Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Τα διάφορα στιλ της Σάλσα.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αυθεντικό στιλ στη Salsa. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι κάτοικοι διαφορετικών περιοχών χορεύουν τη Salsa με διαφορετικό τρόπο (π.χ. αλλιώς χορεύουν στην Κολομβία και αλλιώς στην Κούβα). Σε όλο τον κόσμο η Salsa έχει πάρει διάφορες μορφές με μοναδικό κοινό στοιχείο την μουσική στην οποία χορεύεται.

Η Salsa, σε αντίθεση με τους τυποποιημένους ballroom χορούς, είναι χορός free style, γι' αυτό και υπάρχουν πολλά διαφορετικά στιλ. Βέβαια, κάποια από αυτά τα στιλ είναι πιο διαδεδομένα όπως το στιλ που χορεύεται στην Νέα Υόρκη και αυτό που χορεύεται στην Κούβα.

Ακριβώς επειδή η Salsa χορεύεται ελεύθερα είναι σχεδόν αδύνατο να οριστεί κάθε στιλ ξεχωριστά, αφού κάθε χορευτής και κάθε δάσκαλος χορού αναπτύσσουν μία δική τους εκδοχή του κάθε στιλ προσθέτοντας στοιχεία που τους εκφράζουν.

Το σύνολο των διαφορετικών στιλ που συνθέτουν τη Salsa περιέχουν αναρίθμητες κινήσεις, στροφές και ρυθμικές παρουσιάσεις.

Το πιο δημοφιλές στιλ της Salsa είναι αυτό που χορεύεται στο Λος Άντζελες. Το «L.A. style» είναι ξεσηκωτικό, κομψό και αισθησιακό, έχοντας δεχτεί επιρροές από άλλα στιλ Salsa, τους ballroom χορούς και την Jazz.

Παρ' όλο που εξελίσσεται συνεχώς από τους μοντέρνους χορευτές, βασίζεται κυρίως στο βήμα cross body lead και χαρακτηρίζεται από σταθερά πατήματα, επαφή σώματος, δυναμικές κινήσεις κ.ά.

Όπως όλα τα στιλ της Salsa, έτσι και το στιλ του Λος Άντζελες έχει και αυτό παραλλαγές και είναι το πιο δημοφιλές στιλ Salsa σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.