Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Η ιστορία του Belly dance.

Το Belly Dance θεωρείται ένα από τα πιο αρχαία είδη χορού, καθώς η ιστορία του ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν στην Αίγυπτο.

Σε τοιχογραφίες που χρονολογούνται από το 5000 π.Χ., καθώς φαίνεται, απεικονίζονταν χορευτές/τριες σε πόζες Belly dance και πιθανόν σχετίζονταν με τις θρησκευτικές τελετές τους. Σύμφωνα με ιστορικούς, το Belly dance στην αρχαία Αίγυπτο σχετιζόταν με τη γονιμότητα των γυναικών, ενώ κατά άλλους χρησιμοποιούταν ως μέθοδος για τη μείωση των πόνων της γέννας.

Στην Σαουδική Αραβία το Belly dance είναι ένας πολύ αγαπημένος χορός ο οποίος χορεύεται από γυναίκες και είναι διαδεδομένο με την ονομασία "Oriental". Οι γυναίκες συνήθιζαν να συγκεντρώνονται μετά από το βραδινό γεύμα και χόρευαν Oriental, αν και ήταν απαγορευμένο.

Το Belly dance έγινε δημοφιλές στην Αμερική τον 19ο αιώνα από χορεύτριες της Ανατολής που χόρευαν σε διάφορες γιορτές έναντι αμοιβής. Οι αμερικάνοι ενθουσιάστηκαν με τη ρυθμική μουσική και το χορό και οι παραγωγοί, εκμεταλλευόμενοι τον ενθουσιασμό του κόσμου, άρχισαν να γυρίζουν ταινίες με χορεύτριες Oriental προσθέτοντας εντυπωσιακές στολές που έκαναν το χορό ακόμα πιο δημοφιλή.

Το γεγονός όμως ότι άρχισε να χορεύεται από στρίπερς εμπόδισε την άνθησή του σε Αμερική και Ευρώπη καθώς χαρακτηρίστηκε «πρόστυχος» ως χορός.

Τη δεκαετία του '30 χορεύτριες Oriental άρχισαν να χορεύουν σε νυχτερινά κέντρα και σε εστιατόρια και δίδασκαν τον χορό σε Αμερικάνους οι οποίοι τον αντιμετώπιζαν με ενθουσιασμό. Σήμερα το Belly dance στην Αμερική παρ' όλο που έχει δεχτεί πολλές επιρροές από την Αίγυπτο και την Τουρκία έχει αναπτύξει ένα δικό του μοναδικό στυλ.

Εκτός από την Αμερική τα τελευταία χρόνια το Oriental έχει διαδοθεί και χορεύεται και στην Ευρώπη όπου έχει πολλούς θερμούς υποστηρικτές.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.