Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός της κοιλιάς. Οριεντάλ. Belly dance με κύμβαλα δακτύλων (ζίλια)

Τα κύμβαλα δαχτύλων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης του belly dance. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ εκφραστικό και πολύπλευρο μουσικό όργανο.

Μέσω της δημιουργικής και έξυπνης χρήσης αυτών των μικρών, μπρούντζινων δίσκων μπορεί κανείς να μεταδώσει σχεδόν οποιαδήποτε διάθεση.

Προσοχή όμως! Μπορούν επίσης να γίνουν πολύ αποθαρρυντικά αν προσπαθήσετε να παίξετε πάνω από τις δυνατότητές σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ξεκινήστε αργά (δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν τα κύμβαλα). Πολύ συχνά οι μαθητές, από φόβο, δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να διδαχθούν πώς να παίζουν τα ζίλια ή ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να τα μάθουν προτού να γνωρίσουν καλύτερα τον χορό. Η χρήση κυμβάλων κατά τη διάρκεια του χορού είναι καθαρά θέμα επιλογής, αλλά και η ελάχιστη χρήση τους για τη δημιουργία του εφέ αρκεί. Δεν είναι δύσκολο να τα μάθετε, αρκεί μόνο να προσέξετε κάποια πράγματα.

Κατ' αρχάς, όταν επιλέγετε κύμβαλα θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι εφαρμόζουν σωστά στα δάχτυλά σας.

Τα κύμβαλα με διπλή εγκοπή στο πάνω μέρος επιτρέπουν την καλύτερη προσαρμογή του ελαστικού που συγκρατεί τα κύμβαλα στα δάχτυλα. Ενώ όσο πιο πλατύ είναι το ελαστικό, τόσο περισσότερο ελέγχουμε τα κύμβαλα. Βέβαια, το μέγεθος του ελαστικού θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των δαχτύλων σας. Επιπλέον, μην ανησυχήσετε αν οι άκρες των δαχτύλων σας μελανιάσουν, αυτό συμβαίνει λόγω της πίεσης που ασκούν τα κύμβαλα στα δάχτυλα όταν προσαρμόζονται σωστά στα δάχτυλα. Δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Επίσης, θα πρέπει να μην είναι πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά, αλλά ούτε πολύ βαριά ή πολύ ελαφριά. Εδώ μπορεί να δυσκολευτείτε αρκετά και τελικά να αγοράσετε περισσότερα από ένα ζευγάρι κύμβαλα μέχρι να βρείτε το κατάλληλο για εσάς. Όταν αποφασίσετε να αγοράσετε δικά σας ζίλια καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε την δασκάλα σας ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο που χρησιμοποιεί κύμβαλα. Μην τα αγοράσετε στην τύχη. Είναι πιθανό να ξοδέψετε τα χρήματά σας άσκοπα.

Αφού λοιπόν αποκτήσετε τα δικά σας κύμβαλα δαχτύλων το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι...εξάσκηση! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μάθετε να τα χρησιμοποιείτε. Δεν είναι δυνατό να τα φοράτε μόνο στο μάθημα και να περιμένετε να τα μάθετε. Φορέστε τα στο σπίτι σας ή σε κάποιο «ιδιωτικό» μέρος και εξασκηθείτε όσο πιο πολύ μπορείτε. Κάθε φιλόδοξος χορευτής belly dance έχει το δικαίωμα να τσιτώσει τα νεύρα των φίλων και συγγενών παίζοντας τα ζίλια.

Τα κύμβαλα δαχτύλων ΔΕΝ είναι ο εχθρός! Κάθε δασκάλα έχει διαφορετική μέθοδο διδασκαλίας όσον αφορά στα ζίλια.

Παρ' όλα αυτά, ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν πρέπει να αργήσετε να τα χρησιμοποιήσετε. Όσο περισσότερο καθυστερείτε, τελειοποιείτε μεν την τεχνική σας, αλλά δεν ενσωματώνετε στον χορό σας τα κύμβαλα, με αποτέλεσμα να δυσκολευτείτε να τα προσθέσετε στον χορό σας αργότερα. Το πότε θα πρέπει να ξεκινήσετε την εκμάθηση κυμβάλων δεν είναι συγκεκριμένο, πρέπει όμως σίγουρα να γίνει μέσα στον πρώτο χρόνο συστηματικής ενασχόλησής σας με το Belly dance.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.