Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Λεξικό Hiphop-Break dance.Γράμματα D έως Η.

D

Dip Αυθεντικός στίχος που χρησιμοποιείται στο Hip Hop. Χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τους Furious 5.

E

Easy/Be easy Στο hip hop αναφέρεται σε κάποιον χορευτή που χορεύει με απαλές κινήσεις (χωρίς νευρικότητα).

F

Flava Όμοιο με το style, αλλά με περισσότερη έμφαση σε κάθε κίνηση που προσδίδει μοναδικότητα σε έναν χορευτή hip hop ή breakdance.

Flow Ένας MC ή χορευτής hip hop/breakdance, που μπορεί να ραπάρει/κινείται ασταμάτητα και με ροή, χωρίς να διακόπτεται ο ειρμός του.

Footwork Οι κινήσεις που κάνει ένας χορευτής breakdance ή hip hop με τα πόδια του όταν βρίσκονται σε επαφή με το πάτωμα.

Freestyle
(1) Στιλ χορού που υπήρξε πρόδρομος του house dance.

(2) Αυτοσχεδιασμός MC (rapper), όταν επινοεί και τραγουδά στίχους που δεν έχει προσχεδιάσει ή προετοιμάσει.

(3) Χορευτικό είδος Hip Hop που δανείζεται στοιχεία από πολλά στιλ χορού, τα οποία συνδυάζει ο χορευτής κατά βούληση αυτοσχεδιάζοντας την ώρα που χορεύει.

Fresh Σημαίνει «θαυμάσιος» και «ολοκαίνουριος». Στο hip hop αναφέρεται σε εξαιρετική επίδοση κάποιου στον χορό, στη ρίμα ή στο graffiti.

Freeze Η τελική πόζα. Αναφέρεται στο τελείωμα του συνδυασμού βημάτων ενός χορευτή breakdance.

Funk/Funky
(1) Μουσικό στιλ που δημιουργήθηκε από ντράμερ της Νέας Ορλεάνης, όπως ο Earl Palmer, οι οποίοι περιέγραφαν το είδος του ήχου το οποίο ήθελαν να παίξουν.

(2) Χορευτική μουσική που ενθουσίαζε το κοινό σε τέτοιο βαθμό που στο τέλος της βραδιάς το κλαμπ μύριζε ιδρώτα. Η έκφραση προήρθε από τον James Brown (καλλιτέχνης του είδους) που έλεγε: «it's gettin kinda funky in here» («μυρίζει κάπως παράξενα εδώ»).

G

G Ακρώνυμο για τη λέξη γκάνγκστερ.

Get down/loose/buzy Στο hip hop σημαίνει «χορεύω», «παίζω με του δίσκους» (DJ), «κάνω ένα καλό graffiti» (writer).

Go off Όρος που χρησιμοποιείται όταν κάποιος χορεύει με τρομερή ενέργεια.

God Όρος που δείχνει σεβασμό ανάμεσα στους αφροαμερικάνους που σχετίζονται με το έθνος 5% (Five Percent Nation). Έγινε δημοφιλής από τους rappers, πολλοί από τους οποίους υπήρξαν υποστηρικτές του δόγματος Five Percent.

H

Hard core Σκληρό και ωμό hip hop του δρόμου. Περιέχει στίχους που αναφέρονται στη ζωή του δρόμου, όπλα, φόνους, ναρκωτικά, κλπ.

Hard rock Παλιός όρος που αναφερόταν σε γκάνγκστερ της Ν.Υ.

Hot 110 Παλιό είδος graffiti. Χρησιμοποιούταν όταν ένας writer έσβηνε την ταγκιά κάποιου άλλου γράφοντας «hot 110» πάνω από αυτήν.

Hummin' Στίχοι με καταθλιπτικό περιεχόμενο.

Hype Η απελευθέρωση μεγάλης ποσότητας ενέργειας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μιας χορευτικής ρουτίνας Hip Hop.

Hype man Ένας MC που κάνει support (υποστήριξη) στον βασικό rapper για να κρατά ζωντανό και ενθουσιώδες το κοινό κατά την διάρκεια μιας παρουσίασης.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε:
E-mail: info@pro-dance.gr
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.

Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.