Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός και Κορωναϊός.

Για τις σχολές χορού τα τελευταία δυστυχώς πάνω από δέκα χρόνια της οικονομική κρίσης ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Ο χορός έγινε είδος πολυτελείας για λίγους και ο κόσμος στράφηκε σε πιο οικονομικές λύσεις ή εγκατέλειψε το αγαπημένο του χόμπυ.
Η φετινή περίοδος δεν είχε ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, σημαδεύτηκε από ένα πολύ σοβαρό απρόβλεπτο γεγονός. Την διασπορά Παγκόσμια ενός νέου ιού, για την καταπολέμηση του οποίου δεν υπάρχει εμβόλιο και η θεραπεία είναι άγνωστη. Ο ιός ξεκίνησε από την Κίνα και πολύ γρήγορα έφθασε και στην Ευρώπη, με τραγικά αποτελέσματα με πολλούς θανάτους στην γειτονική Ιταλία.

Στην χώρα μας η εξάπλωση ήταν σχετικά μικρή και χωρίς κανένα θάνατο. Τα μέτρα που είχαν επιβληθεί ήταν περιστασιακά, άλλα ημέρα με την ημέρα καθώς αυξάνονται τα κρούσματα, γίνονται όλο και πιο αυστηρά.

Σήμερα τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά, αφού περιλαμβάνουν περιορισμό στο σπίτι για τις ευπαθείς ομάδες, κλείσιμο των σχολείων και ίσως ακολουθήσουν και αυστηρότερα που θα αφορούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ή το κλείσιμο επιχειρήσεων.
Η εξάπλωση του Κορωνοϊού, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και είναι πολύ φυσικό να απασχολεί όλους τους ανθρώπους.

Για αυτούς που ασχολούνται με τον χορό ερασιτέχνες, μαθητές, χορευτές και επαγγελματίες δασκάλους, χορευτές θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ο κίνδυνος είναι τρομακτικές.

Οι χορευτές όταν δεν εξασκούνται μόνοι τους, δεν μπορούν να χορεύουν έχοντας απόσταση ασφαλείας. Η ενασχόληση με τον χορό περιλαμβάνει συγκέντρωση πολλών ατόμων σε ένα χώρο για μαθήματα, ομαδική εξάσκηση, πρόβες, παραστάσεις, επιδείξεις, εκδηλώσεις, εξετάσεις, αγώνες και ένα σωρό γεγονότα που ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών θα πρέπει να αποφύγουν.

Σε πολλά είδη χορού υπάρχει συνεχής επαφή των χεριών και σε κάποιους αρκετά στενή επαφή με το σώμα.

Όλοι μας αγαπάμε τον χορό, αλλά η εξάπλωση του ιού αφορά την ζωή μας και το πιο σημαντικό των δικών μας ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Οι σχολές χορού πρέπει όπως και όλα τα σχολεία- εκπαιδευτικά ιδρύματα εφαρμόζοντας τις οδηγίες να κλείσουν, διακόπτοντας κάθε δραστηριότητα για όσο χρόνο χρειασθεί.

Εξαιρέσεις δεν πρέπει να υπάρξουν. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε στις οδηγίες και να σεβαστούμε την ζωή μας και την ζωή των άλλων.

Δυστυχώς στην περίπτωσή μας δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, εκπαίδευσης εξ αποστάσεως.

Έχουμε όλοι μας ένα πλεονέκτημα αφού θα είμαστε για πολλές ώρες και πολλές ημέρες στο σπίτι, μπορούμε να τις γεμίσουμε με χορό. Θα διασκεδάσουμε, θα κάνουμε εξάσκηση, επανάληψη όσων ξέρουμε, θα βελτιώσουμε το στυλ μας και θα γυμναστούμε. Μόνοι μας εμείς και ο ρυθμός.

Αν είμαστε ζευγάρι στο σπίτι ακόμα καλύτερα. Αν ο φίλος σας η φίλη σας δεν ξέρει, ευκαιρία να μάθουν.

Καλή διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται. Μην ξεχνάτε δεν είμαστε άρρωστοι, ακολουθούμε κάποιες οδηγίες για να σωθούν πολλές ζωές και η δική μας αλλά: Δεν είμαστε άρρωστοι. Μπορούμε να περάσουμε όμορφα και μόνοι μας, είμαστε χορευτές, είμαστε η ψυχή κάθε παρέας.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας e-mail, γράψτε μας, τις απορίες σας. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα και βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.