Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Τα Colombian styles (από την Κολομβία).

Σε γενικές γραμμές, η salsa χορεύεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε μέρος της Κολομβίας.

Στην περιοχή Κάλι, οι χορευτές τείνουν να επιδεικνύονται περισσότερο απ' ότι στις αγροτικές περιοχές χώρας, αλλά και σε πολύ πιο κοντινή απόσταση (σε μερικές περιπτώσεις ακουμπούν τα κεφάλια τους).

Παρ' όλα αυτά, όλες οι περιοχές μοιράζονται ένα θεμελιώδες κοινό στοιχείο: δεν υπάρχουν κινήσεις των ποδιών προς τα μπρος και προς τα πίσω (ακόμα και οι αλλαγές βάρους γίνονται διαγώνια σε 5η θέση).

Αυτό το στιλ χορού, και η μουσική που το συνοδεύει, ονομάζεται «Cumbia», που ουσιαστικά περιλαμβάνει κινήσεις των ποδιών προς το πλάι με επαναφορά στο κέντρο, και προς τα πίσω με επαναφορά στο κέντρο.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό του είδους είναι το χτύπημα του πέλματος (tap) που γίνεται στο βήμα που δεν περιλαμβάνει την αλλαγή βάρους (αν κάποιος χορεύει στο 1, το χτύπημα γίνεται στο 4).

Το Colombian style δεν χαρακτηρίζεται από πολλές φανταχτερές κινήσεις και περίπλοκες ή γρήγορες στροφές, με εξαίρεση τον επαγγελματικό και των αγωνιστικό χορό.

Στον καθημερινό, κοινωνικό χορό το κολομβιανό στιλ χορεύεται κυκλικά, πολύ ήπια, και με τόσο στενή επαφή που οι παρτενέρ μπορεί να αγγίζονται από τα κεφάλια μέχρι τα πέλματα.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.