Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός της κοιλιάς. Οριεντάλ. Belly dance με τα φτερά της Θεάς Ίσις.

Η ονομασία του συγκεκριμένου αξεσουάρ προφανώς προκύπτει από την ομοιότητά που παρουσιάζει με τα φτερά της θεάς Ίσιδας της Αιγύπτου.

Παρ' όλα αυτά, τα φτερά της Ίσιδας χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως αξεσουάρ χορευτριών σε σόου στο Λας Βέγκας της Αμερικής και δεν σχετίζονταν με τον χορό της Μέσης Ανατολής.

Αργότερα ενσωματώθηκαν και στο belly dance δημιουργώντας ένα καινούριο, ξεχωριστό είδος. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση αυτού του πολύ εντυπωσιακού είδους belly dance. Σήμερα πάντως, τα φτερά της Ίσιδας είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αξεσουάρ belly dance και χρησιμοποιούνται ιδίως στο αιγυπτιακό στιλ.

Τα φτερά τις Ίσιδας έχουν αρκετά μεγάλο μέγεθος (γύρω στα δύο μέτρα ανοιχτά) και σχηματίζουν πιέτες στις άκρες τους, οι οποίες κάνουν το εφέ των φτερών ακόμα πιο εντυπωσιακό. Είναι πολύ ελαφριά, αλλά και ιδιαίτερα ευαίσθητα, γι' αυτό χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να μην χάσουν την υφή τους.

Κατασκευάζονται από διάφορα υφάσματα τα οποία τοποθετούνται σε έναν «σκελετό» για να πάρουν τα φτερά την μορφή τους και στις άκρες τους έχουν «ξυλάκια» για να μπορεί να τα κρατήσει ο χορευτής/τρια. Τα φτερά της Ίσιδας προσδίδουν στο belly dance φαντασία, μυστήριο, χάρη και ανάγουν για ένα λίγο διάστημα σε έναν μικρό θεό.

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.
Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail:
info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.