Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός της κοιλιάς. Οριεντάλ. To belly dance με μπαστούνι.

Το Saiidi, ή αλλιώς «cane dance», είναι ένας συναρπαστικός παραδοσιακός αιγυπτιακός χορός με μπαστούνι.

Η ονομασία του οφείλεται στον τόπο προέλευσης του χορού, που είναι το El Saiid της Άνω Αιγύπτου. Ξεκίνησε ως αντρικός χορός και χορευόταν από αντίπαλες φιλές πριν από οποιαδήποτε διαμάχη, αλλά και σε παραδοσιακές γιορτές.

Ο χορός απαιτούσε απόλυτη συγκέντρωση και δεξιότητα για να μπορούν οι χορευτές να μεταχειρίζονται για πολύ ώρα τα μακριά και βαριά μπαστούνια που ονομάζονται «taktib».

Τα βήματα του Saiidi είναι ουσιαστικά συνεχόμενες αλλαγές βάρους από το ένα πόδι στο άλλο.

Ο χορευτής μεταφέρει το βάρος του στο μπροστινό και στο πίσω πόδι εναλλάξ, γέρνοντας το σώμα του προς τα μπρος και προς τα πίσω αντίστοιχα.

Η μετάβαση από το ένα πόδι στο άλλο γίνεται με ένα ζωηρό αλματάκι, ενώ ο χορευτής περιστρέφει ή ισορροπεί το μπαστούνι. Με την ολοκλήρωση του άλματος το ελεύθερο πόδι σηκώνεται από το πάτωμα με αποτέλεσμα να στηρίζεται ο χορευτής στο ένα πόδι μόνο.

Οι συνεχόμενες αναπηδήσεις από το ένα πόδι αποτελούν μίμηση του καλπασμού των αραβικών αλόγων που ίππευαν στην μάχη οι πολεμιστές του El Saiidi.

Σήμερα, οι γυναίκες χορεύουν το Raks Al Assaya, που είναι η γυναικεία εκδοχή του Saiidi. Η θηλυκή εκδοχή του χορού με μπαστούνι απαιτεί την ίδια δεξιότητα με το Saiidi για την ισορρόπηση και τη σωστή μεταχείριση του μπαστουνιού, το οποίο όμως είναι πιο μικρό και πιο ελαφρύ από το taktib.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.