Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Το Puerto Rican style (από το Πόρτο Ρίκο).

Αυτό το στιλ χορεύεται και στο 1 και στο 2, όταν η αλλαγή γίνεται στον δεύτερο χτύπο του μέτρου ο καβαλιέρος κινείται προς τα μπρος (αντίθετα με το N.Y. style).

Η δυσκολία που παρουσιάζει είναι στο footwork το οποίο παρουσιάζει υψηλές τεχνικές απαιτήσεις. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στα shines, τα οποία κατάγονται από το Πουέρτο Ρίκο.

Στα shines οι καβαλιέροι απομακρύνονται από τις ντάμες τους και ακολουθεί ένα ελεύθερο χορευτικό κομμάτι όπου και οι δύο παρτενέρ εκτελούν πολύπλοκες κινήσεις με τα πόδια τους (footwork) σε εξωφρενικά υψηλές ταχύτητες.

 Άλλα χαρακτηριστικά του είδους είναι οι γρήγορες κινήσεις των ώμων (shoulder shimmies), οι αισθησιακές κινήσεις των γοφών και οι πολλές στροφές.

 Αλλά το στοιχείο που ξεχωρίζει την πορτορικανή salsa από τα άλλα χορευτικά στιλ είναι ότι μπορεί να χορευτεί και σε μουσικό χρόνο 2/3.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε μέτρο υπάρχουν πέντε και όχι τέσσερις χτύποι. Μάλιστα, διάφορα βήματα έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να ταιριάζουν στην μουσική των πέντε χτύπων ενσωματώνοντας ένα «γλίστρημα» προς τα μπρος ή προς τα πίσω.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.