Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

To L.A. style Salsa. Απο το Λος Άντζελες.

Το L.A. style χορεύεται σε ευθεία (όχι κυκλικά), με την αλλαγή βάρους να γίνεται συνήθως στον πρώτο χτύπο κάθε μέτρου.

Έχοντας δεχθεί επιρροές από το West Coast Swing και τους Latin Ballroom χορούς, περιλαμβάνει βυθίσεις, ακροβατικές στροφές και πολύπλοκες κινήσεις των χεριών, που το κάνουν πολύ εντυπωσιακό και συναρπαστικό, τόσο για το κοινό όσο και για τους ίδιους τους χορευτές.

Στο L.A. style χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό το σύγχρονο βασικό βήμα του mambo με την διαφορά ότι στο 1 γίνεται η μπροστινή αλλαγή (συνήθως στο 1 γίνεται η πίσω αλλαγή).

Παρ' όλο που το L.A. παρουσιάζει κάποιες κοινές θεμελιώδεις κινήσεις με το New York style (οι περισσότερες κινήσεις αποτελούν παραλλαγές του cross body lead), τα δύο στιλ είναι τελείως διαφορετικά όσον αφορά στην χορευτική έκφραση και στην τεχνική.

Οι χορευτές του L.A. style πιθανόν θα κέντριζαν πρώτοι το ενδιαφέρον σας με τις εκρηκτικές και απαιτητικές τους κινήσεις. Συνήθως χρησιμοποιούν κοφτές, ζωηρές και δυναμικές κινήσεις που ελκύουν την προσοχή των θεατών.

Ιδίως οι άντρες χορευτές ενσωματώνουν στον χορό τους άλματα, εναέριες στροφές, ανοίγματα, και γρήγορες στροφές, ανεβάζοντας το χορευτικό επίπεδο στα ύψη.

Παρ' όλα αυτά, ένα κοινό στοιχείο που χαρακτηρίζει τόσο το L.A. style όσο και το New York style είναι τα «shines», που ουσιαστικά είναι ελεύθερα χορευτικά κομμάτια κατά τα οποία οι χορευτές εγκαταλείπουν προσωρινά τους ρόλους «καβαλιέρος-ντάμα» και χορεύουν ελεύθερα αυτοσχεδιάζοντας.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.
Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.