Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Επαγγελματικά προγράμματα για την απόκτηση επαγγελματικών πτυχίων κατόπιν εξετάσεων.

Παρέχεται η δυνατότητα σε υποψήφιους επαγγελματίες δασκάλους να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη απόκτηση πτυχίων διδασκαλίας σε Αμερικάνικο ή Διεθνές στυλ από την Ε.Σ.Χ.Ε.( Εθνικός Σύλλογος Χοροδιδασκάλων Ελλάδος ) αλλά και από την IDTA (International Dance Teachers Association).

Για την απόκτηση τους απαιτείται ειδική εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και συμμετοχή σε ειδικές εξετάσεις.

Η Επαγγελματική εκπαίδευση μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους:

1. Αφού έχει κάποιος ασχοληθεί πολλά χρόνια με διάφορα είδη χορού και έχει αποφασίσει ότι του αρέσει και έχει το ταλέντο και τα απαραίτητα προσόντα, μπορεί να ξεκινήσει Επαγγελματική εκπαίδευση, είτε συνεχίζοντας στην ίδια σχολή ή σε κάποια άλλη κατόπιν έρευνας.
2. Υπάρχουν δάσκαλοι χορού, που δεν απέκτησαν δίπλωμα, ωστόσο ασχολούμενοι με τους χορούς για χρόνια, άρχισαν πειραματικά σε κάποια σχολή να διδάσκουν και συνεχίζουν να διδάσκουν . Αποφασίζοντας να ανασυγκροτήσουν τις γνώσεις τους, προετοιμάζονται και κατόπιν εξετάσεων, παίρνουν το δίπλωμα τους. Δηλαδή κάνουν μόνο προετοιμασία επαγγελματικών εξετάσεων.
3. Η εκπαίδευση στους χορούς που περιλαμβάνονται στην ύλη που πρέπει ένας ολοκληρωμένος δάσκαλος να γνωρίζει θα μπορούσε να αρχίσει και από το πρώτο μάθημα του εκπαιδευομένου.

Μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση δασκάλων χορού, αυτό είναι κάτι που δεν το συνιστούμε σε καμία περίπτωση.
Όσο ταλέντο και εάν πιστεύει κάποιος ότι έχει, όσο και να αγαπάει τον χορό, θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσει τον εαυτό του σε πιο ήπιες και πιο ευχάριστες μορφές εκπαίδευσης, έστω και για λίγους μήνες.

Εάν μετά από αυτό το διάστημα, έχει εκδηλώσει ιδιαίτερες ικανότητες όχι μόνο στην αφομοίωση των χορευτικών βημάτων και στην όμορφη εκτέλεσή τους, αλλά έχοντας χορέψει έστω μία - δύο φορές με επιτυχία, μπροστά σε κοινό, τότε, μπορεί να αποφασίσει να ακολουθήσει επαγγελματική εκπαίδευση, αφού ο ίδιος έχει εξακριβώσει τις ικανότητες και τις καλές προθέσεις του δασκάλου ή της σχολής που τον παροτρύνει να συνεχίσει επαγγελματικά. Και φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψει να πληροφορηθεί για το τι πραγματικά θα ακολουθήσει στα δύο έως τρία χρόνια της εκπαίδευσής του.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχει υπ' όψιν του, είναι η έκταση της ύλης:

Ένας δάσκαλος σήμερα πρέπει να γνωρίζει τα πάντα, εκτός ίσως από κλασικό χορό.

Πρέπει να έχει άριστες γνώσεις στους κοινωνικούς χορούς (American style & International style), να γνωρίζει τέλεια και να έχει δίπλωμα στο ένα σύστημα π.χ. American style τουλάχιστον Bronze επίπεδο και λίγο silver, απαλούς και latin φυσικά, αλλά παράλληλα να γνωρίζει και να μπορεί να διδάξει και international style.

Οι εκπαιδευτικές απαιτήσεις για την καθιέρωσή του ή έστω για το σωστό ξεκίνημά του συνεχίζονται με το Argentino Tango, την Salsa και τους συγγενείς χορούς της το Merengue και την Bachata, που σήμερα είναι πολύ διαδεδομένοι και πάντα μέσα στις απαιτήσεις των σχολών και τις προτιμήσεις των μαθητών. Η τεχνική και η θεωρητική πλευρά της εκπαίδευσης είναι μέσα στην ύλη που πρέπει να καλυφθεί επαρκώς σε κάθε είδος χορού.

Φυσικά ακολουθούν οι Ελληνικοί χοροί, Λαϊκοί στην αρχή και Παραδοσιακοί στην συνέχεια, που θα πρέπει να γνωρίζει τέλεια για να τους διδάξει, αφού μάλιστα στους Παραδοσιακούς θα έχει τον ανταγωνισμό των γυμναστών ΤΕΦΑΑ.

Τέλος υπάρχει το free style, hip hop, belly dance, αλλά και όσες άλλες γνώσεις σε διαφορετικά είδη χορού κατέχει, τόσο πιο περιζήτητος δάσκαλος θα γίνει.

Φυσικά εάν στην διάρκεια της εκπαίδευσής του έχει και την εμπειρία χορευτικών επιδείξεων, αθλητικού χορού και γενικά γνώση και εμπειρία, στη δημιουργία μιας χορογραφίας, σίγουρα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα βρει μπροστά του ξεκινώντας να εργάζεται.

Όλα όσα περιγράφονται παραπάνω δεν διδάσκονται μέσω βαρετών βιβλίων, αλλά μέσα από τη μαγεία του χορού, που θα ξετρελάνει τον υποψήφιο δάσκαλο, αλλά ταυτόχρονα θα απαιτήσει πολλές ώρες συστηματικής επαναλαμβανόμενης εξάσκησης.

Ο εκπαιδευόμενος σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι διακοπτόμενη, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο, το δίπλωμα και την καταξίωση.

Το δίπλωμα και οι εξετάσεις, είναι το τελευταίο που πρέπει να σκέπτεται ο μαθητής στην διάρκεια της εκπαίδευσης. Πρώτα πρέπει να προσπαθεί να γίνει ένας καλός χορευτής- το εύκολο μέρος- να μάθει πολύ καλά τους χορούς και την τεχνική τους, σε επαγγελματικό επίπεδο και να νιώθει ότι είναι έτοιμος να τους διδάξει. Να τους έχει χορέψει μπροστά σε κοινό όλους, και να έχει αυτοπεποίθηση για την καλή του παρουσία σε αυτό.

Όταν θα νιώθει έτσι, τότε αρχίζει η προετοιμασία για το δίπλωμα, οι χορευτικές εξετάσεις, οι επαγγελματικές εξετάσεις και...αναπνεύστε το δίπλωμα.

Προσοχή:

Ο αθλητικός χορός και ο Επαγγελματικός χορός, αυτά τα είδη χορευτικής ενασχόλησης, ίσως να φαίνονται απλά και προσιτά σε όλους, αλλά δεν είναι.
Όποιος αποφασίσει να ασχοληθεί με τον Αθλητικό και τον επαγγελματικό χορό θα πρέπει να έχει:

Καλή υγεία και καλή φυσική κατάσταση.

Στον αθλητικό χορό το πιστοποιητικό υγείας από γιατρό είναι απαραίτητο.
Πριν λοιπόν ασχοληθείτε πιο σοβαρά με τον χορό και την τεχνική του (αθλητικός χορός, επαγγελματικός χορός), βεβαιωθείτε ότι η υγεία σας είναι σε καλή κατάσταση κάνοντας μια επίσκεψη σε κάποιο γιατρό, την οποία θα επαναλαμβάνετε όταν χρειάζεται (θα σας το πει αυτός κάθε πότε), και θα... είστε πανέτοιμος για να ασχοληθείτε με όλα τα είδη χορού και την τεχνική τους.
Στην αρχή της εκπαίδευσης του μαθητή, όσο μικρές απαιτήσεις ή στόχους και εάν αυτός έχει, η εκπαίδευση και η παρακολούθηση από δάσκαλο είναι απαραίτητη.
Το να μάθει ή να βελτιώσει κάποιος κάποια πράγματα μέσα από βιβλία ή βίντεο είναι εφικτό με την προϋπόθεση ότι αυτός που το κάνει, κατέχει ήδη κάποιες βασικές γνώσεις με τη βοήθεια δασκάλου.
Είναι πολύ σημαντικό όταν το κάνει αυτό να είναι ήδη χορευτής, έστω και μέτριος.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.