Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός της κοιλιάς. Οριεντάλ. Belly dance με πέπλο.

Φανταστείτε το πέπλο σαν ένα μεγάλο πανί. Όταν γεμίζει αέρα, ανοίγει και φουσκώνει. Όταν δεν έχει καθόλου αέρα, διπλώνει και γίνεται επίπεδο. Σκοπός σας είναι να κάνετε το πέπλο να αναπνέει συνέχεια χρησιμοποιώντας τα χέρια και το σώμα σας. Σκεφτείτε ότι όλα σας τα συναισθήματα εσωκλείονται στις πτυχές του πέπλου. Κάθε κίνηση που κάνετε με αυτό μεταδίδει στο κοινό την κάθε σας διάθεση...

Το πέπλο χρησιμοποιείτε σε πολλά είδη belly dance, αλλά η χρήση του συνήθως περιορίζεται στο εισαγωγικό κομμάτι του χορού.

Αν και, πρόσφατα, άρχισε να χρησιμοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια της χορογραφίας, ιδίως στην Αμερική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μονό πέπλο (που είναι και το πιο συνηθισμένο), το μεγάλο πέπλο, τα δύο μικρά πέπλα ή τα δύο μεγάλα πέπλα (σαν φτερά), κλπ.

Παρακολουθώντας χορεύτριες να χρησιμοποιούν πέπλο μπορεί να σας φαίνεται αρκετά εύκολο. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο χορός με πέπλο, ιδίως με μεταξένιο πέπλο, παρουσιάζει την ίδια δυσκολία με οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ χορού, όπως είναι τα κύμβαλα δαχτύλων, το σπαθί, το μπαστούνι, κλπ. Μην περιμένετε ότι θα μάθετε κατευθείαν πώς να μεταχειρίζεστε το πέπλο και να χορεύετε επιδέξια με αυτό. Η «τιθάσευση» του πέπλου απαιτεί προσπάθεια, υπομονή και προσπάθεια, όπως κάθε τι στον χορό.

Το κράτημα του πέπλου.

Το πώς κρατάτε το πέπλο επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την απόδοσή σας κατά τη διάρκεια του χορού. Θα πρέπει να κάνετε κάθε κίνηση με το πέπλο πρώτα χωρίς και μετά με μουσική και αργότερα να προσπαθήσετε να προσθέσετε χορευτικές κινήσεις και κίνηση. Είναι πολύ σημαντικό να νοιώθετε άνετα κρατώντας το πέπλο με διαφορετικούς τρόπους, τοποθετώντας τα χέρια σας διαφορετικά και μαθαίνοντας πώς να αλλάζετε την θέση των δαχτύλων και των χεριών σας για να αλλάζετε κράτημα.

Είναι απαραίτητο να μάθετε πώς να ξαναβρίσκετε την άκρη του πέπλου σε περίπτωση που γλιστρήσει από το χέρι σας ή πέσει στο πάτωμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό κυρίως αν πρόκειται να χορέψετε μπροστά σε κοινό, έτσι ώστε να καλύψετε το «ατύχημα» και να μην φανεί ότι κάνατε λάθος.

Οι κινήσεις που μπορείτε να κάνετε με το πέπλο είναι πάρα πολλές. Πριν όμως δοκιμάσετε να κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, βεβαιωθείτε ότι κρατάτε σωστά και γερά το πέπλο ώστε να μην σας δυσκολεύει και να μην σας φύγει από τα χέρια.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.