Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Η αμφισβήτηση του χορού Χιπ χοπ.

Είναι ο χορός hip hop τέχνη;

Το κίνημα του hip hop έχει επηρεάσει δεκάδες πολιτισμούς σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. από τη μουσική, το ντύσιμο, τον κινηματογράφο μέχρι και τον τρόπο που μιλάμε και φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και ο χορός από την hip hop κουλτούρα.

Εκατομμύρια άνθρωποι λατρεύουν το hip hop, όχι μόνο ως μουσικό, αλλά και ως χορευτικό είδος και χιλιάδες έχουν ήδη μυηθεί στο hip hop και στις υποκατηγορίες του, όπως το freestyle και το break dance.

Παρ' όλα αυτά, το hip hop παραμένει μέχρι και σήμερα θέμα αμφισβήτησης για μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού λόγω του αμφιλεγόμενου χαρακτήρα του, αφού ως χορός, το hip hop δεν προϋπήρχε.

Ουσιαστικά αποτελεί κράμα πολλών χορευτικών ειδών, με ρίζες στους αφρικανικούς χορούς και στοιχεία μπαλέτου και τζαζ.

Είναι όμως πολύ άδικο να καταδικάζεται το hip hop γι ‘ αυτόν το λόγο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι χοροί έχουν δημιουργηθεί από τον συνδυασμό διαφορετικών ειδών χορού ή έχουν εξελιχθεί από έναν άλλο χορό. Από τους ballroom χορούς, οι latin (rumba, mambo, samba, κλπ.) προέρχονται από αφρικανικούς χορούς, ενώ το cha cha προέκυψε από το mambo.

Ο απαλός χορός quickstep είναι συνδυασμός του foxtrot (απαλός ballroom) και του charleston. Αλλά και το jazz (τζαζ-είδος χορού) είναι εμφανώς εξέλιξη του μπαλέτου.

Η δεύτερη κατηγορία που δέχεται ο χορός hip hop είναι ότι «δεν έχει νόημα» και πως «ουσιαστικά, δεν προσφέρει τίποτα στους χορευτές του είδους».

Αυτές οι απόψεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, το λιγότερο, αστείες. Σίγουρα θα έχετε παρακολουθήσει χορευτές hip hop ή break dance στην τηλεόραση ή ακόμα και ζωντανά, στον δρόμο, σε κάποιο πολυκατάστημα ή σε κάποια εκδήλωση. Πολύ αμφιβάλλω ότι θεωρείτε «εύκολες» τις κινήσεις που κάνουν, ακόμα και τις πιο απλές.

Για να καταφέρει κάποιος να εξελιχθεί χορευτικά στο hip hop χρειάζεται πολύωρη και τακτική εξάσκηση, καλή φυσική κατάσταση, σωματικές ικανότητες (ευλυγισία, δύναμη) και μεγάλη υπομονή.

Το hip hop, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος εκγύμνασης και άσκησης ολόκληρου του σώματος, αφού γυμνάζονται όλοι οι μύες και η σπονδυλική στήλη, αλλά και η καρδιά μας, γιατί το hip hop (όπως όλοι οι χοροί) είναι και αερόβια άσκηση. Απλά κοιτάξτε τα σώματα των χορευτών και των χορευτριών του είδους...

Αλλά εκτός αυτού, το hip hop είναι ένα είδος χορού που απευθύνεται ανθρώπους κάθε ηλικίας, γιατί έχει τόσα διαφορετικά είδη, χιλιάδες κινήσεις και αυτοσχεδιασμό. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει από τα πιο απλά (freestyle ή hip hop) και να περάσει αν θέλει στα πιο δύσκολα (break dance).

Το γεγονός ότι κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν το hip hop δεν μπορεί να το υπονομεύσει σε κάτι λιγότερο από τέχνη.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail:
info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.