Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις. 

Λεξικό Hiphop-Break dance.Γράμματα J έως S.

J

Jam
(1) Όρος που αναφέρεται σε πάρτι Hip Hop παλιάς εποχής, σε πάρκα, προαύλια σχολείων, μικρά νυχτερικά κλαμπ, κέντρα νεότητας, κ.ά.

(2) Καλός, funky δίσκος που αρέσει πολύ σε κάποιο άτομο (το αγαπημένο κομμάτι κάποιου).

Jukin' Όρος που αναφέρεται στον χορό με πολύ στενή επαφή των χορευτών στην περιοχή της λεκάνης.

K

Kicks Όρος που χρησιμοποιείται από του χορευτές Hip hop και Breakdance για τα αθλητικά παπούτσια.

Krump/Krumpin' Καινούριο χορευτικό είδος Hip Hop που δημιουργήθηκε στο LA, και έγινε δημοφιλές από την ταινία «RISE». Σχετίζεται με χορευτικά στιλ όπως το clown walkin, και τον χορό των stripper.

Kunk
(
1) Σημαίνει «διασκεδάζω».

(2) Καινούριο μουσικό είδος Hip Hop που έγινε δημοφιλές στις Νότιες Πολιτείες από καλλιτέχνες όπως ο Lil John.

M

MC Ακρώνυμο του Master of Ceremonies. Στο Hip Hop, ο MC είναι η αυθεντική ονομασία των rapper (Mic Controller=χειριστής του μικροφώνου).

Mission Όρος του graffiti που αναφέρεται σε εξόρμηση (bombing).

N

Non stop Όρος του hip hop δανεισμένος από την ορολογία του υπόγειου τρένου. Χρησιμοποιούταν για να περιγράψει μια κατάσταση, ένα πάρτι ή μια δραστηριότητα που έχει για μεγάλη διάρκεια. Έγινε δημοφιλής από τους πρώτους στίχους Hip Hop.

P

Piece Είδος graffiti με περίγραμμα και βαμμένο με χρώμα, που έχει σχεδιαστεί πάνω σε κάποιο τρένο, τοίχο, ή black book (βιβλίο graffiti με σκληρά φύλλα).

Poppin' Είδος χορευτικής κίνησης το οποίο περιλαμβάνει απότομα τινάγματα των μελών του σώματος.

Power moves Όρος που αναφέρεται σε φιγούρες που περιλαμβάνουν στροφές και κινήσεις που απαιτούν σωματική δύναμη και ικανότητα.

Q

Queen Όρος που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης Hip Hop Zulu Nation για να αναφερθούν στα γυναικεία μέλη της οργάνωσης. Σήμερα έχει υιοθετηθεί από πολλές συμμορίες.

R

Rap Η εμπορική ονομασία του MC (master of ceremony).

Recognize/Better recognize Η γνωστοποίηση των ικανοτήτων κάποιου, ως προειδοποίηση για όσους σκοπεύουν να τα βάλουν μαζί του . Χρησιμοποιείται στις μάχες Hip Hop.

Rock/Rock the house Όρος που αναφέρεται σε κάποιον με εξαιρετικές ικανότητες στο Hip Hop.

S

Sacin Το σύρσιμο των πελμάτων του χορευτή στο πάτωμα, ενώ κινεί τα χέρια του στον ρυθμό προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Saggin' Όρος που αναφέρεται σε άτομα που φορούν τα παντελόνια τους χαλαρά, χωρίς ζώνη. Ξεκίνησε από τους κρατούμενους στις φυλακές, όπου οι φύλακες κάτεσχαν τις ζώνες και τα κορδόνια των φυλακισμένων για να μην κρεμαστούν και έγινε μόδα στους νέους αφροαμερικάνους.

Scratch Το scratching που κάνουν οι DJ στους δίσκους τους πάνω στον ρυθμό. Ο DJ τοποθετεί στο πικ απ έναν δίσκο τον οποίο κινεί μπρος πίσω με το χέρι του για να δημιουργήσει ηχητικό εφέ.

Scrub Καλλιτέχνης που συμβιβάζει την τέχνη του και τις απόψεις του για να κερδίσει χρήματα και δόξα.

Serve Χρησιμοποιείται όταν κάποιος κερδίζει κάποιον άλλο σε αγώνα Hip Hop (MC battle, Bboy battle, graffiti battle, DJ battle.

Shines Επιδεικτικές χορευτικές κινήσεις που τραβούν την προσοχή.

Shout out Κάλεσμα που γινόταν από τον MC σε Hip Hop jams (πάρτι), ο οποιος φώναζε ονόματα ατόμων από το κοινό στο μικρόφωνο. Συνήθως το κάλεσμα αφορούσε σε γκάνγκστερ, ως εκδήλωση σεβασμού. Ο γκάνγκστερ ένοιωθε ότι τον σέβονταν και δεν προκαλούσε φασαρία.

Spittin' Όρος που χρησιμοποιείται όταν ένας MC (rapper) ξεκινά να ραπάρει.

Stickin' Χορευτικό στιλ που περιλαμβάνει την έκταση των χεριών σε περίεργο ρυθμό, σχηματίζοντας ευθείες γραμμές και τινάζοντας τους αγκώνες.

Struttin' Χορευτικό στιλ που προέκυψε από το περπάτημα των νταβατζήδων τη δεκαετία του '70.

Style Ο τρόπος με τον οποίο ένας χορευτής breakdance πραγματοποιεί τις κινήσεις, τις παύσεις, και τις καθυστερήσεις στον τρόπο που χορεύει. Το στιλ κάθε καλού χορευτή πρέπει να ξεχωρίζει.

Strobin' Μίμηση μιας κίνησης καρτούν ή κίνησης που κάποιος κάνει συχνά σε κλαμπ (ανύψωση ποτηριού, χτένισμα μαλλιών, φτιάξιμο ρούχων, κλπ.). Συχνά γίνεται από κάποιον χορευτή για να εμπλουτίσει τον χορό του.

Sure shot Όρος που αναφέρεται σε δίσκους ή πάρτι που είναι σίγουρο ότι θα έχουν επιτυχία. Έγινε δημοφιλής στους στίχους του Hip Hop.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.

Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.