Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Αφήστε έξω από τον γάμο σας την κρίση.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η οικονομική κρίση αναγκάζει τους Έλληνες να αποφεύγουν τα έξοδα για τις τελετές.

Το άρθρο του πρακτορείου (13 Φεβρουαρίου 2013) αναφέρεται στους γάμους αλλά περισσότερο στα μνημόσυνα και τις κηδείες. Ωστόσο είναι γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια και οι γάμοι λιγοστεύουν, αλλά και πολλοί από αυτούς γίνονται πολιτικοί. Ολοένα και λιγότεροι ζευγάρια πραγματοποιούν μεγάλες και πολυέξοδες γαμήλιες τελετές, καθώς δεν υπάρχει πλέον μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Φυσικά ακόμα σε μεγαλύτερο βαθμό έχουν μειωθεί και οι λαμπρές δεξιώσεις με πολλούς καλεσμένους που ανέβαζαν, διπλασίαζαν και σε κάποιες περιπτώσεις πολλαπλασίαζαν, σε μεγάλο βαθμό τα έξοδα του ενός γάμου.

Σε ένα βαθμό βέβαια το μάρμαρο της κρίσης το πληρώνουν οι μεγάλες αίθουσες και τα κτήματα, που ή κατεβάζουν πάρα πολύ τις τιμές τους, για να έχουν έστω και λίγες δεξιώσεις κάθε χρόνο ή δεν έχουν καθόλου και κλείνουν. Σε ένα βαθμό η κρίση μοιάζει με δίκαιη τιμωρία, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν το 1995 δεν υπήρχαν ούτε μεγάλες αίθουσες, ούτε κτήματα και οι γαμήλιες δεξιώσεις ή δεν υπήρχαν ή ήταν το γνωστό Ελληνικό γαμήλιο τραπέζι, με τους στενούς συγγενείς.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα έξοδα της δεξίωσης, καλύπτονταν με... δάνεια ή με πώληση κάποιου ακινήτου ή με το εφάπαξ των πεθερικών.

Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική. Πολλές οικογένειες, που παραδοσιακά είχαν λεφτά και τα ξόδευαν πολύ ευχάριστα σε κάθε γάμο των παιδιών τους, δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τα έξοδα μιας απλής γαμήλιας τελετής, χωρίς καμιά δεξίωση φυσικά.

Η κρίση σίγουρα έχει αλλάξει τις συνήθειές μας, έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που κάνουμε διάφορα πράγματα στην καθημερινή ζωή μας. Η κρίση όμως δεν μπορεί να σταματήσει τα πάντα. Δεν μπορεί να σταματήσει για πολύ δυο ερωτευμένους ανθρώπους που θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους.

Όσο βαθιά κρίση και να έχουμε, πάντα θα γίνονται γάμοι, νέες οικογένειες, παιδιά και βαπτίσια. Πάντα θα έχουμε λόγους να χαρούμε, να γιορτάσουμε και να γλεντήσουμε, με τους φίλους και τους συγγενείς μας.

Θα πάρουμε λιγότερες και πιο φθηνές μπομπονέρες, θα στολίσουμε με φθηνότερα λουλούδια, δεν θα στείλουμε χρυσά προσκλητήρια, θα πάρουμε φθηνότερα παπούτσια, λιγότερο φιρμάτο γαμπριάτικο κουστούμι, ίσως και πιο απλό νυφικό.

Η νύφη όμως θα είναι πάντα πανέμορφη και ο γαμπρός κούκλος, και οι δυο θα λάμπουν. Γιατί θα ζουν την πιο όμορφη στιγμή της ζωής τους. Μαζί τους θα λάμπουν από χαρά και τα πρόσωπα των καλεσμένων.

Μπορεί ναι είναι λιγότεροι, μπορεί να μη φάνε μαύρο χαβιάρι και τα κρασιά που θα πίνουν, να μην είναι και τόσο «κάβα τάδε, τάδε χρονιά», αλλά θα χαρούν πολύ των γάμο του ζευγαριού, θα γλεντήσουν, θα χορέψουν θα το ευχαριστηθούν και θα θυμούνται το γλέντι για καιρό.

Δεν θα περάσουν καλά και δεν θα διασκεδάσουν, όχι γιατί οι μπουφέδες δεν είχαν από όλα τα καλά, ούτε γιατί το κτήμα ήταν μικρό και δεν είχε κύκνους στην πισίνα. Δεν θα περάσουν καλά, εάν δεν χορέψουν, δεν γλεντήσουν όλοι μαζί, λίγοι ή πολλοί, με τα παιδιά τους που μόλις παντρεύτηκαν.

Η κρίση δεν θα μας κόψει τον χορό. Θα χορέψουμε και θα την ξεχάσουμε για τα καλά. Όσο για το ζευγάρι, σίγουρα πρέπει εκείνο το μαγικό βράδυ να χορέψει όμορφα και μαζί με τους καλεσμένους, αλλά και το δικό του πρώτο χορό.

Το ζευγάρι πρέπει να αφήσει πρώτο και καλύτερο την κρίση έξω και μακριά από τον γάμο του. Πρέπει να χαίρεται που έχει γύρω του όλα τα αγαπημένα πρόσωπα, που εκείνο διάλεξε να μοιραστεί μαζί τους την ευτυχία του. Το ζευγάρι πρέπει να λάμπει χορεύοντας όλο το βράδυ και να μην αφήσει ούτε ένα καλεσμένο να παρακολουθεί στην καρέκλα του. Χορέψτε, χαρείτε και ξορκίστε την μιζέρια την κρίσης. Κοιτάξτε γύρω σας, τα χαρούμενα, ξαναμμένα από τον χορό πρόσωπα, είναι οι άνθρωποί σας, οι άνθρωποι που θα σας στηρίξουν και θα σας στηρίζουν σε όλη σας την καινούργια ζωή.

Οι άνθρωποί που χορεύουν γύρω σας, είναι σας ένας στρατός που πρέπει να σας κάνει να νιώθετε σιγουριά και δύναμη για την συνέχεια. Όσο πιο πολύ χορεύουν, τόσο πιο πολύ ενώνονται, δένονται σε μια όμορφη σχέση, σε μια νέα συγγένεια.

Η ζωή είναι μικρή αλλά πολλή όμορφη. Τέτοιες στιγμές είναι που την κάνουν ομορφότερη. Χαρείτε την και δώστε χαρά και στους καλεσμένους σας.

Χορέψτε πολύ όμορφα στον πρώτο σας χορό. Μην αφήνετε κανέναν, καμία. οικονομική κρίση να στέκεται εμπόδιο στον τέλειο γάμο που πάντα ονειρευόσαστε. Λίγα μαθήματα χορού, με ένα καλό δάσκαλο φθάνουν, για να χορέψετε τέλεια και να νιώθετε πολύ όμορφα όλο το βράδυ χορεύοντας με τους καλεσμένους σας. Δεν χρειάζεται να γυρίσετε στις πιο ονομαστές σχολές και να ξοδέψετε μια περιούσία. Ρωτήστε τους φίλους σας, ψάξτε στο διαδίκτυο, σίγουρα θα βρείτε κάποια φθηνή λύση, με πολύ καλό αποτέλεσμα, μην το αφήσετε την τελευταία στιγμή και φυσικά μην απογοητευθείτε, τα παρατήσετε και μείνετε στο μπλουζ και όσα ξέρετε από την ώρα της γυμναστικής στο σχολείο.

Είμαστε Έλληνες και μπορούμε τα πιο απλά πράγματα να τα κάνουμε να φέρονται υπέροχα. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε παραπάνω από όσο μπορείτε. Με λίγους ή περισσότερους καλεσμένους, έχει σημασία? Σε κτήμα, στην ταβέρνα ή ακόμα καλύτερα σε κάποιο σπίτι, ποιος νοιάζεται? Γλεντήστε, χορέψτε μέχρι το πρωί, η ώρα η καλή.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.