Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

So You Think You Can Dance.


Τις τελευταίες ημέρες, όλοι έχουμε δει με χαρά να διαφημίζεται από τον Ant1, το γνωστό μας από το MEGA, πολύ επιτυχημένο για δύο σεζόν (2007-2008), χορευτικό show "So you think you can dance".

Από την 1/2/2015 που έγινε το τελευταίο επεισόδιο (τελικός) του "dancing with the stars" Νo 5, η Ελληνική τηλεόραση αγνόησε παντελώς τον χορό.

Το ενδιαφέρον των Ελληνικών καναλιών μονοπώλησε επί δύο χρόνια το τραγούδι. Με εξαίρεση τα Nova sports, που και αυτά αρκετά σπάνια έδειχναν λίγο αθλητικό χορό.

Την ίδια στιγμή που σε άλλες χώρες οι αγώνες αθλητικού χορού μεταδίδονται...ζωντανά, δυστυχώς οι επιλογές μας εδώ περιορίζονται στο...You tube, με ότι επιπτώσεις μπορεί αυτό να έχει στις σχολές χορού, αλλά και στο ενδιαφέρον του κόσμου για τον χορό.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστό ούτε πότε θα αρχίσει, ούτε ποιος θα είναι ο παρουσιαστής, οι κριτές και άλλες λεπτομέρειες.

Ας ευχηθούμε να πανε όλα καλά και να μην υπάρξουν απρόοπτα τύπου dwts Νο 6.

Ας ευχηθούμε το show να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία από τους δύο πρώτους κύκλους του, που έγιναν σχεδόν δέκα χρόνια πριν.

Ας ευχηθούμε πολύ σύντομα να δούμε το πρώτο επεισόδιο, να είναι τέλειο και θα είναι, γιατί ο όπως το MEGA με το SYTYCD και ο ΑΝΤ1 έκανε θαυμάσια δουλειά και στους πέντε κύκλους του στο dwts.

Μέχρι τότε ας θυμηθούμε τι είναι το So you think you can dance, που έφερε στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία πρώτο το MEGA το 2007.

Το So You Think You Can Dance είναι ένα διεθνές Franchised τηλεοπτικό χορευτικό reality show.

Oι επιλεγόμενοι μετά από σχετική δοκιμασία, συμμετάσχουν ανταγωνίζονται και κρίνονται από την κριτική επιτροπή και το κοινό, για να αναδειχθεί ο καλύτερος χορευτής.

Μέχρι την τελική φάση που μένουν τέσσερις οι χορευτές, από τους είκοσι που ξεκινούν, κάθε εβδομάδα χορεύουν με άλλο παρτενέρ διαφορετικό είδος χορού και αποχωρεί ένας.

Τα επεισόδια είναι είκοσι πέντε. Στα πρώτα επεισόδια βλέπουμε την επιλογή των είκοσι χορευτών από πάρα πολλούς υποψήφιους που προέρχονται από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.

Στα τελευταία επεισόδια οι τέσσερις χορευτές χορεύουν και κρίνονται Solo σε χορογραφίες διαφορετικών χορών.

Η φιλοσοφία του show το κάνει πολύ ενδιαφέρον, αφού στους είκοσι καλύτερους που επιλέγονται για να διαγωνισθούν, υπάρχουν κάθε είδους χορευτές, που προέρχονται από κάθε είδος διαφορετικού είδους χορού.

Για παράδειγμα κάποιος που στην προκριματική δοκιμασία χόρεψε με τον παρτενέρ του Ballroom, Latin ή Tango, κατάφερε να προκριθεί και να βρεθεί στην εικοσάδα. Εκεί θα πρέπει να χορέψει τα πάντα. Χορούς που δεν έχει ξαναχορέψει, με άλλο διαφορετικό κάθε εβδομάδα παρτενέρ, άντρα ή γυναίκα.

Ο σκοπός είναι μέσα σε λίγες εβδομάδες να μάθει, να χορέψει, να διακριθεί, να ξεχωρίσει και να παραμείνει μέσα στον διαγωνισμό, χορεύοντας χορογραφίες και σε χορούς που δεν γνώριζε καθόλου πριν να μπει στο show.

Το πρώτο βραβείο είναι πολύ δελεαστικό, αφού περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό και μια πολυετή υποτροφία σε μια διεθνώς αναγνωρισμένη μεγάλη ακαδημία χορού.

Εκτός από την χρηματική αμοιβή και την υποτροφία, η φήμη που αποκτά ο νικητής αλλά και οι φιναλίστ διεκδικητές είναι πολύ μεγάλη.

Ο νικητής του πρώτου Ελληνικού So You Think You Can Dance, ο κύπριος Λουκάς Κοσμίδης, είναι σήμερα χορευτής στο Παγκοσμίως γνωστό Cirque du Soleil.

Το So You Think You Can Dance έχει φιλοξενηθεί σε τριάντα επτά χώρες, και έχει γράψει συνολικά ενενήντα κύκλους.

Ο πρώτος κύκλος έγινε τον Ιούλιο του 2005 στις ΗΠΑ. Από τότε συνεχίζεται αδιάκοπα κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία και έχει ολοκληρώσει δώδεκα κύκλους.

Οι διαφορές του So You Think You Can Dance με το "dancing with the stars" είναι πολλές:

Το SYTYCD είναι ένας πραγματικά πολύ δύσκολος διαγωνισμός χορού, που ψάχνει ανάμεσα σε ερασιτέχνες, ημι-επαγγελματίες και επαγγελματίες χορευτές τον πιο ταλαντούχο, τον πιο ικανό, τον πιο ανθεκτικό, τον πιο εμφανίσιμο και πιο δημοφιλή χορευτή της χώρας.

Το DWTS είναι ένα καθαρά τηλεοπτικό show με έντονα χαρακτηριστικά reality εκπομπής. Η παρουσία των διάσημων ηθοποιών, τραγουδιστών, αθλητών, μόδιστρων, κομμωτών, δημοσιογράφων, αλλά και πολιτικών προσώπων τραβάει το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών. Οι χορευτές που επιλέγονται από την παραγωγή απολαμβάνουν κάποιας πρόσκαιρης δημοσιότητας αλλά το ενδιαφέρον του κόσμου μένει περισσότερο στον διάσημο και το γκέλ που κάνει με τις ατάκες και την προσωπικότητα του.

Το SYTYC είναι πολύ δημοφιλές στις νεαρότερες ηλικίες και σε όσους ασχολούνται σοβαρά με τον χορό. Σίγουρα θα φέρει νέο κόσμο στις σχολές χορού, περισσότερο σε αυτές που κάνουν κλασσικό και μοντέρνα είδη χορού, σε αντίθεση με το DWTS που οδηγούσε κόσμο όλων των ηλικιών σε σχολές κοινωνικού και αθλητικού χορού.

Στην Ελλάδα το So You Think You Can Dance ξεκίνησε το 2006 από το MEGA, με Οντισιόν που έγιναν στην Αθήνα για όσους υποψήφιους ζούσαν στην Ελλάδα, και στην Κύπρο, στη Νέα Υόρκη, στο Μόναχο και την Μελβούρνη για όσους ζούσαν στο εξωτερικό.

Το ποσό του επάθλου για την εποχή ήταν αστρονομικό 100.000 ευρώ και συνοδευόταν από τριετή υποτροφία στο Λονδίνο.

Το show άρχισε το 2007, κράτησε 25 επεισόδια των 65 λεπτών, φιλοξενήθηκε στο κέντρο πάλης και προβαλλόταν Παρασκευή και Κυριακή.

Παρουσιάστρια ήταν Η Βίκυ Καγιά. Οι κριτές ήταν τρεις: Ο Μιχάλης Ναλμπάντης, η Εβελίνα Παπούλια και ο Πάνος Μεταξόπουλος.

Νικητής ήταν ο Λουκάς Κοσμίδης σήμερα χορευτής στο Cirque du Soleil. Φιναλίστ ήταν η Φανή Μιχαηλίδου, Ο Παναγιώτης Καριώτης και ο Jean Pierre Falone Στασινόπουλος.

Οι Χορογράφοι που συμμετείχαν ήταν η Μαρία Ανθυμίδου Modern Dance, οι Τζέισον Ροδίτης - Τόνια Κόσοβιτς Ballroom - Latin, η Ρέα Χατζή Hip hop και η Natalie Φωτόπουλος.

Το 2008 στις 8 Φεβρουαρίου άρχισε ο 2ος κύκλος του SYTYC. Παρουσιάστρια ήταν όπως και στον πρώτο κύκλο η Βίκυ Καγιά. Οι κριτές έγιναν τέσσερις: Ο Μιχάλης Ναλμπάντης, η Εβελίνα Παπούλια, ο Πάνος Μεταξόπουλος και ο Τζέισον Ροδίτης. Νικήτρια η Έλενα Τσικιτίκου.

Το show δεν είχε συνέχεια στην Ελλάδα μετά τον 2ο κύκλο του 2008.

Το So You Think You Can Dance του MEGA, διαδέχθηκαν οι πέντε κύκλοι του dancing with the stars, στον ΑΝΤ1.

Το MEGA το 2013 έδειξε σε επανάλληψη τα επεισόδια του So You Think You Can Dance.

Οργανωθείτε, κάντε το πρόγραμμά σας, για να μην χάσετε ούτε ένα επεισόδιο του νέου So You Think You Can Dance. Θα απολαύσετε όλα τα είδη χορού και σίγουρα όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα, θα κάνετε την ζωή σας πιο όμορφη, βάζοντας και εσείς τον χορό στην ζωή σας.


Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.