Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Το Cuban style (από την Κούβα).

Η κουβανέζικη salsa έχει διατηρήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στιλ, τον χαρακτήρα της salsa που πρωτοεμφανίστηκε στην Κούβα.

Χαρακτηρίζεται από έντονες, αισθησιακές κινήσεις του σώματος όπως απομόνωσεις (isolations) και κυκλικές κινήσεις των γοφών.

Το συγκεκριμένο στιλ έχει διαμορφωθεί χορευτικά κυρίως από τη μουσική στην οποία χορεύεται. Οι γρήγοροι ρυθμοί στους οποίους οι σύγχρονες μπάντες στην Κούβα παίζουν τη μουσική της salsa, έχουν εξελίξει το κουβανέζικο στιλ σε έναν «ατομικό» χορό. Αν η μουσική περιλαμβάνει πολλά κρουστά, οι γυναίκες αναλαμβάνουν δράση εντυπωσιάζοντας με τις απερίγραπτα ελκυστικές και ρυθμικές κινήσεις του σώματός.

Οι χορευτές του Cuban style κρατούν συνήθως την ντάμα τους από τους καρπούς σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του χορού, με αυτόν τρόπο περιορίζονται οι κινήσεις των χεριών της ντάμας και συνεπώς περιορίζεται η εκφραστικότητά της, έτσι ώστε να μην «κλέβει» την παράσταση. Συνεπώς, φαίνεται πως στο Cuban style κυρίαρχο ρόλο παίζει ο καβαλιέρος, σε αντίθεση με άλλα είδη salsa που αναδεικνύουν τον γυναικείο ερωτισμό.

Το Cuban style μπορεί να χορευτεί είτε στο 1 (a tiempo), είτε στο 2 (a contra-tiempo). Βέβαια, η μεγάλη ταχύτητα της κουβανέζικης μουσικής, αλλά και η έμφαση που δίνεται στον πρώτο και στον τρίτο χτύπο κάθε μέτρου, καθιστά εξαιρετικά δύσκολο το να χορέψει κάποιος στο 2, εκτός κι αν έχει εξασκηθεί πολύ στο να ακούει τον ρυθμό. Αλλά πέρα από αυτό, εξαιτίας των γρήγορων κουβανέζικων ρυθμών, αυξάνεται η συχνότητα του ατομικού (solo) χορού, μειώνοντας αντίστοιχα την διάρκεια χορού σε ζευγάρια.

Χαρακτηριστικό βήμα του κουβανέζικου στιλ είναι το «Cuban step», γνωστό και ως «Guapea», όπου ο καβαλιέρος κάνει βήματα μπροστά στο 1-2-3 και βήματα πίσω στο 5-6-7 (αντίθετα η κίνηση της ντάμας). Η φιγούρα Cross Body Lead χρησιμοποιείται με μεγάλη συχνότητα και είναι επίσης γνωστή με την ονομασία Salida Cubana και Dile Que No.

Οι ξέφρενοι ρυθμοί της κουβανέζικης μουσικής salsa έχουν ενθουσιάσει και οι λάτρεις του χορού από άλλες περιοχές. Έτσι οι ρυθμοί της Κούβας ακούγονται σε salsa κλαμπ όλου του κόσμου (ανεξάρτητα από το είδος salsa).

Με αυτόν τον τρόπο όμως διαδίδεται και η δυσκολία του να χορέψει κάποιος στο 2. Γι' αυτό και παρ' όλο που πολλοί φανατικοί της salsa λατρεύουν την ταχύτητα της κουβανέζικης μουσικής, οι λιγότερο έμπειροι χορευτές προτιμούν να χορεύουν σε πιο αργούς ρυθμούς.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.
Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.