Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ-ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ-OΔΗΓΟΙ

Η ευτυχία να χορεύεις και να διδάσκεις χορό.

Σε κάποια περίοδο στη ζωή μου, συνειδητοποίησα ότι αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω ήταν να χορεύω και να προσφέρω τις χωρίς τέλος χάρες του χορού στους άλλους ανθρώπους.

Με τον χορό -είτε μέσω της έμπνευσης, είτε μέσω της διδασκαλίας νιώθω χρήσιμος, ωφέλιμος σε πολλούς. Χορεύοντας και διδάσκοντας νιώθω ότι κάνω τους άλλους καλύτερους και πιο ευτυχισμένους.

Έχοντας σπουδάσει αρκετά διαφορετικά πράγματα για να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτά. Έχοντας εφοδιασθεί και με τα απαραίτητα διπλώματα για να εξασκήσω με επιτυχία αρκετά επαγγέλματα. Έχοντας μάθει και αποκτήσει εμπειρίες σε κάποιες τέχνες ώστε να μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτές. Τέλος έχοντας εργασθεί πολλά χρόνια με επιτυχία σε πολλά διαφορετικά πολύ ευχάριστα για πολλούς επαγγέλματα είτε σαν εργαζόμενος είτε σαν επιχειρηματίας,...ξαφνικά μπαίνει στην ζωή μου ο χορός και τα ανατρέπει όλα.

Ασχολούμαι μόνο με τον χορό μαθαίνω, χορεύω, διδάσκω, δημιουργώ, οργανώνω, γράφω κοιμάμαι και ξυπνάω με τον χορό. Δεν θα το μετανιώσω ποτέ.

Όταν μου δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσω χαρισματικούς χορευτές, νοιώθω μεγάλη ευχαρίστηση και απίστευτη εκτίμηση γι αυτούς και τους δασκάλους τους. Νιώθω πολύ όμορφα με την σκέψη ότι όλα αυτά τα χρόνια ίσως και εγώ κάποιες φορές έχω προκαλέσει αυτά τα αισθήματα σε άλλους.

Μέσα στα πάνω από 15 χρόνια της διδασκαλικής μου εμπειρίας έχω παρατηρήσει πόσο έχει αλλάξει και εμπλουτιστεί η ζωή πολλών μαθητών μου μέσα από τα μαθήματα χορού. Ο χορός ομόρφηνε τα σώματά τους, ανέβασε την αυτοπεποίθησή τους, εμπλούτισε την κοινωνική τους ζωή και τους έδωσε καινούριες ικανότητες και ένα υπέροχο πάθος.

Από το διάβασμα βιβλίων και τον κινηματογράφο είχα μια ιδέα για το αίσθημα εφορίας που αισθάνονται οι δρομείς. Πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν, αλλά κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στον χορό.

Για εμένα είναι αυτό το απίστευτο αίσθημα ολοκλήρωσης που νοιώθω κάθε φορά που χορεύω με μία καλή παρτενέρ και η χαρά μου ξεφεύγει από τα σωματικά όρια - γίνεται κάτι άλλο- κάτι πολύ πιο βαθύ, πιο πνευματικό, κάτι που πλημμυρίζει όλες μου τις αισθήσεις. Είναι όπως όταν κάποιος παίρνει μια βαθιά ανάσα έπειτα από μία κουραστική δουλειά -το ίδιο αίσθημα ικανοποίησης αισθάνομαι με τον χορό αλλά πολλές φορές πιο έντονα. Μπορεί τα παραδείγματα μου να μην ήταν τόσο κατανοητά, αλλά αυτό καταφέρνει να με κρατήσει «κολλημένο» στον χορό τόσα χρόνια.

Ειλικρινά πιστεύω πως ασχολούμαι με το πιο όμορφο επάγγελμα στον κόσμο.

Ο χορός, ως επάγγελμα, μου επιτρέπει να παραμείνω σε καλή σωματική κατάσταση, να διασκεδάζω χορεύοντας, να κοινωνικοποιούμαι και να γνωρίζω συνεχώς καινούριους ανθρώπους, να έχω μία διαρκή πρόκληση για να βελτιώνομαι συνεχώς, μου επιτρέπει να προσφέρω στους άλλους, να κερδίζω τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη των μαθητών μου, να βγάζω κάποια χρήματα, να επεκτείνω τις δραστηριότητες μου και τέλος μου δίνει την ελευθερία να αποφασίζω ο ίδιος για τις πράξεις μου.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι η συνεχής ενασχόληση με τον χορό εδώ και πολλά χρόνια με βοηθάει στο να κοιμάμαι σαν πουλάκι, ακόμα και πριν τις πιο δύσκολες παριστάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr  
Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.