Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Το N.Y. style (από την Νέα Υόρκη).

Το New York style θυμίζει πολύ το Mambo, γι' αυτό και ονομάζεται και mambo style.

Περιλαμβάνει απαλές, ελεγχόμενες κινήσεις όπως κύματα με το σώμα, ελεύθερη χρήση των πελμάτων (footwork), κινήσεις του θώρακα και γρήγορες κινήσεις του στήθους και των γοφών (shimmies), οι οποίες εκτελούνται με μεγάλη χάρη και υψηλή τεχνική.

Οι χορευτές κινούνται κυρίως σε ευθεία (όχι κυκλικά) και οι περισσότερες αλλαγές θέσεις προκύπτουν από τη χρήση διάφορων παραλλαγών του cross body lead (όπως συμβαίνει και στο L.A. style).

Ένα δεύτερο κοινό στοιχείο που χαρακτηρίζει τόσο το New York style όσο και το L.A. style είναι τα «shines», που ουσιαστικά είναι ελεύθερα χορευτικά κομμάτια κατά τα οποία οι χορευτές εγκαταλείπουν προσωρινά τους ρόλους «καβαλιέρος-ντάμα» και χορεύουν ελεύθερα αυτοσχεδιάζοντας.

Το New York style, κλασσικά, χορεύεται στο 2 (η πίσω αλλαγή βάρους γίνεται στον δεύτερο και τρίτο χτύπο κάθε μέτρου), αλλά φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Το στιλ εξελίχθηκε στη Νέα Υόρκη από τον χορογράφο και δάσκαλο χορού, Eddie Torres, στον οποίο οφείλονται τα βασικά χαρακτηριστικά του χορού.

Το New York style ξεχωρίζει για τις απαλές κινήσεις του σώματος με ροή, και το πέρασμα των ποδιών που γίνεται στον τέταρτο χτύπο κάθε μέτρου (εφόσον η αλλαγή γίνεται στο 1).

Το βασικό βήμα που χρησιμοποιείται είναι μια σύγχρονη εκδοχή του βασικού βήματος στο mambo.

Όμοιο με το στιλ του Torres είναι το Palladium style, που ουσιαστικά είναι η ballroom εκδοχή της salsa.

Η διαφορά που παρουσιάζουν τα δύο είδη αφορά στην κίνηση, καθώς η ballroom salsa χορεύεται πιο κοφτά σε σχέση με το N.Y. style.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.
Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.