Μάθετε τα πάντα για τον χορό

τα πάντα για τον χορό, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις!

info@pro-dance.gr  

Στο τμήμα «Νέα» θα βρείτε όλες τις πρόσφατες καταχωρήσεις.

Ο χορός break dance.

Οι τοπικές παρέες-συμμορίες, βρίσκοντας ένα νέο τρόπο εκτόνωσης και διαφυγής από την καθημερινότητά τους, διαλύονται και γίνονται χορευτικές ομάδες! Έτσι συνεχίζουν να ανταγωνίζονται λύνοντας με το χορό, αντί να βγάζουν όπλα και να χύνεται αίμα, τις διάφορες που πάντα είχαν.

Το Break dance κατάφερε να μειώσει αισθητά την βία και έκανε τους νέους να εκτονώνονται στην χορευτική μουσική δίνοντας παραστάσεις με χορό και κάνοντας πόζες, φιγούρες και πρωτότυπα αστεία.

Όντας οι περισσότεροι μετανάστες, εκτονώνονται ανακατεύοντας φιγούρες του Break dance με τις πιο εντυπωσιακές φιγούρες από παραδοσιακούς χορούς ή ακόμα και πολεμικές τέχνες.

Το Break dance δείχνει πολύ διαφορετικός από τους άλλους χορούς, στην ουσία όμως είναι η επέκταση ή ο εκσυγχρονισμός παλαιοτέρων ειδών χορού.

Το breakdance είναι ένα είδος hip hop που αποθεώνεται από χιλιάδες οπαδούς. Αν και συνηθίζουμε να αποκαλούμε τους χορευτές breakdance «breakdancers", οι ίδιοι οι χορευτές αυτοαποκαλούνται B-boys (breaker boys) οι άντρες και B-girls (breaker girls) οι γυναίκες.

Οι κινήσεις του breakdance γίνονται κυρίως ενώ ο χορευτής βρίσκεται χαμηλά στο έδαφος (downrock moves) και περιλαμβάνουν ακροβατικές κινήσεις με πολλές στροφές και πόζες.

Γι' αυτό και χρειάζεται πολύ εξάσκηση και αρκετό χρόνο για να τελειοποιήσει κάποιος τις ικανότητές του.

Οι breakers χορεύουν κινήσεις και σε όρθια στάση (uprock moves), και παρ' όλο που είναι λιγότερο εντυπωσιακές από τις downrock moves, επιλέγονται από τους χορευτές γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουν το δικό τους χορευτικό στιλ και να ξεχωρήσουν.

Οι χορευτές breakdance είναι άτομα αφοσιωμένα στο hip hop, που αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στην εξάσκηση και στις «μάχες» με άλλες ομάδες breakdance ή με άλλους breakers.

Οι βασικές κατηγορίες κινήσεων breakdance είναι:

το Toprock ή Uprock: κινήσεις που γίνονται ενώ ο χορευτής είναι όρθιος.
το Downrock: κινήσεις που γίνονται ενώ ο χορευτής βρίσκεται χαμηλά στο έδαφος.
το Πάγωμα (Freeze): οι πόζες, το σταμάτημα των χορευτών σε μία θέση.
οι Δυναμικές κινήσεις (Power moves): ακροβατικές που γίνονται κυκλικά και περιλαμβάνουν στροφές στο έδαφος ή στον αέρα.

Για να πετύχετε τα μέγιστα οφέλη από την εξάσκηση θα πρέπει να κάνετε πάντα προθέρμανση πριν από οποιαδήποτε δύσκολη φιγούρα.

Καλό θα είναι να προσθέσετε κάποιες ασκήσεις ευλυγισίας στην προθέρμανσή σας.

Αν είστε αρχάριοι, προτιμήστε να κάνετε εξάσκηση σε μεγάλο χώρο με λείο έδαφος για να αποφύγετε τους τραυματισμούς και αν έχετε την δυνατότητα κάντε εξάσκηση μαζί με άλλους breakdancers. Χορεύοντας με άλλα άτομα ή παρακολουθώντας τα στα κλαμπ ή αλλού, μπορείτε να ανακαλύψετε καινούριες κινήσεις και σταδιακά να συνθέσετε το προσωπικό σας στιλ.

Αφού το breakdance είναι είδος hip hop, προφανώς η μουσική που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι hip hop. Για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας και να βελτιώσετε το στιλ σας μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε (εσείς ή κάποιος φίλος σας) τον εαυτό σας ενώ χορεύετε ή να χορεύετε μπροστά από έναν μεγάλο καθρέφτη.

Για μεγαλύτερη προστασία και αποφυγή τραυματισμών μπορείτε να προμηθευτείτε ένα κράνος, γάντια, επιγονατίδες, αγκωνίδες, μπαντάνες, και περικάρπια και φυσικά, αθλητικά παπούτσια.

Περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εκπαίδευση στον χορό θα βρείτε: 
E-mail:
info@pro-dance.gr
Στείλτε μας μ ένα e-mail, γράψτε μας , πέστε μας τις απορίες σας για τα μαθήματα χορού, τα ομαδικά- ατομικά μαθήματα, τον επαγγελματικό χορό ή την γαμήλια χορογραφία. Σχεδόν άμεσα θα έχετε την απάντηση για όλα.
Μάθετε δωρεάν τα πάντα. Μάθετε για τις προσφορές, τα δωρεάν μαθήματα, και τα δωρεάν πάρτι. Δωρεάν μπορείτε να έχετε και το προφίλ σας σαν μαθητής -χορευτής και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες σας, να βρείτε τον καλύτερο τρόπο εκπαίδευσης για εσάς.
Τα μηνύματα χωρίς στοιχεία (όνομα-τηλέφωνο) δεν θα απαντηθούν.