Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Το όνειρο της παραμονής.

Τα καλοστρωμένα τραπεζομάντηλα, τα όμορφα λαμπερά σερβίτσια, τα λουλούδια στα βάζα και τα αναμμένα κεριά εδώ και εκεί με τον χαμηλό φωτισμό να τονίζει την παρουσία τους, φτιάχνουν μια ατμόσφαιρα ιδανική.

Στην τραπεζαρία ότι έχει απομείνει, δείχνει ότι ένα πολύ όμορφο δείπνο τελειώνει ιδανικά, με κάποια ποτά, γλυκά και φρούτα να προετοιμάζουν την συνέχεια. Στο μεγάλο τραπέζι έχουν απομείνει δύο τρία άτομα που σχολιάζουν με θετικά λόγια την ομορφιά της βραδιάς και την χρονιά που μόλις έφυγε, η οικοδέσποινα πηγαινοέρχεται, ο οικοδεσπότης ασχολείται με την μουσική.

Όλα καλά, τέλεια! Πού είναι οι υπόλοιποι καλεσμένοι? Δύο είναι στο μπαλκόνι και καπνίζουν, τρεις όρθιοι κοιτάζουν με φανερό θαυμασμό και έκπληξη το πρώτο πιο ξεθαρρεμένο ζευγάρι που αγκαλιασμένο αρχίζει να χορεύει.

Σε λίγο θα χορεύουν όλοι, πότε Rumba, πότε Cha-cha,πότε Disco, η μουσική δεν σταματάει ποτέ, οι ρυθμοί εναλλάσσονται συνεχώς από τους πιο αργούς στους πιο ξέφρενους και όλοι ξαναμμένοι χορεύουν με όλους ασταμάτητα.

Ξεχνούν και τα τσιγάρα, ξεχνούν και την τηλεόραση που κάποια στιγμή έπαιζε στο σαλόνι κάτι εορταστικό με όλες τις επίκαιρες διασημότητες, αλλά έκλεισε σαν κάτι εντελώς παράταιρο που τους ενοχλούσε όλους.

Το τραπέζι με την πράσινη τσόχα, τις τράπουλες και τις μάρκες στην γωνία, περνάει εντελώς απαρατήρητο και κάπου κάπου κάποιος ακουμπάει το ποτήρι του.

Μία γουλιά ποτό, πολύ νερό και χορός, χορός, χορός από όλους. Σε λίγο φθάνουν κι άλλοι έκτακτοι λόγω της χορευτικής εξέλιξης καλεσμένοι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν κάτι χρήσιμο καμιά φορά. Οκτώ ξεκίνησαν κοντεύουν καμία εικοσαριά, αφού ανέβηκαν και οι γείτονες από δίπλα.

Ακόμα και οι οι πιο μικροί, ένα μπουλούκι τέσσερα πέντε κορίτσια και αγόρια, που είχαν αποσυρθεί να πουν τα δικά τους πάνω από τα καινούργια ηλεκτρονικά τους αποκτήματα, τα παρατούν και ρίχνονται και αυτοί στην...μάχη και αρχίσουν να ξεβιδώνονται μαζί με τους μεγάλους.

Χαμός, μέχρι τελικής πτώσεως, κάποιοι παίρνουν μια ανάσα μόνο και μετά συνεχίζουν, οι χοροί που εναλλάσσονται είναι ξεσηκωμοί και κρατούν τους πάντες δε δράση.

Κάποια στιγμή τα ξένα τραγούδια δίνουν την θέση τους σε Λαϊκά, ξεκινώντας με Χασάπικα, Χασαποσέρβικα και περνώντας στα δημοφιλή Παραδοσιακά καταλήγουν στα βαριά Ζεϊμπέκικα και Τσιφτετέλια. Κόλαση, ούτε στα πιο ακριβά μπουζούκια τόσος χαβαλές.

Λίγο πριν το ξημέρωμα, δεν έχει φύγει ακόμα κανένας, κάποιοι έχουν πιάσει τους καναπέδες, αλλά η μουσική συνεχίζει να κρατάει κάποια ζευγαράκια σφιχταγκαλιασμένα σε κάποια πολύ όμορφα μπλουζ.

Ένα δύο ζευγαράκια δεν κρύβουν ότι μόλις βρήκαν ο ένας τον άλλο και είναι στον κόσμο τους. Κάποια άλλα συμπεριλαμβανομένων των οικοδεσποτών, είναι φανερό ότι θυμήθηκαν τις πιο φλογερές ημέρες της μακροχρόνιας σχέσης τους.

Μα πότε θα τελειώσει όλο αυτό, πώς έγιναν όλα τόσο αυθόρμητα? Όλοι είχαν κανονίσει και περίμεναν ένα ακόμα βαρετό πρωτοχρονιάτικο σπιτικό τραπέζι, με την σχετική τριάντα μία, άντε κανένα ποκεράκι. Αλήθεια φέτος δεν έπαιξαν καθόλου, κανένας.

Μα τι λέμε τώρα, ίσα που πρόλαβαν και έκοψαν την Βασιλόπιτα. Κανένας δεν θυμάται ποιος ήταν ο τυχερός που βρήκε το φλουρί.

Τυχεροί ήταν όλοι που πέρασαν μια πολύ όμορφη βραδιά, ίσως την πιο όμορφη βραδιά πρωτοχρονιάς, μια βραδιά που θα την θυμούνται και θα την συζητούν με τους φίλους τους και στην δουλειά τους και όλοι θα τους ζηλεύουν. Μια βραδιά που δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Αλήθεια έχετε ποτέ σκεφθεί, πόσος ρομαντισμός απέμεινε? Καλή χρονιά σε όλους και του χρόνου!

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα. 
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.