Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Επιλέγοντας χορό, τραγούδι και δάσκαλο χορού.

Ο πρώτος χορός του ζευγαριού ή γαμήλιος χορός όπως λέγεται, έχει γίνει πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Τα ζευγάρια που παντρεύονται κάνουν πλέον ανοιχτό γάμο και δεξίωση με λίγους ή πολλούς καλεσμένους ανάλογα με τα οικονομικά τους.

Ο γαμήλιος χορός είναι μια ξεχωριστή στιγμή που όλοι την περιμένουν. Η έκπληξη και ο θαυμασμός που προκαλεί ο χορός του ζευγαριού, όταν ξεφεύγει από το συνηθισμένο "μπλουζ", προσφέρει στο ζευγάρι μεγάλη ικανοποίηση, και σίγουρα κάτι που θα θυμούνται ευχάριστα.

Τα περισσότερα ζευγάρια ανεξάρτητα από τις χορευτικές τους ικανότητες και εμπειρίες, θέλουν να χορέψουν κάτι παραπάνω από ένα «μπλουζ». Η ιδέα συνήθως είναι της νύφης, αλλά δεν αργεί να πεισθεί και ο γαμπρός. Βρίσκουν το τραγούδι τους ή κάποια πιθανά και κατευθύνονται σε μια σχολή χορού ή ένα δάσκαλο χορού. Συνήθως επιλέγουν τους δοκιμασμένους και συστημένους από κάποιο φιλικό τους ζευγάρι ή απλά οδηγούνται από διαφημίσεις σε έντυπα και το διαδίκτυο. Εκεί αρχίζουν να εμφανίζονται διάφορα προβλήματα, τα οποία ανάλογα με την εμπειρία και την οργανοτικώτητα της σχολής ή του δασκάλου, μπορεί να εμφανισθούν από την πρώτη επαφή, αλλά ακόμα και την ώρα του χορού τους στην δεξίωση, καταστρέφοντας την προσπάθεια του ζευγαριού.

Θα απαριθμήσουμε εδώ κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξει το ζευγάρι όταν θα επιλέγει τον χορό του:

   1. Πόσο πρακτικό για τον συγκεκριμένο χορό, είναι το νυφικό. Σε κάποιες περιπτώσεις έχει συμβεί το ζευγάρι αυτό να το διαπιστώσει χορεύοντας την...χορογραφία του μπροστά στους καλεσμένους. Σίγουρα λάθος των δασκάλων τους, που δεν τους προειδοποίησαν, πόσο σημαντικό είναι το νυφικό να επιτρέπει στα πόδια του γαμπρού, πρώτον να πλησιάζουν αρκετά και δεύτερο και σημαντικότερο χωρίς να το πατούν.
   2. Πόσο μεγάλη είναι η πίστα, πόσο χώρο έχει στην διάθεσή του το ζευγάρι για να κινηθεί.
   3. Το χορευτικό επίπεδο και η προηγούμενη χορευτική εμπειρία θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ' όψη, στην επιλογή του χορού και του βαθμού δυσκολίας της χορογραφίας.
   4. Ο βαθμός αναγνώρισης του ρυθμού και η ικανότητα μετρήματος, είναι πολύ σοβαρό κριτήρια στην επιλογή του τραγουδιού και της χορογραφίας.
   5. Τα παπούτσια, της νύφης περισσότερο, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εάν αποφασίσει να χορέψει κάτι δύσκολο και απαιτητικό, ίσως θα πρέπει να βρει παπούτσια χορού- υπάρχουν τέτοια -με όψη νυφικού παπουτσιού.
   6. Η διάρκεια του τραγουδιού είναι σημαντική, δεν πρέπει να ξεπερνά τα δύο- τρία λεπτά. Παραπάνω χρόνος θα κάνει τον κόσμο να βαρεθεί ότι και να χορεύει το ζευγάρι. Προσοχή λοιπόν στην διάρκεια.
   7. Η επιλογή του σωστού τραγουδιού είναι πολύ χρήσιμη. Θα πρέπει να έχει καθαρό ρυθμό, σωστή ταχύτητα, ύφος που να ταιριάζει στο ζευγάρι και προσοχή στους στίχους του. Να μη μιλάει για χωρισμούς, πολέμους και επαναστάσεις. Τρυφερό, ερωτικό, χαρούμενο ακόμα και με λίγο χιούμορ, όλα ταιριάζουν σε ένα γάμο. Ψάξτε τι σας πάει.
   8. Το ζευγάρι πρέπει να φαίνεται άνετο και φυσικό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μιμούνται τους επαγγελματίες χορευτές με πολύ φανταχτερές φιγούρες και ύφος χορευτών στο "dancing with the stars".
   9. Θα πρέπει οι επιλογές του χορού, του τραγουδιού και των κινήσεων, να ταιριάζουν στο στυλ, στην ηλικία και τον χαρακτήρα τους.
 10. Μπορούν να θυμούνται την χορογραφία ή την ξεχνούν? Μπορούν να ξεκινήσουν μόνοι τους και να μείνουν στον ρυθμό? Πολύ σημαντικά και αυτά στην επιλογή του χορού και της χορογραφίας.
 11. Πόσα μαθήματα μπορούν να κάνουν, ανάλογα με τον χρόνο και τα χρήματα που θέλουν να χαλάσουν.
 12. Πόση εξάσκηση μπορούν και είναι πρόθυμοι και οι δύο να κάνουν, στην διάρκεια της εκμάθησης της χορογραφίας τους.

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές οι δάσκαλοι παραβλέπουν κάποια ή ακόμα και...όλα από αυτά, διαλέγουν χορό, βρίσκουν τραγούδι και ξεκινούν και τελειώνουν την χορογραφία του ζευγαριού, γεμίζοντάς την φανταχτερές φιγούρες αθλητικού χορού που αρέσουν στους ίδιους ή έχουν οι ίδιοι χορέψει, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να φαίνεται «κάπως» -όσο καλά και να χορέψει- με ύφος επιδεικτικό, σαν να λέει στους καλεσμένους «ελάτε να σας δείξουμε πόσο τέλειοι χορευτές είμαστε». Το χειρότερο είναι βέβαια ότι, δεν κατευθύνουν το ζευγάρι σωστά και σύμφωνα με τα πιο πάνω αναφερόμενα. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις είναι συχνές και σχεδόν κατά κανόνα αφήνουν δυσάρεστη θύμηση.

Προσοχή λοιπόν σε πέντε πράγματα:  

1. Τον σωστό χορό και το σωστό τραγούδι.
   2. Τις σωστές κινήσεις (φιγούρες) μέσα στην χορογραφία.
   3. Τα σωστά ρούχα (νυφικό) και παπούτσια.
   4. Τον σωστό δάσκαλο.
   5. Ό,τι κάνετε κάντε το έγκαιρα, όχι τον τελευταίο μήνα πριν τον γάμο.

Εάν όλα αυτά σας φαίνονται πολλά η δύσκολα, δεν έχετε άδικο.
Δώδεκα πράγματα που πρέπει να προσέξετε πιο επάνω, άλλα πέντε πιο κάτω και θα πείτε... «τι γίνεται εδώ ρε παιδιά». Δύσκολο, άστο καλύτερα.

Όχι, όχι, όχι! Η προετοιμασία της γαμήλιας χορογραφίας σας και τα συναισθήματα που θα σας χαρίσει εκείνη την βραδιά ο χορός σας, αξίζουν όλα τα παραπάνω, εξάλλου υπάρχει μια μαγική συνταγή για να είσθε ήρεμοι και να το απολαύσετε.

Ξεκινήστε νωρίτερα, μην ακούτε τους γνωστούς σας, ψάξτε λίγο παραπάνω και βρείτε μόνοι σας τον κατάλληλο δάσκαλο που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη σας, είναι και θέμα χημείας βλέπετε.

Θα πείτε πάλι "μα είναι δύσκολο, ίσως δεν μπορέσουμε να βρούμε ένα έμπειρο δάσκαλο που θα μας καθοδηγήσει σε όλα".

Δύο νέοι άνθρωποι με τόσες ικανότητες? Αποκλείεται να μην τον βρείτε, εάν ψάξετε καλά. Εσείς καταφέρατε το δυσκολότερο...να βρείτε ο ένας τον άλλο!

Μια τελευταία συμβουλή από κάποιον που έχει παντρέψει «χορευτικά», πάρα πολλά ζευγάρια όλα αυτά τα χρόνια.

Κρατηθείτε, μην ενθουσιάζεστε στην διάρκεια της προετοιμασίας σας, μην μοιράζεστε τις εμπειρίες με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους, Κρατήστε την εκπαίδευσή σας μυστική. Η έκπληξη που θα νιώσουν όταν σας δουν ξαφνικά να χορεύεται τόσο όμορφα, θα είναι πολύ μεγάλη. Το ίδιο και η χαρά και η συγκίνηση που θα νιώσουν.

Εάν το ξέρουν σημειώστε ότι θα έχουν και μεγάλες προσδοκίες από εσάς. Θα περιμένουν να δουν ένα «υπερθέαμα» από εκπαιδευμένους σε σχολή χορού χορευτές.
Μυστικά λοιπόν όλα: Ο χορός, το τραγούδι, η εξάσκηση και όλη η προετοιμασία για τον χορό σας γενικά. Εγω πάντως δεν θα πω τίποτα σε κανένα!
Καλή επιτυχία και η ώρα η καλή.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.

Πνευματική Ιδιοκτησία: Τα περιεχόμενα της Ιστοσελίδας αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του δημιουργού της ιστοσελίδας.