Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Αφιέρωμα στον Michael Jackson.

Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1958. Πολλοί από εμάς μεγαλώσαμε με την εικόνα του, τη φωνή, τα τραγούδια και φυσικά την κίνησή του. Ο λόγος για τον Michael Jackson, που επάξια αποκαλείται μέχρι και σήμερα «βασιλιάς της pop».

Τον γνωρίσαμε στους Jackson 5, μαζί με τα αδέρφια του Jermaine, Jackie, Marlon και Tito όταν ήταν ακόμα σε παιδική ηλικία. Το ταλέντο του στο τραγούδι, το στιλ και το σκέρτσο του τον έκαναν το επίκεντρο της προσοχής, ξεχωρίζοντάς τον από όλα τα μέλη του συγκροτήματος. Ήταν ξεκάθαρο από τότε ότι ένα αστέρι γεννιόταν.

Όλος ο κόσμος παρακολούθησε την πορεία του Michael με τους Jackson 5, με κορύφωση την τοποθέτησή τους στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997. Και από το 2001, μετά την μετάβαση της καριέρας του σε solo, απολαμβάναμε τον τραγουδιστή της pop μόνο του.

Η φαινομενική χορευτική τεχνική που χρησιμοποιούσε έκανε τον χορό το δυνατό του σημείο. Οι χορευτικές κινήσεις που χρησιμοποιούσε στα video-clip και στις συναυλίες του έχουν μείνει στην ιστορία. Από τα slides, τα τινάγματα της λεκάνης, τις περιστροφές, ως και το διάσημο moonwalk, το οποίο μέχρι και σήμερα συνδέεται άμεσα με το όνομά του. Παρ' όλο που υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Michael δεν ήταν ο εφευρέτης της φιγούρας, είναι γενικά αποδεκτό ότι την τελειοποίησε και την προσάρμοσε στο προσωπικό του στιλ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την πρώτη παρουσίαση του moonwalk παγκοσμίως στην 25η επέτειο της δισκογραφικής Motown;

Εξίσου μεγάλη επιτυχία γνώρισε και το χορευτικο-μουσικό video-clip Thriller, το οποίο μέχρι σήμερα έχει ενσωματωθεί σε διάφορες ταινίες και έχει χορευτεί εντός και εκτός σκηνής από δεκάδες χορευτικά γκρουπ ανά τον κόσμο. Ο χορογράφος του Thriller, Norman Winter, έμεινε ενθουσιασμένος από την χορευτική ερμηνεία του Michael, ο οποίος εξακολούθησε να συναρπάζει το κοινό και να εμπνέει χορογράφους, και επαγγελματίες ή ερασιτέχνες χορευτές με τα επόμενα video-clip στα οποία διαφαίνονταν το ταλέντο του στον χορό.

Μερικά από τα πιο αγαπημένα είναι το Bad, το Billie Jean, το Smooth Criminal, το Black or White, το The Way You Make Me Feel, και πολλά πολλά άλλα.

Ο Michael Jackson υπήρξε σίγουρα ένας από τους πιο διάσημους χορευτές στη μουσική σκηνή. Μέχρι και σήμερα παραμένει στην λίστα των κορυφαίων performer παγκοσμίως.

Στις 25 Ιουνίου του 2009 χάσαμε τον θρύλο της pop μουσικής και χορευτικής σκηνής, Michael Jackson. Το μοναδικό του ταλέντο και η ιδιαιτερότητα στην εξωτερική του εμφάνιση θα τον καθιστούν για πάντα ένα σύμβολο ενότητας για τους ανθρώπους όλου του κόσμου, ένα σύμβολο που ξεπερνά τα όρια του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.


Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.
Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν