Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Χορός της κοιλιάς. Οριεντάλ. Το cabaret style.

Αυτό το στιλ belly dance αποτελεί εξέλιξη του αιγυπτιακού στιλ.

Ονομαζόταν «Cabaret» στις Ηνωμένες Πολιτείες και σχετιζόταν με την έννοια «ethnic», μέχρι που έγινε αντιληπτό ότι στην Ευρώπη, ο όρος αναφέρεται σε χαμηλού ήθους club και χορευτικές παραστάσεις.

Σήμερα, οι χορευτές κατέληξαν στον όρο «Night Club» belly dance. Οι χορευτές αυτού του στιλ belly dance συνήθως παρουσιάζουν μία πολυδιάστατη χορογραφία, μερικές φορές πάνω σε υπερυψωμένη σκηνή (για να έχει το κοινό καλύτερη θέα) και τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.

Τα όργανα που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι το oud (έγχορδο), το μπουζούκι, τα πλήκτρα, τα τύμπανα, το βιολί, και φωνητικά.

Οι στολές είναι λαμπερές και πολύ ελαφριές, στολισμένες με κεντήματα και πούλιες.

Μερικά από τα πιο ευδιάκριτα χαρακτηριστικά του χορού, εκτός από την ελεύθερη ανάμειξη στοιχείων των χορών της Ανατολής, είναι η παρατεταμένη χρήση των κυμβάλων δαχτύλων, οι μεγάλης διάρκειας χορογραφίες με πέπλο, ο χορός με σπαθί και ο χορός με φίδι.

Το «Night Club» belly dance αποτελεί σήμερα το πιο γνωστό είδος belly dance καθώς είναι αυτό που συναντάμε πιο συχνά (σε νυχτερινά κλαμπ, σε ταινίες, στις σχολές χορού, κλπ.).

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο χορός είναι δώρο των θεών προς τον άνθρωπο.

Αφοσιωμένοι πιστά στην ιδέα ότι ο Κοινωνικός χορός ομορφαίνει την ζωή όλων μας και μας κάνει καλύτερους, αγωνιζόμαστε συνεχώς για την διάδοσή του.
Η ιστoσελίδα "pro-dance", με εντελώς δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις παροχές, προσπαθεί καθημερινά να προσφέρει χρήσιμα για τον χορό πράγματα, κάνοντας τον χορό προσιτό ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν χρήματα για να ασχοληθούν με τον χορό ή κάποιο πρόβλημα τους κρατάει μακριά από αυτόν.
Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.