Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Ώστε θέλετε να γίνετε δάσκαλος.

Φυσικά δάσκαλος χορού. Λογικό, αφού υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να θέλετε να γίνετε δάσκαλοι χορού. Βέβαια όχι γιατί είναι το πιο επικερδές επάγγελμα και θα σας εξασφαλίσει τον πιο πλούσιο τρόπο ζωής. Όπως σε όλους τους καλλιτέχνες η αγάπη τους για την τέχνη, τους περισσότερους από εσάς, το πάθος σας για τον χορό, οδήγησε σε αυτή την απόφαση.

Η ομοιότητά σας με τους καλλιτέχνες ιδιαίτερα τους ζωγράφους είναι πολύ φανερή. Ελάχιστοι έγιναν ή θα γίνουν κάποτε Van Gogh ή Picasso, αλλά η τέχνη τους είναι το μόνο που θέλουν να ασχοληθούν. Με φήμη ή χωρίς, είναι το μόνο που αγαπούν να κάνουν και θα το κάνουν σε όλη τους την ζωή.

Ξεπερνώντας τα ψυχολογικά αίτια και τα προσωπικά απωθημένα, θα δούμε ότι πέρα από αυτά, οι δάσκαλοι χορού δεν διαφέρουν πολύ, από ένα μαθητή χορού, ένα φανατικό χορευτή ή ένα αθλητή χορού. Η διαφορά τους έγκειται στο ότι σίγουρα θα αφιερώνουν πολύ περισσότερο χρόνο στην εκπαίδευσή τους στον χορό και ότι θα πρέπει οτιδήποτε καθημερινά μάθουν, να το φυλάξουν με τέτοιο τρόπο, ώστε μετά να μπορούν να το διδάξουν σωστά και σε άλλους.

Εάν λοιπόν σας αρέσει πολύ ο χορός και θέλετε να γίνετε δάσκαλος χορού, είναι πολύ απλό. Αρκεί να το αποφασίσετε μια μέρα και να πείτε «θέλω να γίνω δάσκαλος χορού».
Από εκείνη την στιγμή και μετα, αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρετε.

Εάν αυτό γίνει γρήγορα ή αργά, εύκολα ή δύσκολά και πόσα θα σας κοστίσει δεν έχει και τόση σημασία, αφού ο σκοπός σας θα έχει επιτευχθεί. Εάν θα γίνετε διάσημος ως χορευτής, φημισμένος ως δάσκαλος και εάν θα ζήσετε πλούσια ζωή, κανείς δεν το ξέρει και κανείς δεν σας το εξασφαλίζει. Αυτή είναι η μοίρα των καλλιτεχνών άλλωστε, κάνουν πάντα αυτό που αγαπούν περισσότερο, ανεξάρτητα από την επιτυχία και αποτέλεσμα.

Τι είναι πολύ σημαντικό για κάποιον που αποφασίζει να γίνει δάσκαλος ή δασκάλα χορού?

Το σημαντικότερο είναι ότι θα πρέπει να είναι πολύ σχολαστικός στον τρόπο που μαθαίνει και στον τρόπο που διατηρεί όλες τις γνώσεις του.

Κάθε πληροφορία κάθε λεπτομέρεια στον χορό είναι πολύ σημαντική. Η ύλη των μαθημάτων δεν διαφέρει καθόλου από την ύλη ενός απλού μαθητή χορού. Κάθε μάθημα του απλού μαθητή, θα το διδαχθεί και ο υποψήφιος δάσκαλος χορού.

Αυτά που ο εκπαιδευόμενος υποψήφιος δάσκαλος χορού θα πρέπει επιπλέον να κάνει, είναι τα εξής:

1. Να κρατάει λεπτομερείς σημειώσεις για οτιδήποτε ακούει και μαθαίνει σε κάθε μάθημα.

2. Πηγαίνοντας στο σπίτι να διαβάσει όλες τις σημειώσεις και να επαναλάβει όλα τα βήματα και το ανδρικό και το γυναικείο μέρος τους. Να επαναλάβει το διάβασμα και να κάνει εξάσκηση στα βήματα, μέχρι το επόμενο του μάθημα.

3. Η έρευνα και η ανάλυση της τεχνικής του κάθε βήματος είναι απαραίτητη. Η βοήθεια των βιβλίων και του βίντεο, σε αυτό τον τομέα είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει στην διάρκεια της εκπαίδευσης του ο δάσκαλος να μαθαίνει πολλούς τρόπους, να συγκρίνει, να βρίσκει το πιο λογικό, το πιο βολικό, το πιο πρακτικό, συγκρίνοντας τις σημειώσεις του από τα μαθήματα με άλλες πηγές όπως, τα βιβλία ή το βίντεο ή διαφορετικούς δασκάλους. Κάθε δάσκαλος χορού βρίσκει ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, τους πιο σωστούς τρόπους μετάδοσης των πληροφοριών στους μαθητές του. Περισσότερο από κάθε άλλο είδος εκπαίδευσης, στον χορό η μέθοδος από δάσκαλο σε δάσκαλο διαφέρει.

4. Η σχολαστική εκμάθηση των βηματολογιών, ανεξαρτήτως συστήματος, ακόμα και στις πιο μικρές λεπτομέρειες τους είναι πολύ σημαντική. Η εκπαίδευση στον χορό είναι ένα τεράστιο μωσαϊκό, ένα «puzzle", η γνώση ολοκληρώνεται, όταν όλα τα κενά συμπληρωθούν. Πολλές φορές όμως στην διάρκεια της εκπαίδευσης, μερικά τμήματα λείπουν και θα πρέπει ο δάσκαλος να τα συμπληρώσει σωστά μόνος του.

5. Η υπομονή είναι απαραίτητη κάποια στιγμή το "puzzle" των γνώσεων θα συμπληρωθεί και θα έχετε γίνει ένας ολοκληρωμένος δάσκαλος, άλλα η μάχη είναι δυνατή και ο πόλεμος μεγάλος. Υπομονή και επιμονή λοιπόν για την επιτυχία.

6. Προσπαθήστε να βρείτε κάποιον- κάποια παρτενέρ για να εξασκηθείτε στην διδασκαλία. Εκπαιδεύοντας τον θα κάνετε πολύ χρήσιμη εξάσκηση. Δεν είναι πολύ δύσκολο αυτό, αφού και αυτός -αυτή θα χαίρεται, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα μαθαίνει χορό χωρίς να πληρώνει.

Μένει μόνο μια απάντηση μετά απο όλα αυτά. Εάν εφαρμοσθούν τα πάντα σωστά, πόσο χρόνο θα σας πάρει για να γίνετε δάσκαλοι χορού και να εργαστείτε σε μια σχολή χορού. Κανένας δεν μπορεί να σας απαντήσει εύκολα σε αυτό. Σίγουρα εάν περάσετε από εξετάσεις σε κάποιους φορείς και αποκτήσετε κάποια διπλώματα, λίγο ή πολύ αναγνωρισμένα, το να εργασθείτε σε μια σχολή μπορεί να γίνει πιο εύκολο.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που κάποιοι χωρίς εμπειρία, χωρίς δίπλωμα και με λίγες γνώσεις βρήκαν αμέσως δουλειά σε κάποια απελπισμένη σχολή και δούλεψαν, απέκτησαν εμπειρία και καθιερώθηκαν με επιτυχία. Ενώ άλλοι με διπλώματα και καλές γνώσεις, ταλαιπωρούνται για χρόνια, χωρίς να εργάζονται ικανοποιητικά και χωρίς να έχουν την ανάλογη των προσόντων τους αναγνώριση.

Εάν περιοριστούμε στο πόσος χρόνος θα χρειασθεί, για να έχετε τα προσόντα να αναζητήσετε με επιτυχία δουλειά δασκάλου, η απάντηση είναι περίπου δύο με τρία χρόνια. Σίγουρα όμως μετά, όπως σε όλα τα επαγγέλματα, χρειάζεται τύχη και πολύ υπομονή.

Εσείς όμως ως δάσκαλοι χορού, μην ξεχνάτε είστε σαν τους μεγάλους ζωγράφους, κάνετε αυτό που σας αρέσει γιατί το αγαπάτε πολύ και ας μην σας εξασφαλίζει ζωή χαρισάμενη και δόξα.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.