Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Πρώτο κουδούνι. Ξεκινάμε.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μια ημέρα είναι διαφορετική από όλες τις άλλες σχετικά ήρεμες για τους περισσότερους ημέρες του Σεπτεμβρίου. Είναι μια ημέρα που οι δρόμοι γεμίζουν από πολύ νωρίς με αυτοκίνητα και τα πεζοδρόμια με μαθητές. Οι αυλές των σχολείων γεμίζουν ασφυκτικά.

Τα σχολεία μοιάζουν να πολιορκούνται από ένα πολύβουο πλήθος μαθητών που μετά τις διακοπές επιτέλους ξαναβρίσκουν τους φίλους τους και έχουν τόσα πολλά να πουν για τις διακοπές.

Κανένας δεν θέλει να λείπει από την πρώτη μέρα. Κανένας δεν θα ξεχαστεί, κανένας δεν θα ξυπνήσει αργά, κανένας δεν βαριέται, κανένας αδιάβαστος.

Άπαξ άπαντες παρόντες όπως θα ανέφερε ο απουσιολόγος μια άλλη εποχή.

Σε λίγες ημέρες ίσως και από την επόμενη όλο και κάποιοι θα λείπουν, σε μια εβδομάδα το σχολείο για κάποιους ίσως έχει γίνει βαρετή ρουτίνα και για άλλους Γολγοθάς. Την πρώτη ημέρα ποτέ. Η πρώτη ημέρα είναι μια γιορτή που κανένας μαθητής δεν θέλει να χάσει.

Την ίδια περίπου εποχή, για να ακριβολογούμε με την επιστροφή στην πόλη από τις διακοπές, όσοι ασχολούνται με τον χορό, αρχίζουν και σκέπτονται την επιστροφή τους στα μαθήματα, στα πάρτι και γενικά την χορευτική δράση, που στις καλοκαιρινές διακοπές αναστέλλεται.

Οι μικρότερες ηλικίες που συνήθως πηγαίνουν σε σχολές μπαλέτου, ακολουθούν το πρόγραμμα της σχολής τους, κάτι σαν και αυτό που γίνεται σε όλα τα σχολεία, αλλά χωρίς να έχουν όλες κοινή ημέρα έναρξης.

Οι υπόλοιποι που ασχολούνται με διαφορετικά είδη χορού, θα επιλέξουν να ξεκινήσουν, όταν το αποφασίσουν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που έχουν θέσει κάποιους χορευτικούς στόχους και δεν διακόπτουν καθόλου τα μαθήματα τους, όσο αυτό είναι δυνατόν. Συνεχίζουν να κάνουν εξάσκηση, και η επαφή τους με τον χορό είναι αδιάκοπη.

Δεν είναι απαραίτητο αυτοί που συνεχίζουν, να είναι μόνο όσοι χουν υψηλούς επαγγελματικούς στόχους για να μην διακόψουν καθόλου την ενασχόληση με τον χορό.

Υπάρχουν και κάποιοι, ακόμα και πρωτάρηδες που απλά θέλουν στα πρώτα πάρτι να είναι πολύ καλύτεροι χορευτές. Ίσως αυτοί να κάνουν και το πιο σωστό, αφού οι μακρόχρονη αποχή σε καμία περίπτωση δεν μας κάνει καλύτερους χορευτές. Το αντίθετο.

Είναι καλύτερο ακόμη και την περίοδο των διακοπών, να υπάρχει επαφή με τον χορό, εννοείτε όχι χορεύοντας μέχρι το πρωί, πίνοντας σφηνάκια δίπλα σε μια πισίνα, αλλά κάνοντας συχνά κάποια συστηματικά εξάσκηση. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσουμε ακέραιες τις γνώσεις μας και ίσως βελτιώσουμε την τεχνική και το στυλ μας.

Στην άλλη περίπτωση, αυτήν που μόλις μπει ο Ιούνιος και αρχίσουν οι πρώτες ζέστες, σταματάμε κάθε σοβαρή χορευτική δραστηριότητα και κρατάμε μόνο την παρουσία μας σε πάρτι, σίγουρα θα ξεχάσουμε πολλά από όσα είχαμε μάθει με τόσο κόπο.

Αν δεν το έχετε ακόμη σκεφθεί ή δεν το έχετε ακόμη αποφασίσει, ήλθε η ώρα.

Βρείτε τα παπουτσάκια σας, είναι εκεί που τα έχετε κρύψει, κάντε λίγο εξάσκηση και πάρτε το τηλέφωνο να κλείσετε ραντεβού για το δικό σας πρώτο μάθημα της σεζόν.

Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά αποτελέσματα θα έχετε.

Σας περιμένουν τόσο πολλά, τόσο όμορφα καινούργια πράγματα που θα μάθετε. Τόσες αμέτρητες όμορφες στιγμές που θα ζήσετε πάλι χορεύοντας.
Καλή χορευτική χρονιά σε όλους!

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.