Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Τα πιο όμορφα ταξίδια τα κάνεις χωρίς να βγεις από το σπίτι σου.

Ο χορός είναι ένας Παγκόσμιος τρόπος επικοινωνίας που φέρνει τούς ανθρώπους εύκολα σε επαφή. Είναι σαν μία Παγκόσμια γλώσσα.

Η μουσική και ο ρυθμός της. Η κοινή επιθυμία για κίνηση πάνω στο ρυθμό. Η έκφραση συναισθημάτων με την κίνηση του σώματος, με τα χέρια και το πρόσωπο, δίνουν την ευκαιρία σε αγνώστους πριν λίγο ανθρώπους, από διαφορετικές χώρες, από διαφορετικές κουλτούρες, να έλθουν πιο κοντά. Να επικοινωνήσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, χωρίς να μπορούν να πουν ούτε μία λέξη. Χορεύοντας μπορούν.

Μαθαίνοντας να χορεύετε όμορφα κοινωνικούς χορούς, είναι σαν να μαθαίνετε πολλές ξένες γλώσσες μαζί. Όχι γιατί κάθε χορός χορεύεται σε διαφορετική χώρα, με διαφορετική από τη δική σας γλώσσα, αλλά γιατί οι κοινωνικοί χοροί χορεύονται σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.

Σε όποιο μέρος του κόσμου και να ταξιδεύετε χωρίς να γνωρίζετε καμία ξένη γλώσσα, σίγουρα θα έχετε πρόβλημα επικοινωνίας σε πολλές περιπτώσεις. Στις μετακινήσεις, στις συναλλαγές, στην διαμονή και την διατροφή.

Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας στο αεροδρόμιο, προσπαθείτε να επικοινωνήσετε, για να εξυπηρετηθείτε αλλά κανένας δεν θα σας καταλαβαίνει. Όλα σας φαίνονται δύσκολα και το ταξίδι αναψυχής γίνεται εφιάλτης. Δεν τολμάτε να πλησιάσετε έναν άνθρωπο, αφού ξέρετε ότι δεν θα μπορέσετε να αλλάξετε μαζί του ούτε μία λέξη.

Μόνο σε ένα πράγμα δεν θα έχετε πρόβλημα επικοινωνίας να χορέψετε. Εκεί θα νοιώθετε μεγάλη σιγουριά, αφού όχι μόνο θα επικοινωνήσετε μια χαρά, αλλά θα εκφράζετε τα συναισθήματά σας και θα έλθετε πιο κοντά με αυτούς που χορεύετε.

Νιώθοντας πιο όμορφα στην συνέχεια θα βρείτε σε πιο φιλικό πια κλίμα, κάποιο τρόπο επικοινωνίας και δεν θα νιώθετε μόνος και ξένος.

Τα παλιά χρόνια που δεν ήταν τόσο διαδεδομένοι οι κοινωνικοί χοροί και τόσες πολλές οι σχολές χορού που μπορούσε κάποιος να τους μάθει, υπήρχαν κάποιοι άνδρες που χόρευαν πολλούς χορούς και διασκέδαζαν χορεύοντας τους, χωρίς να έχουν κάνει ποτέ κανένα μάθημα χορού.

Ήταν οι ναυτικοί, που ταξίδευαν διαρκώς σε πολλά μέρη του κόσμου. Δεν γνώριζαν την γλώσσα του τόπου που επισκέπτονταν, μερικοί από αυτούς ούτε μία ξένη γλώσσα. Έβγαιναν έξω στα λιμάνια για να διασκεδάσουν, χόρευαν και ανακάλυπταν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Ανακάλυπταν τον χορό και τα μεγάλα του ευεργετήματα. Επιστρέφοντας στην πατρίδα μπορούσαν να χορεύουν πολλούς χορούς και να έχουν μια πλούσια κοινωνική ζωή, χωρίς να έχουν κάνει ούτε ένα μάθημα χορού.

Ο Φιλέας Φόγκ του Ιουλίου Βερν, αν τελείωνε σήμερα τον γύρο του κόσμου και αν ο δικός μας Οδυσσέας επέστρεφε σήμερα στην Ιθάκη, πιθανότατα και οι δύο θα ήταν ευτυχέστεροι, αφού μπορούσαν να χορεύουν πολύ όμορφα πολλούς χορούς.

Συμπέρασμα 1ο: Ο πιο ευχάριστος τρόπος να μάθετε να χορεύετε είναι να ταξιδεύετε συχνά.

Συμπέρασμα 2ο: Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδεύετε είναι ο χορός και δεν είναι απαραίτητο να βγείτε από το σπίτι σας.

Θα χρειασθείτε λίγο χώρο, καλή μουσική, τον παρτενέρ σας και σαλπάρετε για τα πιο εξωτικά ή τα πιο αριστοκρατικά μέρη, δική σας η επιλογή.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.