Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός της κοιλιάς, Οριεντάλ. Το Αιγυπτιακό belly dance.

Το αιγυπτιακό στιλ, όπως προδίδει η ονομασία του, προέρχεται από την Αίγυπτο.

Οι σταρ του αιγυπτιακού belly dance έγιναν διάσημες διαφοροποιώντας τον χορό τους από τις άλλες χορεύτριες του είδους, με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί διάφορα είδη που συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία προσδίδουν στον χορό μία χαρακτηριστική αίσθηση.

Στο αιγυπτιακό στιλ οι χορευτές χορεύουν περισσότερο ακολουθώντας τον ρυθμό του κομματιού παρά τη μελωδία, αν και υπάρχουν χορευτές που χορεύουν μελωδικά σε κάποια σημεία. Επιπλέον, οι χορευτές συγκεντρώνουν την ενέργειά τους στο κάτω μέρος του σώματος, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεται πολύ σταθερός ο χορός τους, ακόμα και όταν σηκώνονται στις μύτες των ποδιών τους.

Σπάνια παρουσιάζονται κινήσεις κατά τις οποίες ο χορευτής βρίσκεται στο πάτωμα ή γονατιστός (Floor work) καθώς θεωρούταν παράνομο στην Αίγυπτο μέχρι περίπου τον εικοστό αιώνα.

Floor work συνήθως παρουσιάζεται όταν ο χορευτής χρησιμοποιεί κάποιο αξεσουάρ. Όπως κάθε στιλ χορού Oriental, το αιγυπτιακό στιλ Oriental είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις παραδόσεις και τον χορό της Αιγύπτου.

Στην Αίγυπτο, τρεις βασικές εκδοχές του παραδοσιακού χορού που σχετίζονται με το belly dance: το Baladi ή Beledi, το Sha'abi και το Sharqi.

Το Baladi είναι ένα παραδοσιακό είδος χορού από τις αραβικές φυλές που εγκαταστάθηκαν στην Άνω Αίγυπτο.

Το Sharqi έχει τις βάσεις του στο στιλ baladi, αλλά εξελίχθηκε περαιτέρω από χορευτές που έγιναν διάσημοι κατά τη διάρκεια των «χρυσών ετών» της αιγυπτιακής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Παρ' όλο που οι βασικές κινήσεις του Raqs Sharqi δεν αλλάζουν, ο χορός εξακολουθεί να εξελίσσεται. Διάσημοι χορευτές έχουν ενσωματώσει στοιχεία του κλασσικού μπαλέτου στο bellydance, και η επιρροή τους φαίνεται στους χορευτές μοντέρνου belly dance οι οποίοι στέκονται στις μύτες των ποδιών τους κατά την διάρκεια κάποιων στροφών και φιγούρων και σε κάποια προοδευτικά βήματα.

Παρ' όλο που οι ευρωπαίοι χορευτές θεωρούν την Αίγυπτο ως το Άγιο Δισκοπότηρο του belly dance, οι χορευτές belly dance δεν εκτιμούνται ιδιαίτερα στην Αίγυπτο. Οι Αιγύπτιοι δεν το θεωρούν αξιοσέβαστο επάγγελμα και οι περισσότεροι χορευτές belly dance που ψυχαγωγούν τουρίστες στην Αίγυπτο είναι ξένοι.

Οι χορευτές δεν επιτρέπεται να κάνουν κάποιες συγκεκριμένες φιγούρες ή να χορεύουν ξαπλωμένοι στο πάτωμα ή γονατιστοί.

Η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση δεν προβάλει πια belly dance. Και τα σχέδια για την ίδρυση ενός κρατικού ιδρύματος για την εκπαίδευση χορευτών belly dance στην Αίγυπτο πολεμήθηκε με σφοδρότητα καθώς θεωρήθηκε ότι «προκαλεί τις παραδόσεις της αιγυπτιακής κοινωνίας και παραβιάζει το σύνταγμα», όπως συγκεκριμένα δήλωσε μέλος της βουλής.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.