Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός της κοιλιάς. Οριεντάλ. To αντρικό belly dance.

Υπάρχει μία μεγάλη διαμάχη όσον αφορά τη θέση των ανδρών στον κόσμο του belly dance.

Παρ' όλα αυτά, η παράδοση συνδέει άμεσα τους άνδρες με αυτόν εσφαλμένα θεωρούμενο αποκλειστικά γυναικείο χορό. Επειδή θεωρούνταν άσεμνο να χορεύουν γυναίκες παρουσία αντρών, ήταν πολύ συνηθισμένο να χορεύουν oriental άντρες ντυμένοι σαν γυναίκες, με πανταλόνες, μακριές φούστες και ζώνες και με βαρύ μακιγιάζ.

Τούρκικες μικρογραφίες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αναπαριστούν χορευτικές παρουσιάσεις από άνδρες που αποκαλούνταν köçeks και προσλαμβάνονταν από τον ίδιο τον Σουλτάνο μαζί με γυναίκες χορεύτριες. Χαρακτηρίζονταν «αισθησιακοί, ελκυστικοί και θηλυπρεπείς» και ο χορός τους «ερωτικά προκλητικός».

Χρησιμοποιούσαν κυρίως τη λεκάνη τους σχηματίζοντας σε αργό ρυθμό οριζόντια ή κάθετα οχτάρια με κοφτές ή με κυκλικές κινήσεις.

Μάλιστα ήταν τόσο δημοφιλείς που συχνά προκαλούνταν καυγάδες ανάμεσα στο αντρικό κοινό, με αποτέλεσμα την απαγόρευση του αντρικού χορού. Όταν έγινε άρση της απαγόρευσης αυτό το στιλ χορού είχε πια χάσει την εύνοια του παλατιού και σταδιακά εξαφανίστηκε.

Ο χορός υπήρξε δημοφιλής και σε άλλες χώρες, όπως στην Συρία όπου οι χορευτές ονομάζονταν Cengi, Batcha στην Περσία, Qawaal στην Αραβία και Hawaal στην Αίγυπτο.

Όταν το γυναικείο belly dance άρχισε να κερδίζει έδαφος, οι άντρες χορευτές belly dance παρίσταναν τις γυναίκες στην προσπάθειά τους να γίνουν αποδεκτοί και να έχουν επιτυχία.

Σταδιακά, άρχισαν να αποβάλουν τα χαρακτηριστικά της γυναικείας εμφάνισης και να χορεύουν μπροστά σε κοινό ως άντρες χορευτές oriental εξακολουθώντας όμως να κάνουν τις «θηλυπρεπείς» κινήσεις του χορού συχνά επιδεικνύοντας εξαιρετική τεχνική και ευλυγισία που εντυπωσιάζει ακόμα και τις κορυφαίες χορεύτριες του είδους.

Χρησιμοποιούν επίσης και δημοφιλή αξεσουάρ belly dance όπως είναι το μπαστούνι, το σπαθί και το κηροπήγιο.

Η μόδα του αντρικού belly dance ήρθε δυναμικά στο προσκήνιο το 1960 στην Αμερική και εκ' τότε έχουν αναδειχθεί πολλοί ταλαντούχοι άντρες χορευτές και μάλιστα κορυφαίοι στο είδος.

Το ξεκίνημα της αποκατάστασης του αντρικού belly dance είναι πλέον γεγονός. Εξακολουθούν πάντως να υπάρχουν έντονες διαμάχες όσον αφορά το αν θα έπρεπε να υπάρχουν διαφορές μεταξύ χορευτών και χορευτριών στην ενδυμασία, το ύφος, και τις κινήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.