Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Hip hop χορός. Ποιός είναι ο MC?

Η λέξη M.C. είναι συντομογραφία του Emcee και σημαίνει «ο αρχηγός της τελετής» (Master of Ceremonies). MC ονομάζεται το άτομο που εμπνέει το πλήθος τραγουδώντας με ιδιαίτερο τρόπο καλογραμμένους και περιεκτικούς στίχους με καθαρά νοήματα (κάνει δηλαδή Emceeing). Το Emceeing είναι μία μορφή τέχνης που δύσκολα κατακτάται και δεν πρέπει να συγχέεται με το rap (ραπάρισμα).

Για να καταλάβουμε καλύτερα τη διαφορά μεταξύ ενός rapper και ενός MC ας φανταστούμε τον πρώτο ως αυτοδίδακτο ζωγράφο με μεγάλο ταλέντο και τον δεύτερο ως επαγγελματία ζωγράφο που έχει πολλές γνώσεις πάνω στην ζωγραφική.

Φυσικά, και οι δύο ασχολούνται με την ίδια τέχνη, το επίπεδο όμως του ενός είναι πολύ υψηλότερο από του άλλου.

Ενώ λοιπόν, ο rapper τραγουδάει ελεύθερους στίχους σε ακανόνιστο ρυθμό και με μονότονο συνήθως τρόπο, ο MC τραγουδάει στίχους με ρίμες (καθορισμένο σχήμα ομοιοκαταληξίας, όπως συμβαίνει στην ποίηση), παίζοντας με τις λέξεις και αλλάζοντας τον τόνο της φωνής του ανάλογα με τα συναισθήματα που θέλει να μεταδώσει στο κοινό.

Για παράδειγμα, σε πολλά τραγούδια του Eminem, παρατηρούμε συχνές αλλαγές στην φωνή του μέσα στο ίδιο τραγούδι, όσον αφορά στην μελωδία, στην ταχύτητα, στον τονισμό, στον ρυθμό, ακόμα και στην προφορά.

Ο Eminem θεωρείται ένας από τους καλύτερους MC, με ιδιαίτερο στιλ και έντονη εκφραστικότητα και φυσικά ακολουθούν και άλλοι σπουδαίοι MC, καθένας με δικό του στιλ, όπως ο Kanye West, ο Jay-Z, ο Ghostface και άλλοι.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail:
info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.