Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα»θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Το λεξικό της Salsa. Γράμματα από T έως V

T

Tembleque Χορευτική κίνηση της salsa που έγινε πρόσφατα δημοφιλής, κατά την οποία οι χορευτές δονούν το σώμα τους με μανία, σαν να τους διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα.

Timba Σύγχρονη κουβανέζικη λαϊκή μουσική στην οποία χρησιμοποιείται ιδιαίτερα το μπάσο, έχοντας δεχτεί επιρροές από το hip-hop και τη rumba, και συνδυάζοντας στοιχεία της funk, της jazz και της rap μουσικής. Χαρακτηρίζεται από εκρηκτικό και κάπως επιθετικό ρυθμό. Πολλοί θεωρούν ότι η Timba βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο παραδοσιακού κουβανέζικο son και τη salsa.

Timbales Τύμπανα ενωμένα σε ζευγάρια και προσκολλημένα σε μία βάση, στην οποία έχουν προσαρτηθεί καμπανάκια (campanas). Συχνά συνοδεύονται από ένα μεγαλύτερο τύμπανο, που παίζεται με πετάλ. Ο timbalero τα χρησιμοποιεί ενώ βρίσκεται όρθιος και χτυπά τη μεμβράνη τους με δύο μακριές και ελαφριές μπακέτες.

Timbalero Ο οργανοπαίχτης των timbales.

Tres Κλασσικό κουβανέζικο μουσικό όργανο Typical Cuban που συχνά χρησιμοποιείται στην μουσική της επαρχίας του Oriente, όπως το son. Μοιάζει με μικρή κιθάρα, αλλά έχει μόνο τρεις χορδές κάθε μία από τις οποίες είναι διπλή. Το tres παράγει έναν ελαφρώς υψηλό τόνο και χρησιμοποιείται από τις παραδοσιακές κουβανέζικες μπάντες, που έχουν ως βασικά όργανα τα έγχορδα και τα κρουστά.

Trío Μουσική ομάδα που αποτελείται τρία άτομα που συνοδεύουν το τραγούδι τους με κιθάρες ή με δύο κιθάρες και μαράκες. Συνήθως παίζουν boleros, sones και άλλα τραγούδια.

Trovador Τραγουδιστής που συνοδεύει το τραγούδι του με κιθάρα. Ο ρόλος του είναι μεγάλης σημασίας για την κουβανέζικη μουσική.

Tumba Τύμπανο που χρησιμοποιείται στην ανατολική Κούβα. Ο όρος αναφέρεται επίσης και στον χορό που συνοδεύει το μουσικό όργανο.

Tumbadora (βλ. conga)

V

Vacunao Κίνηση της λεκάνης που υπονοεί την ερωτική πράξη, και χρησιμοποιείται συχνά από τους χορευτές salsa. Προήρθε από τη rumba.

Y

Yuca Χορός γονιμότητας από το Κογκό, κατά τον οποίο χρησιμοποιούνται κινήσεις των γοφών που υπονοούν τη σεξουαλική πράξη. Αυτές οι κινήσεις, που ονομάζονται «el vacunao» χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα από φανατικούς χορευτές salsa.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.