Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Πώς θα αποδίδετε καλύτερα στο hip hop.

Πήρατε λοιπόν την απόφαση να ξεκινήσετε μαθήματα hip hop. Από το πρώτο κιόλας μάθημα (αν δεν έχετε ήδη αρχίσει) θα διαπιστώσετε ότι εκτός από μία εξαιρετική άσκηση ολόκληρου του σώματος, το hip hop, προσφέρει και μία «ανάσα» από τους ταχύτατους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Ξεκινώντας βέβαια μαθήματα μπορεί να βρεθείτε σε δύσκολη θέση για το πώς θα ταιριάξετε με το υπόλοιπο τμήμα. Μην φοβάστε καθόλου. Ακολουθώντας κάποιες πολύ απλές συμβουλές θα μπορέσετε, χωρίς πρόβλημα, να αναμιχθείτε με τους υπόλοιπους μαθητές.

1. Ντυθείτε κατάλληλα.
Σίγουρα θα έχετε παρακολουθήσει κάποιο video-clip hip hop και αποκλείεται να μην έχετε προσέξει το ντύσιμο των τραγουδιστών και των χορευτών. Όχι. Δεν χρειάζεται να φορέσετε ό,τι ποιο φαρδύ και ριχτό έχετε στο σπίτι. Αρκεί ένα απλό και αθλητικό ντύσιμο. Μπορείτε να φορέσετε μία φόρμα και ένα φούτερ ή ένα κοντομάνικο μπλουζάκι, ή ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. Δεν χρειάζεται να ντυθείτε «καλά» για το μάθημα (με ακριβά φαρδιά παντελόνια, ακριβές μπλούζες, κλπ.), αλλά ούτε και να ξοδευτείτε αγοράζοντας καινούρια ρούχα. Χρησιμοποιείστε ρούχα που ήδη έχετε. Τα παπούτσια σας θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε αθλητικά. Προσοχή! Όχι πολύ φαρδιά και γλιστράνε από τα πόδια σας. Οι γυναίκες και οι άντρες με μακριά μαλλιά καλό θα είναι να έχουν μαζί τους και ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά, γιατί πιθανόν να τους ενοχλούν όταν χορεύουν. Γενικά, μην παραφορτώνεστε με αξεσουάρ που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς σε εσάς και την υπόλοιπη ομάδα. Να είστε απλοί και ο εαυτός σας.
2. Κρατάτε τα γόνατά σας αρκετά λυγισμένα.
Ο πιο βασικός κανόνας του hip hop είναι να παραμένει το σώμα σας χαμηλά προς το έδαφος. Κρατείστε λυγισμένα γόνατα και χαλαρώστε το πάνω μέρος του σώματος (δεν πειράζει αν καμπουριάζετε λίγο). Σπρώξτε την λεκάνη σας προς τα μέσα (δεν πρέπει να πετάει πίσω) και στηρίξτε το βάρος σας καλά πάνω στα πόδια σας σε αυτή τη θέση (σχεδόν σαν να κάθεστε). Αυτή τη στάση πρέπει να διατηρείτε καθ' όλη τη διάρκεια που χορεύετε, καθώς σας επιτρέπει να κινήστε γρήγορα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χορού, και φυσικά σας δίνει στιλ.
3. Μην αγχώνεστε.
Άνθρωποι είμαστε και συχνά φοβόμαστε όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάτι καινούριο. Ειδικά όσοι ξεκινούν μαθήματα χορού αγχώνονται για τις επιδόσεις τους και τη γνώμη των άλλων, πόσο μάλλον στα ομαδικά μαθήματα... Χαλαρώστε! Κατά κανόνα, γινόμαστε αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε. Αν πιστεύετε ότι δεν θα τα καταφέρετε ή ότι δεν χορεύετε καλά, μάλλον δεν θα προχωρήσετε όσο θα θέλατε στον χορό. Θυμηθείτε, ότι έχετε έρθει στο μάθημα για να μάθετε. Αν τα ξέρατε όλα από την αρχή, τότε μάλλον εσείς θα κάνατε το μάθημα. Μην απογοητεύεστε λοιπόν, αν δεν καταφέρνετε κάτι με την πρώτη. Ο χορός χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Με τακτική εξάσκηση και αρκετό χορό θα λυθεί το σώμα σας και σταδιακά θα χορεύετε τις κινήσεις αυτόματα!
4. Κάντε συχνά μαθήματα.
Με τα μαθήματα η πρόοδός σας θα είναι σταθερή και αρκετά γρήγορη. Οπότε, αν κάνετε μαθήματα μόνο μία ή δύο φορές το μήνα, μην περιμένετε να προχωρήσετε πολύ στο hip hop. Αν επιθυμείτε να δείτε σύντομα αποτελέσματα, δύο με τρεις ώρες μάθημα την εβδομάδα είναι το ιδανικό. Αν πάλι δεν έχετε αρκετό χρόνο θα μπορούσατε να κάνετε μία ή δύο ώρες την εβδομάδα.
Προγραμματίστε τις υποχρεώσεις σας, βρείτε πόσο χρόνο μπορείτε να διαθέτετε στο μάθημα και στην εξάσκηση στο σπίτι και ...ξεκινήστε hip hop τώρα!                      Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail:
info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.