επιλογή του τραγουδιού είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Η επιλογή του σωστού ή λάθος τραγουδιού, μπορεί να είναι και η σημαντικότερη αιτία για ένα όχι τόσο καλό αποτέλεσμα και για αυτούς που θα αρκεσθούν σε ένα εντελώς απροετοίμαστο ερωτικό μπλουζ, αλλά και γι αυτούς που θέλουν να χορέψουν μια εντυπωσιακή γαμήλια χορογραφία.

Για να αποφύγετε το ενδεχόμενο μιας όχι και τόσο καλής παρουσίας, στον πρώτο γαμήλιο χορό, είναι σημαντικό να λάβετε υπ' όψιν σας τα παρακάτω πολύ συνηθισμένα λάθη στην διαδικασία, από την επιλογή του τραγουδιού μέχρι και την μεγάλη στιγμή που θα το χορέψετε.

1. Αν αποφασίσατε να αρκεστείτε σε ένα απλό μπλουζ, συμβουλευθείτε κάποιον πιο σχετικό από εσάς. Σίγουρα ο dj, φαίνεται να είναι ο πλέον ειδικός, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Κάποιος φίλος σχετικός και καλά διαβασμένος σε θέματα χορού, ίσως σας βοηθήσει περισσότερο.

2. Το τραγούδι για κάθε χορό, ακόμα και το μπλουζ, πρέπει να έχει καθαρό και ευδιάκριτο ρυθμό. Στην περίπτωση που έχετε μεγάλη χορευτική ικανότητα και μπορείτε εύκολα να χορεύετε διακρίνοντας σωστά τον ρυθμό και με τραγούδια περισσότερο μελωδικά. Ίσως οι καλεσμένοι σας να μην μπορούν να το διακρίνουν εύκολα. Ο καθαρός ρυθμός στο τραγούδι θα σας δώσει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια από την αρχή μέχρι το τέλος του χορού σας.

3. Το τραγούδι δεν πρέπει να είναι πολύ αργό, χωρίς εξάρσεις, δεν πρέπει να είναι βαρετό. Το τραγούδι πρέπει να είναι ζωντανό, ατμοσφαιρικό και να ταιριάζει απόλυτα με εσάς και τον χορό που θα χορέψετε. Η ταχύτητα της μουσικής πρέπει να είναι αυτή που πρέπει για τον συγκεκριμένο χορό, αυτό είναι κάτι που μόνο ο δάσκαλος του χορού ή κάποιος πολύ έμπειρος χορευτικά φίλος μπορεί να γνωρίζει.

4. Προσοχή στους στίχους. Πολλά πολύ ωραία τραγούδια έχουν στίχους πού μόνο σε ευχάριστα γεγονότα και γάμο δεν ταιριάζουν.

5. Πολύ μεγάλο τραγούδι. Δύο με τρία λεπτά είναι ιδανικός χρόνος. Θυμηθείτε ότι ακόμα και ο Νουρέγιεφ με την Ισιδώρα Ντάνκαν να χόρευαν, μετά τα τρία λεπτά οι καλεσμένοι θα αρχίσουν να κοιτάν αλλού. Αυτό σημαίνει ότι ή σχολή, ο δάσκαλος του χορού ή o dj θα πρέπει να επεξεργασθούν το τραγούδι κάνοντας το μικρότερο σε διάρκεια.

6. Η επιλογή του τραγουδιού και του χορού θα πρέπει να γίνει, πριν επιλέξετε το νυφικό σας. Όσο καλά και να χορεύετε την χορογραφία σας, εάν το νυφικό στο μάκρος ή την μορφή δεν σας επιτρέπει να κινηθείτε ανάλογα ή δεν επιτρέπει στον γαμπρό να σας πλησιάσει όσο χρειάζεται χωρίς να το πατήσει χορεύοντας, το αποτέλεσμα σίγουρα δεν θα είναι το αναμενόμενο. Κάποια ζευγάρια αποφασίζουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να αρκεσθούν σε ένα πολύ προσεκτικό μπλουζ, αφού το νυφικό που γαμπρός και ο δάσκαλος του χορού δεν είδαν ποτέ, δεν επιτρέπει χορευτικές κινήσεις.

7. Αν δεν έχετε κάνει μαθήματα χορού και αποφασίσατε να μείνετε στο μπλουζ, θέλει και αυτό την προετοιμασία και έστω λίγη εξάσκηση. Κάνετε πρόβες, Επιμένοντας στην έκφραση, το χαμόγελο και στο να μην κοιτάτε ποτέ κάτω. Προετοιμασθείτε για το τι θα κάνετε εάν δεν πάει κάτι ή όλα καλά.

8. Δοκιμάστε τα παπούτσια σας, δεν πρέπει να σας στενεύουν, δεν πρέπει να γλιστρούν, δεν πρέπει να έχουν λάστιχα που κολλάνε στο πάτωμα, εννοείτε ότι το ύψος του τακουνιού θα πρέπει να σας επιτρέπει να χορεύετε με αρκετή ισορροπία.

9. Μην εμπιστεύεστε τις γνώσεις σας εάν αποφασίσετε να χορέψετε κάτι παραπάνω από μπλουζ. Ο δάσκαλος χορού ακόμα και να είσθε και οι δύο έμπειροι χορευτές είναι απαραίτητος, εάν αποφασίσετε να χορέψετε γαμήλια χορογραφία. Επίσης μην εμπιστεύεστε τις γνώσεις σας, το Υou tube ή μόνο τον dj, για την επιλογή του ενός χορευτικού τραγουδιού. Ο δάσκαλος του χορού εάν είναι έμπειρος θα σας καθοδηγήσει, θα βρει αυτό που σας ταιριάζει και θα προλάβει τυχόν κακή επιλογή.

10. Μην τα αφήνετε όλα στην τελευταία στιγμή. Χρήσιμες και οι συμβουλές των φίλων, αλλά η συστηματική έγκαιρη έρευνα αγοράς είναι αυτή που θα σας προστατέψει από μία κακή επιλογή δασκάλου ή σχολής. Αν κάτι δεν πάει καλά, να υπάρχει χρόνος για να το διορθώσετε.

Η επιλογή της χρονικής στιγμής που θα χορέψετε το πρώτο σας τραγούδι είναι πολύ σημαντική.

Είναι λάθος να χορέψετε μόλις μπείτε στον χώρο της δεξίωσης, δηλαδή από την είσοδο στην πίστα. Πολύ αγχωτική διαδικασία και όσο καλά και να πάει θα ξεχασθεί από αυτά που θα ακολουθήσουν τούρτα, δείπνο, γλέντι κλπ.

Για τον ίδιο λόγο θα ξεχασθεί εάν αυτό γίνει, αμέσως μετά την προσέλευση, το κόψιμό της τούρτας, την σαμπάνια, την ανθοδέσμη, δηλαδή όλα μαζί και μετά ο χορός σας. Είναι σαν να θέλετε να ξεμπερδέψετε με όλα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να σας φύγει το άγχος.

Εάν είσθε πολύ καλοί χορευτές μπορείτε να μπείτε ακόμα και χορεύοντας, αλλά αυτός δεν θα είναι ο πρώτος σας χορός. Μπορείτε σαν ζευγάρι να χορέψετε, ξανά μετά το δείπνο στο κόψιμο της τούρτας ή πριν αρχίσει το γλέντι. Αν είσθε καλοί, άνετοι χορευτές, μπορείτε να χορέψετε όσες φορές θέλετε, χωρίς όμως να υπερβάλλετε.

Ιδανική στιγμή είναι μετά το δείπνο των καλεσμένων αμέσως μετά τους χαιρετισμούς. Ίσως το κόψιμο της τούρτας και η σαμπάνια, είναι καλύτερο να γίνει με την είσοδο σας. Χωρίς χορό. Να ακολουθήσει το δείπνο και ο γύρος του ζευγαριού στα τραπέζια, την ώρα του φρούτου και του γλυκού. Στην συνέχεια να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα μόνοι σας, για φρεσκαριστείτε και να χαλαρώσετε πριν την μεγάλη στιγμή. Μια τελευταία πρόβα χωρίς μουσική, για να θυμηθείτε τι έχετε αποφασίσει να κάνετε ή την χορογραφία σας, εάν υπάρχει κατάλληλος χώρος, είναι το ιδανικό.

Δηλαδή μετά το υπέροχο δείπνο, οι καλεσμένοι σας είναι έτοιμοι για διασκέδαση και το γλέντι, εσείς πολύ ξέγνοιαστοι, χαλαροί και με πολύ καλή διάθεση και σιγουριά, τους ανοίγεται τον χορό, με το δικό σας πρώτο γαμήλιο χορό.

Ότι και να κάνετε μην προσπαθείτε πολύ για να το κάνετε. Πρέπει να είσθε χαλαροί για να το ευχαριστηθείτε. Ξεκινήστε νωρίς, κάνετε πολύ εξάσκηση και μόνοι σας.

Πρέπει να χορέψτε τρυφερά σαν να είσθε μόνοι σας, σαν να ακούτε την μουσική που σας αρέσει και χορεύετε με το άλλο σας μισό, που μόλις γνωριστήκατε.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.